Πώς να χρησιμοποιήσετε τον αόρατο ιστό για να βρείτε άτομα

Δοκιμάστε αυτούς τους κορυφαίους ιστότοπους αναζήτησης για να συλλέξετε πληροφορίες που είναι δύσκολο να βρεθούν

Όταν θέλετε να μάθετε πώς να βρείτε κάποιον, ο αόρατος ιστός είναι ένας υπέροχα λεπτομερής θησαυρός δεδομένων, παρέχοντας πληροφορίες που οι γενικευμένες αναζητήσεις δεν είναι σε θέση να παρέχουν. Ο αόρατος ιστός είναι ένα χρυσό ορυχείο πληροφοριών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε κάποιον και επειδή είναι μεγαλύτερο από ό, τι τα τμήματα του ιστού που μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση με ένα απλό ερώτημα μηχανής αναζήτησης, υπάρχει ενδεχομένως πολύ περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες.

Χρειάζεστε εξειδικευμένους ιστότοπους για να βυθίζετε βαθιά στον αόρατο ιστό. Οι κορυφαίοι ιστότοποι αναζήτησης για τον αόρατο ιστό που αναφέρονται εδώ μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους σας να ψάξουν πιο πλούσιοι, πιο λεπτομερείς και έγκυροι.

Διαδικτυακή μηχανή αναδρομικών αρχείων

Εάν το άτομο που αναζητάτε έχει δημιουργήσει ποτέ έναν ιστότοπο ή έχει πληροφορίες που γνωρίζετε ότι ήταν στον ιστό, αλλά έχει διαγραφεί από τότε, μπορείτε να δείτε αυτόν τον ιστότοπο μέσω του Μηχανήματος Wayback , μιας βάσης δεδομένων άνω των 150 δισεκατομμυρίων σελίδων που έχει αρχειοθετηθεί από το 1996 έως Η παρούσα.

Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να δείτε πληροφορίες που είναι δύσκολο να βρεθούν, καθώς τα στιγμιότυπα εκατομμυρίων ιστότοπων - συμπεριλαμβανομένων πολλών που δεν είναι πλέον διαθέσιμα στο διαδίκτυο - έχουν αρχειοθετηθεί εδώ.

Επισκεφθείτε τη μηχανή αναζήτησης αρχείων Internet Archive.

FamilySearch

Η FamilySearch, μια από τις μεγαλύτερες συλλογές γενεαλογικών και ιστορικών αρχείων στον κόσμο, είναι κατά κύριο λόγο ένας γενεαλογικός ιχνηλάτης, ο οποίος την καθιστά ανεκτίμητο εργαλείο αναζήτησης ανθρώπων.

Πληκτρολογήστε όλες τις πληροφορίες που γνωρίζετε και η FamilySearch επιστρέφει τα αρχεία γεννήσεων και θανάτου, τις γονικές πληροφορίες και πολλά άλλα. Η ψηφιακή διατήρηση, η ψηφιακή μετατροπή, η γενική διατήρηση των αρχείων και η ηλεκτρονική ευρετηρίαση διατίθενται και εδώ - όλα χωρίς χρέωση

Επισκεφτείτε την Αναζήτηση Οικογένειας.

Zabasearch

Το Zabasearch είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική μηχανή αναζήτησης για αόρατες ιστοσελίδες. Παίρνει λεπτομέρειες από τα δημόσια αρχεία που περιλαμβάνουν τα αρχεία του δικαστηρίου, τα αρχεία χωρών και κρατών, τις λίστες τηλεφωνικών αριθμών, τις δημόσιες συναλλαγές, τα αρχεία καταχώρησης ψηφοφόρων και τις πληροφορίες που τα ίδια τα άτομα βάζουν σε απευθείας σύνδεση.

Αυτή η δωρεάν υπηρεσία είναι κάπως αμφιλεγόμενη για το ποσό των δωρεάν πληροφοριών που εισάγει, αλλά είναι χρήσιμο για όσους πραγματοποιούν γενεαλογική έρευνα.

Επισκεφθείτε το Zabasearch.

Διεύθυνση βάσης δεδομένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας πλήρους κειμένου των ΗΠΑ

Getty Images

Αν το πρόσωπο που ψάχνετε έχει καταθέσει ποτέ για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, θα το βρείτε στη βάση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας πλήρους κειμένου των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ. Για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουν κατατεθεί από το 1976 και μετά, μπορείτε να δείτε το όνομα του εφευρέτη και τον τίτλο του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο αναζήτησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων.

Pipl

Το Pipl έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βουτάει στον αόρατο ιστό για πληροφορίες. Ανακτά τα αποτελέσματα από βάσεις δεδομένων που δεν εμφανίζονται σε τακτικές ερωτήσεις μηχανών αναζήτησης, γεγονός που το καθιστά ανεκτίμητο για τις εργασίες αναζήτησης ανθρώπων.

Η τοποθεσία, η ηλικία και η καριέρα είναι μερικά από τα αποτελέσματα των πληροφοριών που ανακτώνται εδώ. Παρόλο που η Pipl εξακολουθεί να προσφέρει κάποιες πληροφορίες δωρεάν, έχει αλλάξει το επιχειρησιακό μοντέλο της για να συμπεριλάβει την πληρωμένη χρήση.

Επισκεφθείτε την Pipl.

Melissa δωρεάν αναζητήσεις

Η ιστοσελίδα Melissa Free Lookups προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δωρεάν εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βάλετε τον αόρατο ιστό για πληροφορίες αναζήτησης ανθρώπων. Αυτός ο ιστότοπος αναζητά διευθύνσεις των ΗΠΑ, αριθμούς κατοικιών με ταχυδρομικό κώδικα, τοποθεσία IP, ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου, ηλεκτρονικά ταχυδρομεία και πληροφορίες θανάτου.

Ο ιστότοπος περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες για ανθρώπους στον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρώπη.

Επισκεφθείτε την τοποθεσία Melissa Free Lookups.

Η ζωή μου

Το MyLife είναι το θέμα της "βαθμολογίας φήμης". Ο ιστότοπος ανακτά πληροφορίες από μια μεγάλη ποικιλία προφίλ κοινωνικής δικτύωσης, ιδιόκτητους ιστότοπους και δημόσια αρχεία .

Μπορείτε να δείτε το σκορ φήμης κάποιου. Θα πρέπει να εγγραφείτε για να δείτε λεπτομερείς πληροφορίες (είναι δωρεάν), αλλά τα αποτελέσματα μπορεί να αξίζει τον κόπο.

Επισκεφθείτε τη MyLife.

192.com

Το 192.com περιέχει δεδομένα για ανθρώπους, επιχειρήσεις και μέρη στο Ηνωμένο Βασίλειο Μπορείτε να βρείτε πλήρη ονόματα, διευθύνσεις, οδηγούς ηλικίας, τιμές ιδιοκτησίας, φωτογραφίες αεροφωτογραφιών, εκθέσεις εταιρειών και διευθυντών, οικογενειακές εγγραφές και εταιρικές πληροφορίες εδώ, πηγές τόσο στον γενικό όσο και στον αόρατο ιστό.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα 192.com.