Τι είναι ένα αρχείο JAVA;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία JAVA

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου JAVA (ή λιγότερο συχνά το επίθημα .JAV) είναι ένα αρχείο πηγαίου κώδικα Java γραμμένο στη γλώσσα προγραμματισμού Java. Είναι μια μορφή αρχείου απλού κειμένου που είναι πλήρως αναγνώσιμη σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και απαραίτητη για όλη τη διαδικασία κατασκευής εφαρμογών Java.

Ένα αρχείο JAVA χρησιμοποιείται από έναν μεταγλωττιστή Java για να δημιουργήσει ένα αρχείο κλάσης Java (.CLASS), το οποίο είναι συνήθως ένα δυαδικό αρχείο και όχι αναγνώσιμο από τον άνθρωπο. Εάν το αρχείο πηγαίου κώδικα περιέχει πολλαπλές κλάσεις, το καθένα από αυτά συντάσσεται στο δικό του αρχείο CLASS.

Είναι το αρχείο CLASS που στη συνέχεια μετατράπηκε σε εκτελέσιμη εφαρμογή Java με την επέκταση αρχείου JAR . Αυτά τα αρχεία Java Archive διευκολύνουν την αποθήκευση και διανομή αρχείων .CLASS και άλλων πόρων εφαρμογών Java όπως εικόνες και ήχοι.

Πώς να ανοίξετε αρχεία JAVA

Οι πιθανότητες είναι περιορισμένες που έχετε ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας που θα ανοίξει ένα αρχείο JAVA όταν κάνετε διπλό κλικ. Εάν θέλετε να το κάνετε αυτό, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το πρόγραμμα που ανοίγει ένα αρχείο στα Windows . Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω προγράμματα για να ανοίξετε το αρχείο JAVA, ανοίγοντας το λογισμικό και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το μενού Αρχείο για να αναζητήσετε το αρχείο πηγαίου κώδικα Java.

Το κείμενο μέσα σε ένα αρχείο JAVA μπορεί να διαβαστεί από οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου, όπως το Σημειωματάριο στα Windows, το TextEdit στο macOS, κτλ. Μπορείτε να δείτε τα αγαπημένα μας στη λίστα Best Editors .

Ωστόσο, τα αρχεία JAVA είναι πραγματικά χρήσιμα μόνο όταν είναι μεταγλωττισμένα σε ένα αρχείο CLASS bytecode, το οποίο μπορεί να κάνει ένα SDK Java. Τα δεδομένα εντός του αρχείου CLASS χρησιμοποιούνται από την Java Virtual Machine (JVM) της Oracle μόλις δημιουργηθεί το αρχείο JAR.

Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή στη γραμμή εντολών για να ανοίξετε το αρχείο JAVA στο Java SDK, το οποίο θα δημιουργήσει ένα αρχείο CLASS από το αρχείο JAVA. Φροντίστε να αλλάξετε φυσικά το κείμενο μέσα στα εισαγωγικά που είναι η πραγματική διαδρομή στο αρχείο JAVA.

javac "path-to-file.java"

Σημείωση: Αυτή η εντολή "javac" λειτουργεί μόνο αν έχετε το αρχείο javac.exe στον υπολογιστή σας, το οποίο συνοδεύει την εγκατάσταση του SDK Java. Αυτό το αρχείο EXE αποθηκεύεται στο φάκελο "bin" του καταλόγου C: \ Program Files \ jdk (version) \ . Ο ευκολότερος τρόπος χρήσης της εντολής είναι να ορίσετε τη διαδρομή του αρχείου EXE ως μεταβλητή περιβάλλοντος PATH.

Για να επεξεργαστείτε αρχεία JAVA, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα που προορίζεται για ανάπτυξη εφαρμογών, όπως το Eclipse ή το JCreator LE. Οι επεξεργαστές κειμένου όπως το NetBeans και εκείνοι στον παραπάνω σύνδεσμο μπορούν επίσης να είναι χρήσιμοι για την τροποποίηση των αρχείων JAVA.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο JAVA

Δεδομένου ότι ένα αρχείο JAVA περιέχει τον πηγαίο κώδικα μιας εφαρμογής Java, είναι εύκολο να μεταφερθεί σε άλλες εφαρμογές ή γλώσσες προγραμματισμού που κατανοούν τον κώδικα ή μεταφράζουν σε κάτι άλλο.

Για παράδειγμα, μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο JAVA σε ένα αρχείο Kotlin χρησιμοποιώντας το IntelliJ IDEA. Χρησιμοποιήστε είτε το στοιχείο μενού Κώδικας για να βρείτε το αρχείο Μετατροπή Java στην επιλογή Αρχείο Kotlin είτε για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού Βοήθεια> Εύρεση ενέργειας και να ξεκινήσετε την πληκτρολόγηση της ενέργειας που θέλετε να ολοκληρώσετε, όπως "Μετατροπή αρχείου Java". Θα πρέπει να αποθηκεύσετε το αρχείο JAVA σε ένα αρχείο KT.

Χρησιμοποιήστε την παραπάνω εντολή javac για να μετατρέψετε το JAVA σε CLASS. Εάν δεν μπορείτε να εμφανίσετε το εργαλείο javac από την εντολή Command Prompt, μπορείτε να εκτελέσετε ένα τέχνασμα CMD για να μεταβείτε στη θέση του αρχείου EXE όπως περιγράφεται παραπάνω και, στη συνέχεια, σύρετε και αποθέστε το αρχείο javac.exe απευθείας στην εντολή Command Prompt για να ολοκληρώσετε την εντολή.

Μόλις το αρχείο βρίσκεται στη μορφή αρχείου CLASS, μπορείτε ουσιαστικά να μετατρέψετε το JAVA σε JAR χρησιμοποιώντας την εντολή jar , όπως περιγράφεται σε αυτό το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο Java από την Oracle. Θα κάνει ένα αρχείο JAR χρησιμοποιώντας το αρχείο CLASS.

Το JSmooth και το JexePack είναι δύο εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μετατροπή του αρχείου JAVA σε EXE, έτσι ώστε η εφαρμογή Java να μπορεί να τρέξει σαν ένα κανονικό εκτελέσιμο αρχείο των Windows.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν το αρχείο σας δεν ανοίγει ή μετατρέπει με τα εργαλεία που περιγράφονται παραπάνω είναι να ελέγξετε ξανά την επέκταση αρχείου. Είναι πιθανό ότι δεν ασχολείσαι με ένα αρχείο JAVA, αλλά με ένα αρχείο που χρησιμοποιεί παρόμοια επέκταση αρχείου.

Για παράδειγμα, το επίθημα AVA μοιάζει με το JAVA αλλά χρησιμοποιείται για τα αρχεία eBook του AvaaBook. Εάν ασχολείσαι με ένα αρχείο AVA, δεν θα ανοίξει με τα προγράμματα από πάνω αλλά αντ 'αυτού λειτουργεί μόνο με το Persian AvaaPlayer λογισμικό.

Τα αρχεία JA ενδέχεται να μοιάζουν με αρχεία που σχετίζονται με την Java, αλλά είναι στην πραγματικότητα αρχεία Jet Archive που αποθηκεύουν αρχεία συμπιεσμένων παιχνιδιών. Τα αρχεία JVS είναι παρόμοια, αλλά είναι αρχεία Autoconfig JavaScript Proxy που χρησιμοποιούν τα προγράμματα περιήγησης ιστού για τη διαμόρφωση ενός διακομιστή μεσολάβησης.