Μπορώ να εγγράψω ένα DVD σε προοδευτική σάρωση;

Ερώτηση: Μπορώ να εγγράψω ένα DVD σε προοδευτική σάρωση;

Απάντηση: Οι συσκευές εγγραφής DVD δεν καταγράφουν στην προοδευτική σάρωση. η προοδευτική σάρωση είναι μια διαδικασία που μπορεί να εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας αναπαραγωγής, εάν η συσκευή εγγραφής DVD έχει έξοδο προοδευτικής σάρωσης. Παρόλο που μερικές συσκευές εγγραφής DVD διαθέτουν εισόδους βίντεο συνιστωσών (που κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο από τη Philips), αυτές οι είσοδοι δεν είναι είσοδοι προοδευτικής σάρωσης.

Όλα τα DVD καταγράφονται στο πρότυπο 480i όταν χρησιμοποιείτε συσκευή εγγραφής DVD.

Όταν ένα DVD player ή συσκευή εγγραφής αναπαράγει ένα DVD, οι επεξεργαστές προοδευτικής σάρωσης και οι διπλασιαστές γραμμών που χρησιμοποιούνται στη διαδρομή αναπαραγωγής μπορούν να καθορίσουν πώς εμφανίζεται τελικά το 480i βίντεο που έχει εγγραφεί στο DVD σε τηλεόραση ή οθόνη προβολής. Η μετατροπή της μεταβλητής σε προοδευτική σάρωση μπορεί να γίνει είτε μέσω της διαδρομής αναπαραγωγής DVD είτε μέσω μιας τηλεόρασης προοδευτικής σάρωσης, ωστόσο είναι πιο αποδοτικό να το κάνετε ο DVD εγγραφής ή ο φορέας. Σε αυτό το σενάριο, ωστόσο, τόσο η συσκευή αναπαραγωγής DVD όσο και η τηλεόραση ή ο βιντεοπροβολέας πρέπει να είναι συμβατά με την προοδευτική σάρωση για να την εμφανίσετε.

Ο λόγος για τον οποίο όλα τα DVD είναι εγγεγραμμένα στο πρότυπο 480i είναι το πώς μπορεί να διαβάζει το DVD από όλες τις συσκευές αναπαραγωγής DVD (όπως παλιότερες μη προοδευτικές μονάδες σάρωσης) και να εμφανίζεται σε μια τυπική αναλογική τηλεόραση. Ακόμα κι αν μπορούσατε να εγγράψετε ένα DVD σε 480p ή μεγαλύτερο, το DVD δεν θα μπορούσε να αναπαραχθεί σε συσκευή αναπαραγωγής DVD χωρίς προοδευτική σάρωση. Οποιαδήποτε αναβάθμιση μετατροπής γίνεται στην πλευρά αναπαραγωγής. Ουσιαστικά, μια συσκευή αναπαραγωγής DVD (ή συσκευή εγγραφής - σε κατάσταση αναπαραγωγής) εξοπλισμένη με προοδευτική σάρωση μετατρέπει το 480i σε 480p για προβολή σε τηλεόραση με δυνατότητα προοδευτικής σάρωσης, εάν θέλετε να κάνετε περαιτέρω αναβάθμιση, μπορείτε να το κάνετε με διπλούν γραμμής ή HD upscaler που μπορούν να αναβαθμίσουν σε 720p ή 1080i.

Για να βάλετε αυτή τη διαδικασία σε βασικούς όρους, το DVD που δημιουργείτε καταγράφεται στο 480i. Ωστόσο, όταν αναπαράγετε το DVD σας πίσω για να παρακολουθήσετε τηλεόραση ή οθόνη υπολογιστή, ο τρόπος με τον οποίο οι επεξεργαστές στο DVD player, ο εξωτερικός επεξεργαστής διπλής γραμμής ή άλλος τύπος επεξεργαστή αναβάθμισης καθορίζουν τον τρόπο εμφάνισης της εικόνας στην οθόνη σας. Το μόνο που μπορεί να κάνει ένας εγγραφέας DVD είναι η καταγραφή της πηγής VHS, Laserdisc ή βιντεοκάμερας, καθώς το εισερχόμενο βίντεο πρέπει να είναι (στην περίπτωση των ΗΠΑ, για παράδειγμα) μια τυπική πλέξη NTSC. Αυτό το ενδιάμεσο σήμα βίντεο καταγράφεται στη συνέχεια στο DVD. Το εγγεγραμμένο DVD μπορεί στη συνέχεια να αναπαραχθεί σε άλλη συσκευή αναπαραγωγής DVD (ανάλογα με τη μορφή εγγραφής που χρησιμοποιείται - όπως DVD-R, κ.λπ.). Εάν επιθυμείτε να προβάλετε την αναπαραγωγή του DVD με υπερβολικό τρόπο, μέσω διπλασιασμού γραμμής, πρέπει είτε να έχετε εξοπλισμό DVD αναπαραγωγής με έξοδο προοδευτικής σάρωσης είτε να χρησιμοποιήσετε μια διπλή γραμμή εξωτερικής γραμμής.

Συμπερασματικά, όταν βλέπετε μια συσκευή εγγραφής DVD που διαφημίζεται ως συσκευή εγγραφής DVD με προοδευτική σάρωση, αυτό που αναφέρεται είναι ότι η συσκευή εγγραφής DVD έχει δυνατότητα εξόδου αναπαραγωγής προοδευτικής σάρωσης, όχι ότι θα εγγράψει σε προοδευτική σάρωση.