Χρησιμοποιήστε και δημιουργήστε βούρτσες στο Adobe Photoshop CC 2015

Όταν συναντήσετε για πρώτη φορά τις μυριάδες λειτουργίες του Photoshop , είναι κοινό να βλέπετε το εργαλείο βούρτσας, επιλέξτε ένα άγριο σύμβολο του δρομέα σε όλο τον καμβά. Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα αυτής της άσκησης είναι η παραδοχή ότι το μόνο που κάνει είναι να καθορίσει τα χρώματα. ΟΧΙ ακριβως. Στην πραγματικότητα, οι πινέλες χρησιμοποιούνται παντού στο Photoshop. το εργαλείο Eraser , Dodge and Burn , Blur, Sharpen, Smudge και το βούρτσισμα θεραπείας είναι όλες οι βούρτσες.

Η κατοχύρωση του εργαλείου Photoshop Brush αποτελεί βασική δεξιότητα του Photoshop για ανάπτυξη. Αυτό το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μάσκες , ρετουσάρισμα, διαδρομές χαλάρωσης και πολλές άλλες χρήσεις. Σε αυτό το "Πώς να" θα εξετάσουμε:

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μια ολοκληρωμένη επισκόπηση ενός από τα πιο σημαντικά εργαλεία στην εργαλειοθήκη του Photoshop. Αντ 'αυτού έχει σχεδιαστεί για να σας κάνει να εργάζεστε με τις βούρτσες του Photoshop και να σας χαρίζει την εμπιστοσύνη για να εξερευνήσετε περαιτέρω δημιουργικές δυνατότητες με ένα εργαλείο που κάνει περισσότερα από τα slather στα εικονοστοιχεία.

Ας αρχίσουμε.

01 από 07

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές Brush στο Adobe Photoshop CC 2015

Παίζοντας με το μέγεθος της βούρτσας, τη σκληρότητα, το σχήμα και τον τύπο μπορεί να γίνει με τις επιλογές Brush.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι τα χρώματα του Brush με το χρώμα του προσκηνίου. Σε αυτό το παράδειγμα έχω επιλέξει ένα μπλε χρώμα και, για να διατηρήσω την εικόνα μου, έχω προσθέσει ένα στρώμα στο οποίο ζωγραφίζω. Όταν επιλέξετε το εργαλείο βούρτσας, οι επιλογές βούρτσας εμφανίζονται στη γραμμή εργαλείων πάνω από τον καμβά. Από αριστερά προς τα δεξιά είναι:

Συμβουλές

  1. Για να ρυθμίσετε το μέγεθος οποιασδήποτε βούρτσας, πατήστε το πλήκτρο] για να αυξήσετε το μέγεθος και πατήστε το πλήκτρο [ για να το μειώσετε.
  2. Ρυθμίστε τη σκληρότητα πατήστε Shift-] για να αυξήσετε τη σκληρότητα και Shift- [ για να μειώσετε τη σκληρότητα.

02 του 07

Πώς να επιλέξετε ένα πινέλο στο Photoshop CC 2015

χρησιμοποιήστε τις επιλογές Brush για να φορτώσετε τις βούρτσες και για να διαχειριστείτε διαφορετικά τις βούρτσες που χρησιμοποιείτε.

Οι επιλογές του πίνακα Brush, που παρουσιάζονται παραπάνω, σας δίνουν διάφορες επιλογές που κυμαίνονται από λείες βούρτσες μέχρι βούρτσες που θα χρησιμοποιούσατε εάν ζωγραφίζετε και ακόμη και μια σειρά από βούρτσες που προσθέτουν υφές και ακόμη και βούρτσες που διασπούν φύλλα και γρασίδι στον καμβά.

Για να αλλάξετε τη γωνία της βούρτσας και τη στρογγυλότητά της, σύρετε τις τελείες στο επάνω και το κάτω μέρος του σχήματος της βούρτσας για να αλλάξετε τη γωνία ή να μετακινήσετε την πλευρική κουκίδα προς τα μέσα ή προς τα έξω για να αλλάξετε το σχήμα της.

Το Photoshop έρχεται επίσης συσκευασμένο με μια αρκετά μεγάλη ποικιλία βουρτσών. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη συλλογή των βούρτσων, κάντε κλικ στο κουμπί Gear - στην επιλογή Επιλογές πίνακα - για να ανοίξετε το μενού περιβάλλοντος. Οι βούρτσες που μπορούν να προστεθούν εμφανίζονται στο κάτω μέρος του pop-down.

