Παρουσιάζοντας το νέο εργαλείο μοτίβου στο Illustrator CS6

01 από 09

Ξεκινώντας Χρησιμοποιώντας το νέο εργαλείο μοτίβου του Illustrator CS6

Κείμενο και εικόνες © Sara Froehlich

Ένα από τα καλύτερα νέα χαρακτηριστικά του Illustrator CS6 είναι το εργαλείο Pattern. Σε αυτό το σεμινάριο, θα εξετάσουμε τα βασικά του νέου αυτού εργαλείου και θα το χρησιμοποιήσουμε. Αν έχετε δοκιμάσει ποτέ να δημιουργήσετε ένα τέλειο πρότυπο πλακιδίων στο Illustrator, γνωρίζετε την απογοήτευση να προσπαθήσετε να ευθυγραμμίσετε το μοτίβο με γραμμές πλέγματος, να πατήσετε στο πλέγμα και να πατήσετε στο σημείο. Θα δοκιμάσει την υπομονή σας! Χάρη στο νέο εργαλείο Pattern , αυτές οι μέρες είναι πίσω από τους σχεδιαστές για πάντα!

02 του 09

Σχεδίαση ή Άνοιγμα του έργου σας

Κείμενο και εικόνες © Sara Froehlich
Σχεδιάστε ή ανοίξτε το έργο τέχνης για το μοτίβο. Αυτό μπορεί να είναι πρωτότυπα έργα τέχνης, σύμβολα, πινελιές, γεωμετρικά σχήματα, φωτογραφικά αντικείμενα --- περιορίζεστε μόνο από τη φαντασία σας. Επέλεξα να σχεδιάσω ένα περισσότερο ή λιγότερο τριαντάφυλλο.

03 του 09

Επιλέξτε το έργο τέχνης

Κείμενο και εικόνες © Sara Froehlich
Σημειώστε ότι αν χρησιμοποιήσετε ένα τοποθετημένο αντικείμενο, θα πρέπει να ενσωματωθεί για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο μοτίβο. Για να ενσωματώσετε μια εικόνα, ανοίξτε τον πίνακα "Σύνδεσμοι" (Window> Links) και επιλέξτε "Ενσωμάτωση εικόνας" από το μενού "Επιλογές πίνακα". Επιλέξτε τα αντικείμενα που θέλετε να συμπεριλάβετε στο μοτίβο είτε χρησιμοποιώντας CMD / CTRL + A για να επιλέξετε όλα είτε χρησιμοποιώντας το εργαλείο επιλογής για να σύρετε ένα περιθώριο γύρω από όλο το έργο τέχνης που θέλετε να συμπεριλάβετε στο μοτίβο.

04 του 09

Κλήση του εργαλείου μοτίβου

Κείμενο και εικόνες © Sara Froehlich
Για να ενεργοποιήσετε το Εργαλείο Pattern, μεταβείτε στο Object> Pattern> Make. Εμφανίζεται ένα μήνυμα που σας ενημερώνει ότι το νέο μοτίβο έχει προστεθεί στον πίνακα "Δείγματα" και ότι τυχόν αλλαγές που έγιναν στο μοτίβο στη λειτουργία επεξεργασίας μοτίβου θα εφαρμοστούν στο Swatch κατά την έξοδο. αυτό σημαίνει κατά την έξοδο από τη λειτουργία επεξεργασίας μοτίβου, όχι από το πρόγραμμα. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο OK για να απορρίψετε το παράθυρο διαλόγου. Αν κοιτάξετε τον πίνακα Swatches, θα δείτε το νέο μοτίβο στο πλαίσιο Swatches. και θα δείτε το μοτίβο στο έργο τέχνης σας. Θα δείτε επίσης ένα νέο παράθυρο διαλόγου που ονομάζεται Επιλογές μοτίβου. Αυτό είναι όπου συμβαίνει η μαγεία και θα το εξετάσουμε μέσα σε ένα λεπτό. Αυτή τη στιγμή το μοτίβο είναι απλά ένα βασικό πλέγμα, επαναλαμβάνοντας το έργο τέχνης σε ένα οριζόντιο και κάθετο πλέγμα, αλλά δεν χρειάζεται να σταματήσετε εδώ. Αυτές είναι οι επιλογές Pattern!

