Δωρεάν βίντεο εκπαίδευσης από την National Geographic

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος να οδηγηθείς στο σπίτι είναι να δείξεις πραγματικά στο πρόσωπο τι εννοείς. Και πιο συχνά από ό, τι δεν συμβαίνει σήμερα, αυτό σημαίνει την εμφάνιση ενός βίντεο. Και ενώ το YouTube είναι απολύτως φανταστικό λόγω του τεράστιου εύρους του υλικού, δεν είναι πάντα το ιδανικό μέρος για να δείτε βίντεο (εκπαιδευτικά ή όχι). Πληκτρολογήστε: National Geographic Video.

Το National Geographic προσφέρει δύο τρόπους για να παρακολουθήσουν βίντεο: την κύρια σελίδα του βίντεο και μια νέα υπηρεσία (ακόμα σε beta κατά τη δημοσίευση) που ονομάζεται Nat Geo TV. Για να παρακολουθήσετε βίντεο πλήρους μήκους στην Nat Geo TV, θα χρειαστεί να έχετε λογαριασμό καλωδιακής τηλεόρασης και ο πάροχος καλωδιακής τηλεόρασης πρέπει να συμμετέχει σε αυτή την υπηρεσία. Φαίνεται ότι θα είναι μια εξαιρετική λύση για πολλούς ανθρώπους, αλλά θα επικεντρωθούμε στην κύρια σελίδα του National Geographic επειδή είναι δωρεάν και προσβάσιμη σε οποιονδήποτε.

Η κύρια σελίδα βίντεο της National Geographic προσφέρει εκατοντάδες δωρεάν βίντεο τα οποία μπορούν να αναπαραχθούν σε πλήρη οθόνη και χωρίς διαφημίσεις. Τα βίντεο κυμαίνονται σε μήκος από λιγότερο από ένα λεπτό έως σχεδόν 10 λεπτά και κυμαίνονται σε θέματα από το Adventure to Travel. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ταξινόμησης των βίντεο από την κύρια σελίδα. Μπορείτε να ταξινομήσετε τα πιο δημοφιλή, να δείτε τις επιλογές του συντάκτη ή να δείτε τι είναι καινούργιο. Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε μέσω του θέματος (και στη συνέχεια, μία φορά στο θέμα, sorta μέσω του ίδιου δημοφιλή, επιλογές του συντάκτη ή νεότερο).

Τι καλύπτεται;

Τα θέματα που καλύπτονται είναι Περιπέτεια, Ζώα, Περιβάλλον, Ιστορία & Πολιτισμός, Άνθρωποι & Πολιτισμός, Φωτογραφία, Επιστήμη & Διάστημα. Κάθε τμήμα έχει επίσης υποτμήματα, ώστε να μπορείτε να περιορίσετε περαιτέρω αυτό που θέλετε να δείτε. Για παράδειγμα, στο Science & Space θα βρείτε Ανθρωπολογία, Γη, Υγεία και Ανθρώπινο Σώμα, Προϊστορικό Κόσμο, Διάστημα και Παράξενη Επιστήμη. Κάθε υποτομέα είναι επίσης ταξινομημένο από τα πιο δημοφιλή και νεότερα. Φυσικά, μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση μέσω του πλαισίου αναζήτησης του ιστότοπου. Ένα πράγμα που θα θέλαμε να δούμε είναι ένας τρόπος να περιμένουμε πολλά βίντεο για να μπορείτε να παρακολουθήσετε αρκετές σε μια σειρά της επιλογής σας.

Σημείωση: Είχαμε πρόβλημα να παίξουμε μερικά από τα βίντεο αν το Flash δεν ήταν εγκατεστημένο (αν και μερικά από τα βίντεο δεν παίζουν καλά). Έτσι, για την καλύτερη εμπειρία, υποθέστε ότι θα πρέπει να εγκαταστήσετε το Flash.