Μια επισκόπηση των τεχνολογιών της Bionic

Η τεχνολογία θα ενσωματωθεί στην ανθρωπότητα μας

Καθώς η τεχνολογία έχει γίνει πιο εξελιγμένη, έχει γίνει πιο οικεία. Μόνο οι κινητές συσκευές είναι σαν ένα μικρό, προσωπικό παράθυρο στην απεραντοσύνη του ιστού.

Αλλά η τεχνολογία δεν σταμάτησε εκεί. Οι τεχνολογίες του Bionic γίνονται πραγματικότητα και ενσωματώνουν το ίδιο το ανθρώπινο σώμα. Οι άνθρωποι και η τεχνολογία συναντώνται με πολλούς τρόπους.

01 από 05

Bionic Technology

Φωτογραφία με άδεια χρήσης υπό CC από τον χρήστη Flickr.

Η τεχνολογία Bionic αναφέρεται σε κάθε τεχνολογία που συνδυάζεται με το ανθρώπινο σώμα για να ενισχύσει ή να επαναφέρει τις ικανότητές της. Γίνεται όλο και πιο εξελιγμένη, προσφέροντας περισσότερη αύξηση για τους αδύναμους ανθρώπους. Η επιλεκτική αύξηση χρησιμοποιώντας βιονικά μπορεί σύντομα να γίνει πιο διαδεδομένη.

Οι συσκευές χτυπούν την αγορά και μπορούν να αντικαταστήσουν τις αισθητικές συσκευές που έχουν υποστεί βλάβη. Τα κοχλιακά εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμεύσουν ως αυτιά αντικατάστασης. Τα εμφυτεύματα του αμφιβληστροειδούς μπορούν να εκτελέσουν τη λειτουργία του ανθρώπινου ματιού.

Τα βιονικά είναι ένα θέμα που έγινε δημοφιλές στην επιστημονική φαντασία με την έννοια των cyborgs. Πολλές από τις ιδέες που παρουσιάζονται στην επιστημονική φαντασία δεν γίνονται μόνο πραγματικότητα, αλλά χτυπούν την αγορά ως προϊόντα. Περισσότερο "

02 του 05

Η Ομάδα Βιοτεχνολογίας MIT

Από τον Joi Ito (https://www.flickr.com/photos/joi/8475318214) [CC BY 2.0], μέσω του Wikimedia Commons.

Μερικές από τις μεγαλύτερες καινοτομίες στη βιονική είναι στο περιθώριο. είναι οι ακραίες ιδέες που έχουν το μεγαλύτερο δυναμικό αντίκτυπου. Είναι λοιπόν κατάλληλο, ότι η ομάδα MIT Biomechatronics ονομαζόταν κάποτε το Extreme Bionics Lab.

Ο δρ. Hugh Herr οδηγεί την ομάδα και ο ίδιος έχει μια συναρπαστική ιστορία που αφορά τη βιολογία. Και τα δύο πόδια του είναι βιονικά, και είναι αποδέκτης πολλών πειραματικών τεχνολογιών.

Η ομάδα εργάζεται στην αιχμή της βιολογίας, με έμφαση σε διαφορετικές περιοχές του τομέα. Τα θέματα κυμαίνονται από εξωσκληρυνόμενα, μέχρι συνημμένα άκρων, έως τροφοδοτούμενα βιονικά αστράγαλα. Περισσότερο "

03 του 05

Τεχνολογία Εξωσκελετών

Εικόνα © Ekso Bionics.

Στο λαϊκό πολιτισμό, η έννοια των εξωσκληρυντών προκαλεί την εικόνα ενός ρομποτικού κοστουμιού πανοπλίας. Ενώ υπάρχουν exoskeletons αυτού του τύπου, μερικά από τα σημαντικότερα exoskeletons είναι πολύ απλούστερα στο σχεδιασμό.

Η Ekso Bionics πωλεί ένα εξωσκελετό για αποκατάσταση βημάτων που μοιάζει με ρομποτικά τιράντες. Αυτό το τροφοδοτούμενο εξωσκέψεως μπορεί να επιτρέψει στα άτομα με αναπηρίες να περπατήσουν και πάλι.