05 του 09

Χρησιμοποιώντας τις επιλογές μοτίβου για να τροποποιήσετε το μοτίβο σας

Κείμενο και εικόνες © Sara Froehlich
Το παράθυρο διαλόγου Επιλογές μοτίβου έχει τις ρυθμίσεις για το μοτίβο, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο δημιουργίας του μοτίβου. Οποιεσδήποτε αλλαγές κάνετε στο παράθυρο διαλόγου "Επιλογές μοτίβου" θα ενημερωθούν στον καμβά έτσι ώστε να μπορείτε να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τα αποτελέσματα που έχει η σχεδίασή σας στο μοτίβο. Μπορείτε, αν θέλετε, να πληκτρολογήσετε ένα νέο όνομα για το πρότυπο στο πλαίσιο Όνομα. Αυτό είναι το όνομα που θα εμφανιστεί το πρότυπο στον πίνακα Swatches. Ο τύπος κεραμιδιών σας επιτρέπει να επιλέξετε από διάφορους τύπους σχεδίων: πλέγμα, τούβλο ή εξάγωνο. Καθώς επιλέγετε διαφορετικές ρυθμίσεις από αυτό το μενού, μπορείτε να δείτε τις αλλαγές στην εικόνα του σχεδίου σας στην περιοχή εργασίας. Το πλάτος και το ύψος του συνολικού σχεδίου μπορούν να αλλάξουν με τη χρήση των πλαισίων Πλάτος και Ύψος, αρκεί να μην έχει επιλεγεί το μέγεθος του Πλακιδιού σε Τέχνη. Για να διατηρήσετε το μοτίβο ανάλογο, κάντε κλικ στο σύνδεσμο δίπλα στα πλαίσια εισαγωγής.

Επιλέξτε το τμήμα του σχεδίου που επικαλύπτεται χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις "Επικάλυψη". Αυτό δεν θα εμφανίσει αποτέλεσμα εκτός εάν τα αντικείμενα μοτίβου επικαλύπτονται το ένα το άλλο, πράγμα που εξαρτάται από τις άλλες ρυθμίσεις που επιλέγετε. Ο αριθμός των αντιγράφων είναι πραγματικά μόνο για προβολή. Αυτό καθορίζει πόσες επαναλήψεις βλέπετε στην οθόνη. Είναι εκεί για να σας δώσει μια καλύτερη ιδέα για το πώς θα φανεί το ολοκληρωμένο μοτίβο.

Dim Copies: Όταν ελεγχθεί αυτό, τα αντίγραφα θα σκιάζουν το ποσοστό που επιλέγετε και το πρωτότυπο έργο θα παραμείνει σε πλήρη χρώμα. Αυτό σας επιτρέπει να δείτε πού το έργο τέχνης επαναλαμβάνεται και επικαλύπτεται. Μπορείτε εύκολα να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την αφαίρεση του σημείου επιλογής ή τον έλεγχο του πλαισίου.

Εμφάνιση του Edge Tile και Show Swatch Bounds θα εμφανίσετε πλαίσια οριοθέτησης έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε ακριβώς πού βρίσκονται τα όρια. Για να δείτε το μοτίβο χωρίς τα κιβώτια οριοθέτησης, καταργήστε την επιλογή των πλαισίων.

06 του 09

Επεξεργασία του μοτίβου

Κείμενο και εικόνες © Sara Froehlich
Με την αλλαγή του Τύπου κεραμιδιών σε Hex από τις σειρές έχω σχήμα εξάγωνου σχήματος. Μπορείτε να περιστρέψετε τα στοιχεία μοτίβου χρησιμοποιώντας το εργαλείο επιλογής, τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από μια γωνία του πλαισίου οριοθέτησης για να μετακινήσετε τον δρομέα και μετά κάνοντας κλικ και σύροντάς τον όπως ακριβώς κάθε σχήμα που θέλετε να μετατρέψετε. Αν αλλάξετε τη απόσταση χρησιμοποιώντας πλάτος ή ύψος, μπορείτε να μετακινήσετε τα στοιχεία μοτίβου πιο κοντά ή πιο μακριά, αλλά υπάρχει και άλλος τρόπος. Στο επάνω μέρος του παραθύρου διαλόγου, κάτω από την καρτέλα Επιλογές μοτίβου, βρίσκεται το εργαλείο κεραμιδιών Pattern. Κάντε κλικ σε αυτό το εργαλείο για να το ενεργοποιήσετε. Τώρα μπορείτε να αλλάξετε δυναμικά την περιοχή μεγέθους κάνοντας κλικ και σύροντας τις γωνίες. Κρατήστε το πλήκτρο SHIFT για να σύρετε ανάλογα. Όπως πάντα, θα δείτε όλες τις αλλαγές στην περιοχή εργασίας σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορείτε να τροποποιήσετε το μοτίβο ενώ εργάζεστε.