Όταν επιλέγετε μια σειρά από βούρτσες, θα σας ζητηθεί να προσαρτήσετε τις βούρτσες στον πίνακα ή να αντικαταστήσετε τις τρέχουσες βούρτσες με την επιλογή σας. Αν επιλέξετε Προσθήκη, οι βούρτσες θα προστεθούν σε αυτές που εμφανίζονται. Για να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες βούρτσες, επιλέξτε Επαναφορά βούρτσες ... στο αναδυόμενο μενού.

03 του 07

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα πινέλα πινέλων και πινέλων στο Photoshop CC 2015

Η μαγεία της βούρτσας γίνεται όταν ελέγχετε τα χαρακτηριστικά του πίνακα Βούρτσα.

Επιλέγοντας ένα πινέλο από το Preset Picker στις επιλογές Brush είναι αρκετά πρότυπο, αλλά υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να προσαρμόσετε αυτές τις βούρτσες στις ανάγκες σας.

Εδώ γίνεται ο καλύτερος φίλος σας ο πίνακας Brush (Window> Brush) και ο πίνακας προεπιλογών πινέλου (Window> Brush Presets). Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε το μενού Παράθυρο για να ανοίξετε τους πίνακες, κάντε κλικ στο πλήκτρο Toggle The Brush (Φαίνεται σαν φάκελος αρχείου) για να ανοίξετε τους πίνακες.

Ο σκοπός του πίνακα "Πινέλα βούρτσας" είναι να σας δείξει τι μοιάζει με τη βούρτσα όταν βάφετε και το μενού ανοίγει το μενού. Ο πίνακας "Βούρτσες" είναι ο τόπος όπου συμβαίνει η μαγεία. Όταν επιλέγετε μια βούρτσα, μπορείτε να επηρεάσετε την Συμβουλή της - τα στοιχεία στα αριστερά - και όταν επιλέγετε ένα στοιχείο, το παράθυρο στα δεξιά θα αλλάξει για να αντικατοπτρίζει την επιλογή σας.

Στην αριστερή πλευρά μπορείτε να αλλάξετε τη μορφή της βούρτσας τύπου βούρτσας. Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση των επιλογών:

04 του 07

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα σε μια διαδρομή στο Adobe Photoshop CC 2015

Δημιουργήστε μια διαδρομή, επιλέξτε μια βούρτσα, χειριστείτε την στον πίνακα Βούρτσα και χρησιμοποιήστε τη βούρτσα για να χτυπήσετε μια διαδρομή διανύσματος.

Αν και μπορείτε να βάψετε με υφή και χρώμα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο για να προσθέσετε κάποιο ενδιαφέρον σε μια διαδρομή που σχεδιάσατε χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο διανυσμάτων. Δείτε πώς:

  1. Επιλέξτε το εργαλείο ορθογωνίου (U).
  2. Στη γραμμή επιλογών επιλέξτε Διαδρομές από το αναδυόμενο παράθυρο.
  3. Κάντε κλικ και σύρετε μια ορθογώνια διαδρομή στο έγγραφό σας.
  4. Επιλέξτε το εργαλείο πινέλου. (ΣΙ)
  5. Ανοίξτε την παλέτα των βούρτσων αν δεν εμφανίζεται (Παράθυρο -> Προεπιλογές πινέλου)
  6. Κάντε κλικ στις Προεπιλογές βούρτσας και επιλέξτε μια σκληρή, στρογγυλή βούρτσα κατάλληλου μεγέθους.
  7. Ενώ βρίσκεστε στον πίνακα Προεπιλογές πινέλου, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη διάμετρο και τη σκληρότητα, αν θέλετε.
  8. Ανοίξτε το Πινέλο Brush και επιλέξτε Scattering. Ρυθμίστε την τιμή Scatter στο 0%.
  9. Ανοίξτε την Παλέτα διαδρομών αν δεν εμφανίζεται. (Παράθυρο -> Μονοπάτια)
  10. Κάντε κλικ στο κουμπί "Διάδρομος διαδρομής με βούρτσα" στην παλέτα διαδρομών.