Πολλές καινοτομίες αναδύονται με εξωσκληρυνόμενα. Οι ερευνητές αναπτύσσουν εξωσκληρυντικά χωρίς οξύτητα που μπορούν να αυξήσουν το βάδισμα. Σύντομα, τα εξωσκλημάτια θα βοηθήσουν τους ικανούς ανθρώπους με φυσικά καθήκοντα. Το περπάτημα, το τρέξιμο και η ανύψωση βαρύ πράγματα θα γίνουν ευκολότερα.

04 του 05

Τεχνολογία Ανθρώπινης Ενίσχυσης

Φωτογραφία με άδεια χρήσης υπό CC από το χρήστη του Flickr e-MagineArt.com.

Πολλές από τις προαναφερόμενες τεχνολογίες προσφέρουν τη δυνατότητα αύξησης όλων. Οι βελτιώσεις του Bionic θα είναι διαθέσιμες στο κοινό. Θα δημιουργήσει πραγματική πολυπλοκότητα καθώς η έννοια του cyborg κινείται από τη φαντασία στην πραγματικότητα.

Τα έξυπνα φάρμακα μπορεί να είναι ένα σημείο εκκίνησης, προσφέροντας μια μη επεμβατική μορφή βελτίωσης. Αυτά είναι φάρμακα που δεν προορίζονται για θεραπευτική ή ψυχαγωγική χρήση, αλλά χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της νοημοσύνης. Οι ηθικές ανησυχίες με τις τεχνολογίες βελτίωσης είναι αναπόφευκτες. Για παράδειγμα, τι γίνεται αν ο εργοδότης σας απαιτεί να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις επεμβατικές τεχνολογίες;

05 του 05

Τεχνολογία αισθητηριακής υποκατάστασης

Φωτογραφία με άδεια χρήσης CC από το Campus Party Europe στο Βερολίνο.

Ο εγκέφαλός μας δεν είναι το μέρος μας που αντιλαμβάνεται τον έξω κόσμο. Ερμηνεύουν ηλεκτρικά σήματα από τις αισθήσεις μας. Αυτή η διαδικασία ερμηνείας είναι προσαρμόσιμη. Για παράδειγμα, ο εγκέφαλος επιτρέπει στον τυφλό να διαβάσει σε μπράιγ με την αφή. Οι αναγνώστες του Braille μπορούν να διαβάσουν με ταχύτητες που ανταγωνίζονται τους αναγνώστες της εκτύπωσης και να το κάνουν χωρίς συνειδητή προσπάθεια. Οι εγκέφαλοί μας μπορούν να ερμηνεύσουν την επαφή σαν να διαβάζουν με τα μάτια.

Οι αισθητικές τεχνολογίες αντικατάστασης κάνουν μια παρόμοια εναλλαγή των αισθήσεων με μεγαλύτερη πολυπλοκότητα. Συσκευές που επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν χρώματα χρησιμοποιώντας ήχο και να νιώθουν λέξεις που ομιλούνται ως επαφές στο πίσω μέρος. Η τεχνολογία αντικατάστασης αισθητήρων μπορεί να μην σταματήσει εκεί. Ένα γιλέκο που επιτρέπει στον χρήστη να αντιλαμβάνεται τις αλλαγές στο χρηματιστήριο δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Περισσότερο "

Η τεχνολογία συνδυάζεται με την ανθρωπότητα

Η συγχώνευση της τεχνολογίας με την ανθρωπότητά μας θα δημιουργήσει περιπλοκές. Πολλοί πιστεύουν ότι η τεχνολογία θα είναι ο τρόπος γύρω από την ανθρώπινη εξέλιξη. Πριν από κάθε πιθανότητα της ιδιαιτερότητας, οι βιονικές θα αποτελέσουν τεράστια δύναμη για να επιτρέψουν στους ανθρώπους να ξεπεράσουν τους φυσικούς τους περιορισμούς.