Ποια είναι η πραγματική ταχύτητα ενός δικτύου Wi-Fi 802.11b;

Η θεωρητική ταχύτητα και η πραγματική ταχύτητα απέχουν χιλιόμετρα

Το θεωρητικό μέγιστο εύρος ζώνης μιας ασύρματης σύνδεσης 802.11b είναι 11 Mbps. Αυτός είναι ένας αριθμός απόδοσης που διαφημίζεται σε εξοπλισμό Wi-Fi 802.11b, τον οποίο πολλοί άνθρωποι εξισώνουν με την αναμενόμενη ταχύτητα ενός δικτύου. Ωστόσο, αυτό το επίπεδο απόδοσης δεν επιτυγχάνεται ποτέ στην πράξη λόγω των γενικών εξόδων του δικτύου και άλλων παραγόντων.

Ο τυπικός ρυθμός ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων μέγιστης ταχύτητας - μιας ασύρματης σύνδεσης 802.11b υπό ιδανικές συνθήκες για δεδομένα τελικού χρήστη είναι περίπου 4 έως 5 Mbps. Αυτό το επίπεδο απόδοσης αναλαμβάνει έναν ασύρματο πελάτη κοντά στον σταθμό βάσης ή σε άλλο τελικό σημείο επικοινωνίας. Λόγω της ευαίσθητης από απόσταση από τη φύση της σηματοδότησης Wi-Fi, οι αριθμοί μετάδοσης 802.11b μειώνονται καθώς ο πελάτης μετακινείται μακρύτερα από τον σταθμό βάσης.

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ πραγματικών και θεωρητικών ταχυτήτων 802.11b

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ θεωρητικών και πραγματικών ρυθμών δεδομένων για το 802.11b οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γενικό πρωτόκολλο. Το Wi-Fi παράγει ένα σχετικά μεγάλο όγκο επισκεψιμότητας για να διατηρεί συνδέσεις, να συντονίζει την αποστολή και την αναγνώριση μηνυμάτων και να διατηρεί άλλες πληροφορίες ιδιωτικής κατάστασης. Η διέλευση μειώνεται επίσης όταν υπάρχει παρεμβολή στην περιοχή σήματος 802.11b 2,4 GHz. Η παρεμβολή συχνά προκαλεί αναμετάδοση εξαιτίας καταστροφής δεδομένων ή απώλειας πακέτων.

Τι είναι περίπου 22 Mbps 802.11b;

Ορισμένα προϊόντα Wi-Fi 802.11b ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν εύρος ζώνης 22 Mbps. Οι προμηθευτές δημιούργησαν αυτές τις ιδιόκτητες παραλλαγές του 802.11b επεκτείνοντας την τεχνολογία με διάφορες μη τυποποιημένες μεθόδους. Η πραγματική απόδοση των δικτύων 22 Mbps 802.11b δεν είναι διπλάσια από εκείνη ενός συνηθισμένου δικτύου 802.11b, παρόλο που η τυπική απόδοσή της μπορεί να αυξηθεί στα 6 έως 7 Mbps.

Η κατώτατη γραμμή

Ενώ οι μέγιστοι ρυθμοί δεδομένων ενδέχεται να είναι εφικτοί κατά περιόδους και μερικά νοικοκυριά μπορεί να έχουν αναβαθμιστεί σε ταχύτητα 22 Mbps, πολλές συνδέσεις δικτύου εσωτερικού δικτύου 802.11b τυπικά κυμαίνονται από 2 έως 3 Mbps. Αυτό είναι ταχύτερο από ορισμένους τύπους συνδέσεων στο διαδίκτυο στο σπίτι, αλλά καθυστερεί όλο και περισσότερο την ταχύτητα της σύγχρονης ασύρματης δικτύωσης. Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις αυτού του πρωτοκόλλου - 802.11g, n, και ac - επιτυγχάνουν μεγαλύτερες ταχύτητες.

Τέλος, η αντίληψη της ταχύτητας ενός δικτύου καθορίζεται όχι μόνο από το διαθέσιμο εύρος ζώνης αλλά και από την καθυστέρηση του δικτύου .