Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το εργαλείο επεξεργασίας τελειώματος στο Photoshop

Το εργαλείο επεξεργασίας τελειώματος στο Photoshop είναι ένα ισχυρό χαρακτηριστικό που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε πιο ακριβείς επιλογές, ιδιαίτερα με αντικείμενα με περίπλοκα άκρα. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη χρήση του εργαλείου επεξεργασίας τελειώματος, θα σας παρουσιάσω τα διάφορα διαθέσιμα στοιχεία ελέγχου και θα σας δείξει πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για να βελτιώσετε την ποιότητα των επιλογών σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χιλιόμετρα σας θα διαφέρουν ανάλογα με τη φωτογραφία στην οποία εργάζεστε και ενώ μπορούν να βοηθήσουν με τις μαλακές άκρες, οι ημι-διαφανείς άκρες μπορεί ακόμα να αποκτήσουν μια επίστρωση ματιών, όπου το χρώμα του φόντου εξακολουθεί να είναι εμφανές.

Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα εμφανές όταν εργάζεστε σε κοντινά πλάνα μαλλιών. Ωστόσο, είναι γρήγορο να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Εξομάλυνση άκρη, γι 'αυτό αξίζει να το κάνετε πριν προχωρήσετε σε μια πιο σύνθετη και χρονοβόρα μέθοδο, όπως η επιλογή μέσω ενός καναλιού ή υπολογισμών και στη συνέχεια η χειροκίνητη επεξεργασία του αποτελέσματος.

Στις επόμενες σελίδες, θα περιγράψω πώς λειτουργεί το μαλλί του εργαλείου και θα σας δείξει τους διάφορους ελέγχους. Χρησιμοποιώ μια φωτογραφία μιας γάτας - η έκθεση αυτού του πυροβολισμού ήταν μάλλον μακριά, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια από τη γούνα είναι καμένη, αλλά μας ενδιαφέρει η άκρη των μαλλιών, οπότε δεν είναι θέμα.

01 από 05

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο τελειοποίησης επιλογής στο Photoshop: Κάντε μια επιλογή

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Η λειτουργία Εξομάλυνση ακμής είναι διαθέσιμη με όλα τα εργαλεία επιλογής και ο τρόπος με τον οποίο επιλέγετε να κάνετε την επιλογή σας θα εξαρτηθεί από την εικόνα και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Χρησιμοποίησα το εργαλείο Magic Wand στη λειτουργία Add to selection για να δημιουργήσω μια λογική επιλογή της γάτας και στη συνέχεια να μεταβείτε στη Quick Mask για να ζωγραφίσετε πάνω από μερικές από τις απομονωμένες περιοχές μέσα στα πλαίσια της επιλογής, πριν σβήσετε τη Quick Mask.

Εάν έχετε ενεργοποιήσει ένα από τα εργαλεία επιλογής, αφού κάνετε μια επιλογή, θα δείτε ότι το κουμπί Εξομάλυνση ακμής στη γραμμή επιλογών εργαλείων δεν είναι πλέον γκρίζο και είναι ενεργό.

Κάνοντας κλικ σε αυτό θα ανοίξει το παράθυρο διαλόγου Οριοθέτηση ακμής. Στην περίπτωσή μου, επειδή χρησιμοποίησα το εργαλείο Eraser στη Γρήγορη μάσκα, το κουμπί Εξομάλυνση άκρου δεν είναι ορατό. Θα μπορούσα να κάνω κλικ σε ένα από τα εργαλεία επιλογής για να το καταστήσω ορατό, αλλά μπορείτε επίσης να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εξομάλυνση άκρων μεταβαίνοντας στο Select> Refine Edge.

02 του 05

Επιλέξτε μια λειτουργία προβολής

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Από προεπιλογή, η λειτουργία "Ορισμός τελειώματος" τοποθετεί την επιλογή σας σε λευκό φόντο, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, από τις οποίες μπορεί να είναι πιο εύκολη η εργασία σας, ανάλογα με το θέμα σας.

Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Προβολή και θα δείτε τις επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, όπως τα Επίπεδα, τα οποία μπορείτε να δείτε στο στιγμιότυπο οθόνης. Εάν εργάζεστε σε ένα θέμα που έχει αρχικά σε ένα απλό λευκό φόντο, η επιλογή διαφορετικής λειτουργίας, όπως το On Black, μπορεί να διευκολύνει την τελειοποίηση της επιλογής σας.

03 του 05

Ορίστε ανίχνευση ακμής

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Το πλαίσιο ελέγχου Smart Radius μπορεί να επηρεάσει δραματικά τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται η άκρη. Με αυτό το εργαλείο, το εργαλείο αυτό προσαρμόζει τον τρόπο λειτουργίας του με βάση τις άκρες της εικόνας.

Καθώς αυξάνετε την τιμή του ρυθμιστή Radius, θα δείτε ότι η άκρη της επιλογής γίνεται μαλακότερη και πιο φυσική. Αυτός ο έλεγχος έχει πιθανώς τη μεγαλύτερη επιρροή στον τρόπο εμφάνισης της τελικής επιλογής σας, αν και μπορεί να προσαρμοστεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας την επόμενη ομάδα ελέγχων.

04 του 05

Ρυθμίστε την άκρη

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Μπορείτε να πειραματιστείτε με αυτά τα τέσσερα ρυθμιστικά στην ομάδα Adjust Edge για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

05 του 05

Εξάγει την εξειδικευμένη επιλογή σας

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Εάν το θέμα σας είναι ενάντια σε ένα χρωματικό φόντο με αντίθεση, το πλαίσιο ελέγχου Decontaminate Colors θα σας επιτρέψει να αφαιρέσετε μερικά από τα προκύπτοντα περιθώρια χρώματος. Στην περίπτωσή μου, υπάρχει ένα μικρό μέρος του μπλε ουρανού που δείχνει γύρω από τις άκρες, έτσι έστρεψα αυτό και έπαιξα με το ρυθμιστικό ποσό μέχρι που ήμουν χαρούμενος.

Το αναπτυσσόμενο μενού Out to To (Εξαγωγή σε) σας δίνει διάφορες επιλογές σχετικά με τον τρόπο χρήσης της επεξεργασμένης ακμής σας. Εγώ προσωπικά βρίσκω το New Layer με Layer Mask πιο βολικό καθώς έχετε την επιλογή να επεξεργαστείτε την μάσκα περαιτέρω αν η άκρη δεν είναι ακριβώς όπως θέλετε.

Αυτά τα διάφορα στοιχεία ελέγχου στο εργαλείο επεξεργασίας Edge Edge καθιστούν πολύ εύκολο να κάνετε αρκετά φυσιολογικές επιλογές στο Photoshop . Τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι πάντα τέλεια, αλλά συνήθως είναι αρκετά καλά και μπορείτε πάντα να επεξεργαστείτε με μη αυτόματο τρόπο την προκύπτουσα μάσκα στρώματός σας εάν θέλετε να τελειοποιήσετε περαιτέρω το αποτέλεσμα.