Πώς μπορώ να αποφύγω την παρακολούθηση ενώ είμαι on-line;

Ερώτηση: Πώς μπορώ να αποφύγω την παρακολούθηση ενώ είμαι on-line;

Εάν βρίσκεστε σε μια θέση όπου η διεύθυνση του υπολογιστή σας πρέπει να αποκρύπτεται από εξωτερικά μάτια, τότε η λύση Tor-Privoxy είναι μία υπηρεσία στην οποία μπορεί να θέλετε να συμμετάσχετε.

Απάντηση: Υπάρχουν δύο ομάδες επιλογών για την απόκρυψη της ταυτότητάς σας στο διαδίκτυο .

1) Επιλογές για κοινή χρήση αρχείων P2P: Αν ο στόχος σας είναι να κατεβάσετε / ανεβάσετε αρχεία ανώνυμα, τότε υπάρχουν υπηρεσίες που θα καλύψουν τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας με μικρή χρέωση, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε μεγάλο εύρος ζώνης. Το κόστος είναι συνήθως μια μηνιαία αμοιβή ή η αγορά ενός ειδικού προϊόντος λογισμικού.

Αυτές οι φιλικές προς το P2P υπηρεσίες περιλαμβάνουν το Anonymizer.com, το Cloak και το A4Proxy. Υπάρχει ακόμη και ένα ειδικό μη κερδοσκοπικό έργο αφιερωμένο στη λήψη ανωνυμίας από το P2P: Σίγαση ανωνυμίας.

2) Επιλογές για την πλοήγηση στο Web και την ανωνυμία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αν θέλετε να αποφύγετε την τιμωρία για τα πολιτικά σας ιδανικά ή θέλετε να παρακάμψετε τους ελέγχους μιας καταπιεστικής κυβέρνησης στη χώρα σας, υπάρχουν διαθέσιμοι διακομιστές μεσολάβησης και διακομιστές VPN στον ιστό. Όμως, η πιο αξιόπιστη επιλογή ανωνυμίας είναι μια ειδική δωρεάν εφαρμογή από το ΕΤΑ για την προστασία των δημοκρατικών ελευθεριών των ιδιωτών. Όταν συνδυάζονται, αυτά τα δύο στοιχεία "αγωνίζονται" και αποκρύπτουν την ηλεκτρονική ταυτότητά σας ως δωρεάν δημόσια υπηρεσία.

Αυτή η πλατφόρμα ανωνυμίας αποτελείται από Tor και Privoxy:

Το " Tor " και το "Privoxy" είναι μια πλατφόρμα "anonymizer" που έχετε εγκαταστήσει στο δικό σας μηχάνημα. Το Tor είναι ένα ειδικό δίκτυο διακομιστών ιστού που διαχειρίζεται το EFF και πολλοί διαχειριστές εθελοντών διακομιστών. Το Privoxy είναι το λογισμικό που χρειάζεστε για να συνδεθείτε σε αυτό το δίκτυο Tor.

Το δίκτυο Tor και το λογισμικό Privoxy συνεργάζονται για να αποκρύψουν τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας. Το επιτυγχάνουν αυτό με την αναπήδηση του σήματος σας γύρω από αρκετούς διακομιστές Internet που ονομάζονται Tor "κρεμμύδι δρομολογητές" . Πολύ με τον ίδιο τρόπο οι ταινίες κατασκοπείας του Χόλιγουντ απεικονίζουν μια τηλεφωνική κλήση που δρομολογείται γύρω από δεκάδες ψευδείς τοποθεσίες τηλεφώνου, έτσι είναι και η ηλεκτρονική σας ταυτότητα όταν αποκρύπτεται από αυτούς τους ειδικούς διακομιστές Tor. Η πραγματική διεύθυνσή σας IP κρύβεται αποτελεσματικά όταν κάνετε surf / email / λήψη μέσω του δικτύου Tor toion.

Τα προϊόντα Privoxy και Tor εξακολουθούν να είναι ατελή και δεν εγγυώνται την ανωνυμία σας. Αλλά ως εκκίνηση, ο Tor και το Privoxy μειώνουν την έκθεσή σας στην επιτήρηση και σας καθιστούν δύσκολο να εντοπίσετε το 80% ή και περισσότερο.

Λήψη και διαμόρφωση του Tor-Privoxy εδώ .

Κάντε λήψη του Privoxy εδώ.


Αν ψάχνετε να προσθέσετε ένα στρώμα ανωνυμίας στο surfing / email σας, τότε δοκιμάστε το Tor-Privoxy.

Είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε μια κάπως πιο αργή σύνδεση, αλλά η ταυτότητά σας θα είναι σημαντικά πιο προστατευμένη.

Θυμηθείτε: καμία κάλυψη της διεύθυνσής σας δεν είναι 100% ανθεκτική. Και αν κατεβάσετε / ανεβάσετε αρχεία P2P , θυμηθείτε ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός του Καναδά, η λήψη ταινιών και τραγουδιών που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα σας θέτει σε νομικό κίνδυνο για δίωξη παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

P2P Downloaders, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι το δίκτυο Tor σχεδιάστηκε για να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των ιδιωτών, ιδιαίτερα στους σημαντικούς τομείς της Ελευθερίας του Λόγου, της Ελευθερίας της Συνείδησης και της Ελευθερίας της Δημοκρατίας. Οι Tor και Privoxy δεν σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κατεβάσουν megabytes ταινιών και τραγουδιών. Μην καταχραστείτε το σύστημα Tor-Privoxy μετατρέποντάς το σε μια λεωφόρο λήψης P2P.

Επιπλέον, ενώ το δίκτυο About Network προωθεί ενεργά την ελευθερία έκφρασης και τη δημοκρατική χρήση του Διαδικτύου, το δίκτυο About Network δεν εγκρίνει την παράνομη λήψη αρχείων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Αν πρόκειται να συμμετάσχετε στην κοινή χρήση αρχείων P2P , παρακαλώ αφιερώστε χρόνο για να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας για τις νομικές και τις συνέπειες μιας τέτοιας δραστηριότητας.



Προειδοποίηση σε εταιρικούς / κυβερνητικούς χρήστες: εάν ελπίζετε να αποκρύψετε τις ανήθικες συνήθειες σέρφινγκ από το δικό σας τμήμα πληροφορικής, σκεφτείτε ξανά. Το Tor Onion Network και η πλατφόρμα Privoxy ΔΕΝ σας αποκρύπτουν από την εσωτερική επιτήρηση στο γραφείο σας.

Επόμενο: Πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε το Tor-Privoxy

Σχετικές: Κατανόηση του P2P και των νομιμότητάς του