Συμβουλές

  1. Οποιαδήποτε διαδρομή μπορεί να χαθεί με βούρτσα. Οι επιλογές μπορούν να μετατραπούν σε διαδρομές για χαλάρωση.
  2. Μπορείτε να αποθηκεύσετε την προσαρμοσμένη βούρτσα ως προκαθορισμένη επιλογή επιλέγοντας Νέο πινέλο από το μενού παλετών βούρτσας.
  3. Πειραματιστείτε με διαμορφωμένες βούρτσες και τις επιλογές Σκεδασμού στην παλέτα βούρτσας. Υπάρχουν κάποια ισχυρά πράγματα που είναι κρυμμένα στην παλέτα βούρτσας!

05 του 07

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα για να δημιουργήσετε μια μάσκα στο Photoshop CC 2015

Οι βούρτσες είναι η "μυστική σάλτσα" όταν πρόκειται για τη δημιουργία και το χειρισμό μάσκες στο Photoshop.

Οι βούρτσες σας δίνουν μια εκπληκτική ποσότητα ελέγχου όταν πρόκειται να δημιουργήσετε και να ρυθμίσετε τις μάσκες στο Photoshop. Το βασικό σημείο που πρέπει να θυμάστε με αυτή την τεχνική είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο δύο χρώματα: Μαύρο και Άσπρο. Μια μαύρη βούρτσα κρύβεται και μια λευκή βούρτσα αποκαλύπτει. Δείτε πώς:

Στην παραπάνω εικόνα, έχω μια φωτογραφία ενός δρόμου στο Lauterbrunnen της Ελβετίας πάνω από έναν άλλο καταρράκτη Cliffside. Το σχέδιο είναι να αφαιρέσετε τον ουρανό ανάμεσα στα βουνά και να δείτε το καταρράκτη. Πρόκειται για μια κλασική εργασία κάλυψης.

  1. Επιλέξτε την κορυφή της εικόνας στο πλαίσιο των επιπέδων και επιλέξτε Δημιουργία μάσκας επιπέδου.
  2. Επαναφέρετε τα προεπιλεγμένα χρώματα σε Ασπρόμαυρο και βεβαιωθείτε ότι το χρώμα του προσκηνίου είναι μαύρο στον πίνακα "Εργαλεία".
  3. Επιλέξτε το κουμπί Προσθήκη μάσκας στον πίνακα "Επίπεδα".
  4. Επιλέξτε το εργαλείο "Βούρτσα" και κάντε κλικ στο πλήκτρο προεπιλογής "Βούρτσα" - μοιάζει με φάκελο αρχείου - στη γραμμή εργαλείων επιλογών Βούρτσα.
  5. Επιλέξτε μια μαλακή βούρτσα. Χρειάζεται αυτό για να εξασφαλίσετε ότι υπάρχει λίγο φτερά όταν ζωγραφίζετε κατά μήκος των άκρων των βουνών.
  6. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα [και] για να αυξήσετε και να μειώσετε το μέγεθος της βούρτσας όσο πλησιάζετε στις περιοχές που θέλετε να διατηρήσετε.
  7. Για να εργαστείτε στις άκρες, μεγεθύνετε την εικόνα και, εάν χρειάζεται, αυξήστε ή μειώστε το μέγεθος της βούρτσας.

Υπόδειξη

Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με διαφορετικές βούρτσες που υπάρχουν στις προεπιλογές. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα εφέ κάλυψης που μπορούν να επιτευχθούν με τη χρήση βούρτσας που μπορεί να έχετε φορτώσει ή αλλάξει στον πίνακα Βούρτσες.

06 του 07

Πώς να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο πινέλο στο Photoshop CC 2015

Υπάρχουν χιλιάδες βούρτσες Photoshop διαθέσιμες, αλλά θα υπάρξουν φορές που θα χρειαστεί να δημιουργήσετε τη δική σας.

