Οδηγός αρχαρίων για την αρχή της ευθυγράμμισης στον γραφικό σχεδιασμό

Μία από τις αρχές του σχεδιασμού, η ευθυγράμμιση αναφέρεται στην επένδυση της κορυφής, του κάτω μέρους, των πλευρών ή των μέσων κειμένου ή γραφικών στοιχείων σε μια σελίδα.

Η οριζόντια ευθυγράμμιση περιλαμβάνει:

Με κατακόρυφη ευθυγράμμιση, τα στοιχεία μπορούν να ευθυγραμμιστούν κάθετα - πάνω, κάτω ή μεσαία (κεντρικά), για παράδειγμα. Η ευθυγράμμιση της γραμμής βάσης θα ευθυγραμμίζει το κείμενο με τη γραμμή βάσης, συμπεριλαμβανομένων των παρακείμενων στηλών κειμένου.

Η χρήση πλεγμάτων και οδηγών μπορεί να βοηθήσει στην τοποθέτηση και ευθυγράμμιση τόσο του κειμένου όσο και των γραφικών. Μπορείτε επίσης να εξασκήσετε την ευθυγράμμιση και τα πλέγματα απλά αναδιατάσσοντας εφαρμογές στο smartphone σας.

Η πλήρης αιτιολόγηση του κειμένου (πλήρως δικαιολογημένη ευθυγράμμιση ) μπορεί να δημιουργήσει άνισους και ενίοτε δυσάρεστους λευκούς χώρους και ποτάμια λευκού χώρου στο κείμενο. Όταν χρησιμοποιείται αναγκαστική αιτιολόγηση, εάν η τελευταία γραμμή είναι μικρότερη από τα 3/4 του πλάτους της στήλης, ο πρόσθετος χώρος που προστίθεται μεταξύ λέξεων ή γραμμάτων είναι ιδιαίτερα αισθητός και μη ελκυστικός.

Τέλος, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε την ευθυγράμμιση αριστερά-αριστερά. Εάν απαιτείται πλήρης αιτιολόγηση, η προσεκτική προσοχή και οι μικρές προσαρμογές στα πλάτη της γραμμής ή της στήλης, η αλλαγή του μεγέθους γραμματοσειράς ολόκληρου του εγγράφου και η προσαρμογή της κατανομής συλλαβών μπορούν να κάνουν τη διαφορά λέξεων και χαρακτήρων πιο συνεπή.