Μάθετε πώς να προσομοιώνετε το έντονο και πλάγια γράμματα στο Photoshop

Η χρήση τοπιού ή πλάγιας γραφής στο κείμενο είναι συνήθως τόσο εύκολη όσο γίνεται, αλλά το Photoshop σάς δίνει αυτές τις επιλογές μόνο όταν το γραμματοσειρά περιλαμβάνει και υποστηρίζει αυτά τα στυλ και ορισμένες γραμματοσειρές δεν το κάνουν. Μπορείτε να προσομοιώσετε τολμηρά και πλάγια στυλ μορφοποίησης όταν αυτές οι επιλογές δεν είναι διαθέσιμες, αλλά πρέπει να ξέρετε πού να κοιτάξετε.

Βρείτε την παλέτα χαρακτήρων

Κάντε κλικ στο κουμπί στη γραμμή επιλογών εργαλείων για να εμφανίσετε την παλέτα χαρακτήρων σας εάν δεν εμφανίζεται ήδη. Η γραμμή επιλογών εργαλείων εμφανίζεται ακριβώς κάτω από τη γραμμή μενού του Photoshop και μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σας για το εργαλείο στο οποίο εργάζεστε αυτήν τη στιγμή.

Επιλέξτε το κείμενό σας

Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε με έντονους ή πλάγιους χαρακτήρες, επισημαίνοντας τις λέξεις. Κάντε κλικ στο βέλος στην επάνω δεξιά γωνία του μενού παλετών. Θα πρέπει να δείτε επιλογές για το "Faux Bold" και το "Faux Italics". Απλά επιλέξτε αυτό που θέλετε - ή και τα δύο.

Αυτή η επιλογή εισήχθη με το Photoshop version 5.0 και λειτουργεί με τις εκδόσεις του Photoshop μέσω του 9.0. Οι έντονες και πλάγιες επιλογές ενδέχεται να εμφανίζονται ως μια σειρά γραμμάτων T στο κάτω μέρος της παλέτας χαρακτήρων σε ορισμένες εκδόσεις του Photoshop. Το πρώτο Τ είναι για έντονους χαρακτήρες και το δεύτερο για πλάγιους χαρακτήρες. Απλά κάντε κλικ σε αυτό που θέλετε. Θα δείτε επίσης και άλλες επιλογές εδώ, όπως για την ρύθμιση κειμένου με όλα τα κεφαλαία γράμματα.

Πιθανά προβλήματα

Όλοι οι χρήστες δεν είναι οπαδοί των επιλογών Faux Bold ή Faux Italics, επειδή μπορούν να προκαλέσουν μερικά δευτερεύοντα προβλήματα. Μπορούν να προκαλέσουν δυσλειτουργίες στο κείμενο, αν σκοπεύετε να στείλετε το έγγραφο για επαγγελματική εκτύπωση. Τα περισσότερα όμως είναι εύκολα καθορισμένα.

Μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε την επιλογή σας αφού ολοκληρώσετε το στόχο σας. Απλά καταργήστε την επιλογή του Faux Bold ή του Fold Italics για να επιστρέψετε στο φυσιολογικό. Δεν θα γίνει αυτόματα - είναι μια "κολλώδης" ρύθμιση. Αν το χρησιμοποιήσετε μία φορά, όλος ο τύπος του μέλλοντος θα εμφανιστεί με αυτόν τον τρόπο μέχρι να την ακυρώσετε, ακόμη και αν εργάζεστε σε ένα διαφορετικό έγγραφο σε διαφορετική ημέρα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο "Επαναφορά χαρακτήρων" στην επιλογή "Αλλαγή προσανατολισμού κειμένου" στην παλέτα χαρακτήρων, αλλά αυτό μπορεί να αναιρέσει άλλες ρυθμίσεις που θέλετε να διατηρήσετε, όπως η γραμματοσειρά και το μέγεθός σας. Θα χρειαστεί να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις που θέλετε να διατηρήσετε, αλλά το κείμενό σας θα πρέπει να εμφανίζεται ξανά κανονικά αφού το κάνετε.

Δεν θα έχετε πλέον τη δυνατότητα να στρεβλώσετε τον τύπο ή το κείμενο που θέλετε να διαμορφώσετε αφού έχει εφαρμοστεί η μορφοποίηση Faux Bold. Θα λάβετε ένα μήνυμα που διαβάζει: "Δεν ήταν δυνατή η συμπλήρωση του αιτήματός σας επειδή το στυλ του στυλ χρησιμοποιεί ένα faux τολμηρό στυλ". Στο Photoshop 7.0 και αργότερα, θα σας συμβουλεύσει να "Αφαιρέστε το χαρακτηριστικό και να συνεχίσετε".

Με άλλα λόγια, μπορείτε να παραμορφώσετε το κείμενο, αλλά δεν θα εμφανίζεται με έντονους χαρακτήρες. Τα καλά νέα είναι ότι η αναίρεση του Faux Bold, σε αυτή την περίπτωση, είναι ιδιαίτερα εύκολη - απλά κάντε κλικ στο "OK" στο πλαίσιο προειδοποίησης και το κείμενό σας θα επανέλθει στο κανονικό.