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι οι βούρτσες είναι λίγο περιορισμένες. Ακόμα κι αν υπάρχουν μερικές εκατοντάδες βούρτσες που έρχονται συσκευασμένες με το Photoshop και υπάρχουν εκατοντάδες δωρεάν πινέλα Photoshop διαθέσιμα για λήψη, θα υπάρξουν φορές που χρειάζεστε μόνο το σωστό πινέλο. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη βούρτσα και να την χρησιμοποιήσετε στο Photoshop. Δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε ένα νέο έγγραφο του Photoshop και επιλέξτε ένα κατάλληλο μέγεθος επειδή θα χρησιμοποιηθεί ως το προεπιλεγμένο μέγεθος για το πινέλο σας. Σε αυτή την περίπτωση, επέλεξα 200 με 200.
  2. Ορίστε το χρώμα του προσκηνίου σε μαύρο χρώμα και επιλέξτε μια σκληρή στρογγυλή βούρτσα. Ένας γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να πιέσετε το πλήκτρο Option-Alt και, με το επιλεγμένο εργαλείο Brush, κάντε κλικ στον καμβά .
  3. Ρυθμίστε το μέγεθος της βούρτσας σε 5 ή 10 εικονοστοιχεία και σχεδιάστε μια σειρά οριζόντιων γραμμών. Μη διστάσετε να αυξήσετε ή να μειώσετε το μέγεθος της βούρτσας καθώς σχεδιάζετε μια γραμμή.
  4. Όταν τελειώσετε, επιλέξτε Επεξεργασία> Ορισμός προρρύθμισης πινέλου . Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο διαλόγου Όνομα πινέλου όπου μπορείτε να εισάγετε ένα όνομα για το πινέλο σας.
  5. Εάν ανοίξετε τις προεπιλογές βούρτσας, θα δείτε ότι η νέα σας βούρτσα έχει προστεθεί στη σύνθεση.

07 του 07

Πώς να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο πινέλο από μια εικόνα στο Photoshop CC 2015

Χρησιμοποιήστε μια εικόνα ως μπέρτζο; Γιατί όχι! Είναι εύκολο να το κάνεις.

Η δυνατότητα δημιουργίας βούρτσας χρησιμοποιώντας μια βούρτσα είναι ενδιαφέρουσα αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα ως βούρτσα. Υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να ξέρετε για αυτήν την τεχνική.

Το πρώτο είναι οι βούρτσες της κλίμακας του γκρι. Με αυτό κατά νου, ίσως θελήσετε να μετατρέψετε την εικόνα σε κλίμακα του γκρι χρησιμοποιώντας ένα στρώμα προσαρμογής πριν κάνετε το πινέλο.

Η δεύτερη είναι μια βούρτσα μπορεί να κρατήσει μόνο ένα χρώμα έτσι, πριν χρησιμοποιήσετε τη βούρτσα, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό χρώμα ως χρώμα προσκηνίου σας. Το τελευταίο είναι να σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα αντικείμενο όπως ένα φύλλο . Με αυτό έξω από το δρόμο, ας κάνουμε ένα πινέλο.

  1. Ανοίξτε μια εικόνα και μειώστε το μέγεθος της εικόνας σε εύρος μεταξύ 200 και 400 pixel.
  2. Επιλέξτε Εικόνα> Ρυθμίσεις> Ασπρόμαυρη . Χρησιμοποιήστε τα ρυθμιστικά χρώματος για να βελτιώσετε την αντίθεση. Στην περίπτωση αυτής της εικόνας, μετέφερα το κόκκινο ρυθμιστικό σε τιμή 11 για να αφαιρέσω πολλά Midtones.
  3. Επιλέξτε Επεξεργασία> Ορισμός προρύθμισης πινέλου ... και δώστε στο πινέλο ένα όνομα.
  4. Στη συνέχεια, ανοίξα την αρχική εικόνα και, χρησιμοποιώντας το εργαλείο σταγονόμετρου, δείξαμε το κόκκινο στο φύλλο.
  5. Στη συνέχεια, σχεδίασα ένα ορθογώνιο γύρω από την εικόνα και μεταβιβάσα στο εργαλείο βούρτσας.
  6. Η νέα βούρτσα επιλέχθηκε και το πλαίσιο Brush ανοίχθηκε.
  7. Από εκεί έκανα κλικ στην επιλογή Select Shape Tip και επέλεξα ένα μέγεθος Συμβουλή. Σε αυτή την περίπτωση, επέλεξα 100 px. Για να διανέμω τα φύλλα που ζωγραφίζω, μετέφερα το ρυθμιστικό διαχωρισμού στο κάτω μέρος σε μια τιμή περίπου 144%.
  8. Στη συνέχεια, άνοιξα τον πίνακα διαδρομής και χάιδεψα το ορθογώνιο με τη νέα βούρτσα.