07 του 09

Παρακολουθήστε τις αλλαγές στο μοτίβο όπως επεξεργάζεστε

Κείμενο και εικόνες © Sara Froehlich
Το μοτίβο έχει αλλάξει ενώ παίζω με τις ρυθμίσεις. Τα τριαντάφυλλα επικαλύπτονται πλέον και το εξάγωνο μοτίβο μοιάζει αρκετά διαφορετικό από την αρχική διάταξη του πλέγματος.

08 από 09

Τελικές αλλαγές επιλογών μοτίβου

Κείμενο και εικόνες © Sara Froehlich
Για το τελικό μου τσίμπημα, μετέφερα το διάστημα σε -10 για απόσταση H και -10 για απόσταση V. Αυτό μετακινεί τα τριαντάφυλλα λίγο πιο μακριά. Έχω τελειώσει την επεξεργασία του μοτίβου, ώστε να κάνω κλικ στην επιλογή Τέλος στο επάνω μέρος της περιοχής εργασίας για να απορρίψετε τις επιλογές μοτίβου. Οι αλλαγές που έκανα στο μοτίβο θα ενημερωθούν αυτόματα στον πίνακα "Τα δείγματα" και θα δείτε μόνο το πρωτότυπο έργο τέχνης στον καμβά. Αποθηκεύστε την εικόνα. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το μοτίβο οποιαδήποτε στιγμή, κάνοντας διπλό κλικ στο δείγμα του στον Πίνακα δειγμάτων για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Επιλογές μοτίβου. Αυτό θα σας επιτρέψει να βεβαιωθείτε ότι το μοτίβο σας είναι πάντα όπως θέλετε.

09 του 09

Πώς να χρησιμοποιήσετε το νέο σας μοτίβο

Κείμενο και εικόνες © Sara Froehlich

Η χρήση του σχεδίου είναι εύκολη. Απλά σχεδιάστε ένα σχήμα στον καμβά (το ίδιο που έχετε και το έργο τέχνης) και βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Fill επιλέγεται στην εργαλειοθήκη και, στη συνέχεια, επιλέξτε το νέο μοτίβο στον πίνακα Swatches. Το σχήμα σας θα γεμίσει με το νέο μοτίβο. Αν δεν συμβαίνει, ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι έχετε γεμίσει ενεργό και όχι Stroke. Αποθηκεύστε το αρχείο, ώστε να μπορείτε να φορτώσετε το μοτίβο αργότερα για να το χρησιμοποιήσετε σε άλλες εικόνες.

Για να φορτώσετε το μοτίβο, μεταβείτε στις επιλογές του πίνακα Swatch και επιλέξτε Open Library Swatch Library> Other Swatch Library. Πλοηγηθείτε από όπου αποθηκεύσατε το αρχείο και κάντε κλικ στο Άνοιγμα. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νέο πρότυπο. Και εδώ είναι ένα τελευταίο τέχνασμα πριν κλείσουμε: χρησιμοποιώντας τον πίνακα εμφάνισης για να προσθέσετε ένα γεμάτο στο μοτίβο. Αυτό το μοτίβο έχει διαφανείς περιοχές μεταξύ των τριαντάφυλλων και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας και να προσθέσετε ένα χρώμα πληρώσεως κάτω από το μοτίβο χρησιμοποιώντας τον πίνακα εμφάνισης (παράθυρο> εμφάνιση). Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέου συμπληρώματος (ακριβώς στα αριστερά του πλήκτρου FX) στο κάτω μέρος του πίνακα εμφάνισης. Θα έχετε τώρα δύο ταυτόσημα γεμίσματα πάνω στην εικόνα (αν και δεν μπορείτε να δείτε μια διαφορά στην εικόνα). Κάντε κλικ στο κάτω στρώμα γεμίσματος για να το ενεργοποιήσετε, στη συνέχεια κάντε κλικ στο βέλος από το δείγμα στο στρώμα πλήρωσης για να ενεργοποιήσετε τα δείγματα. επιλέξτε ένα χρώμα για την κάτω πλήρωση και τελειώσατε! Αν έχετε κάτι που σας αρέσει πραγματικά, προσθέστε το στο Graphic Styles για να το χρησιμοποιήσετε ξανά. Μην ξεχάσετε να το αποθηκεύσετε, ώστε να μπορείτε να το φορτώσετε ξανά αργότερα!

Μπορεί να σου αρέσει επίσης:
Δημιουργήστε ένα όριο κελτικής κόμβου στο Illustrator
• Χρήση γραφικών στυλ στο Illustrator
Δημιουργήστε ένα Custom Wrapper cupcake στο Adobe Illustrator