Θέλετε να ξέρετε πώς να διπλασιάσετε την ταχύτητα Internet σας δωρεάν;

Αλλάξτε τους διακομιστές DNS για ταχύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο

Παρόλο που υπάρχουν αρκετές τροποποιήσεις και βήματα που μπορείτε να κάνετε για να δοκιμάσετε και να βελτιώσετε τις ταχύτητες σύνδεσης στο Internet , ένας από τους ευκολότερους και ταχύτερους τρόπους για να επιταχύνετε την περιήγησή σας στο Web είναι η τροποποίηση των διακομιστών DNS ( Domain Name System ).

DNS και ταχύτητα Internet σας

Το DNS είναι σαν τον τηλεφωνικό κατάλογο του διαδικτύου, χαρτογράφοντας ονόματα ιστοτόπων όπως "" σε έναν συγκεκριμένο υπολογιστή (ή υπολογιστές) στον οποίο φιλοξενείται ο ιστότοπος. Όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο, ο υπολογιστής σας πρέπει να αναζητήσει τις διευθύνσεις και η επιλογή του διακομιστή DNS μπορεί να επηρεάσει πόσο γρήγορα φορτώνεται ένας ιστότοπος. Οι ρυθμίσεις δικτύου για τον υπολογιστή, το δρομολογητή και / ή το σημείο πρόσβασης σάς επιτρέπουν να καθορίσετε ποιοι διακομιστές DNS (πρωτεύον και δευτερεύον) να χρησιμοποιούν. Από προεπιλογή, αυτά πιθανόν να έχουν οριστεί από τον παροχέα υπηρεσιών σας στο διαδίκτυο , αλλά ενδέχεται να υπάρχουν ταχύτερα.

Βρείτε τον καλύτερο διακομιστή DNS

Ορισμένα βοηθητικά προγράμματα μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τον καλύτερο διακομιστή DNS εκτελώντας δείκτες αναφοράς, ελέγχοντας πόσο γρήγορα ανταποκρίνονται οι διακομιστές ονομάτων DNS για την τοποθεσία σας. Το DNS Benchmark του GRC είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους χρήστες Windows και Linux και το namebench είναι ένα γρήγορο και εύκολο εργαλείο που τρέχει σε Mac, Windows και Unix.

Ακολουθεί ο τρόπος χρήσης του δωρεάν βοηθητικού προγράμματος namebench ανοιχτού κώδικα (θα πρέπει να λειτουργεί ομοίως στο DNS Benchmark του GRC):

  1. Πρώτα, κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή .
  2. Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον τρέχοντα διακομιστή ονομάτων σας. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες με διάφορους τρόπους:
    1. Στα Windows, μεταβείτε στην επιλογή Έναρξη -> Εκτέλεση και πληκτρολογήστε cmd . Πατήστε Enter . Στο νέο παράθυρο του MS-DOS, πληκτρολογήστε ipconfig / all . Αναζητήστε τη γραμμή με την ένδειξη "DNS Servers" και τον αριθμό δίπλα της για τη διεύθυνση διακομιστή DNS.
    2. Σε Mac, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού μεταβαίνοντας στο Applications> Utilities> Terminal. Πληκτρολογήστε τη γάτα , στη συνέχεια, ένα διάστημα και στη συνέχεια /etc/resolv.conf . Εάν δεν έχετε αλλάξει τον διακομιστή DNS σας, πιθανότατα είναι οι προεπιλεγμένοι διακομιστές DNS του ISP σας.
  3. Στο namebench, πληκτρολογήστε τον τρέχοντα διακομιστή ονομάτων και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη . Σε λίγα λεπτά, θα ανοίξει μια νέα σελίδα προγράμματος περιήγησης με τα αποτελέσματα συγκριτικής αξιολόγησης: Οι συνιστώμενοι πρωτεύοντες, δευτερεύοντες και τριτογενείς διακομιστές DNS για να αποκτήσετε ταχύτερη ταχύτητα σύνδεσης στο Internet από αυτήν που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. Θα δείτε μια λίστα δοκιμασμένων διακομιστών DNS και πόσο καιρό χρειάστηκε να φορτώσουν ιστοσελίδες. Καταγράψτε τους αριθμούς για τους συνιστώμενους διακομιστές σας.

Τώρα μπορείτε να αλλάξετε το διακομιστή DNS στον υπολογιστή σας ή στον δρομολογητή σας.

Αλλάξτε τους διακομιστές DNS του δρομολογητή σας

Εάν έχετε πολλές συσκευές ή φίλους και οικογένεια που θα συνδεθούν στο δίκτυό σας, θα πρέπει να κάνετε την αλλαγή στο δρομολογητή σας. Ανατρέξτε στη σελίδα διαχείρισης του δρομολογητή σας (συνήθως κάτι σαν το 192.168.1.1) και αναζητήστε την ενότητα όπου μπορείτε να καθορίσετε διακομιστές DNS (μπορεί να βρίσκεται στην ενότητα "προηγμένη"). Καταγράψτε τις διευθύνσεις εκεί για μελλοντική αναφορά και, στη συνέχεια, τις αντικαταστήστε με τις συνιστώμενες διευθύνσεις DNS. Τώρα, κάθε υπολογιστής ή συσκευή που λαμβάνει αυτόματα τις διευθύνσεις του από το δρομολογητή σας θα ενημερωθεί με αυτούς τους διακομιστές DNS για ταχύτερη περιήγηση στο Web.

Αλλάξτε τους διακομιστές DNS του υπολογιστή σας

Εναλλακτικά, μπορείτε να τροποποιήσετε τους διακομιστές DNS σε κάθε υπολογιστή ή συσκευή. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις προσαρμογέα δικτύου για τον υπολογιστή σας και εισάγετε τις διευθύνσεις του διακομιστή DNS.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν βελτίωση 132,1% από τη χρήση των διακομιστών DNS της Google σε σχέση με τη χρήση των διακομιστών DNS αποθεμάτων, αλλά στην πραγματική χρήση του κόσμου, ίσως να μην είναι ακριβώς πολύ πιο γρήγορα. Ακόμα, αυτό το τσίμπημα μπορεί να σας κάνει τελικά να νιώσετε σαν να έχετε μια φωτεινή σύνδεση στο διαδίκτυο .

Ένας άλλος εναλλακτικός διακομιστής DNS που ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε είναι το OpenDNS, το οποίο προσθέτει πρόσθετες λειτουργίες όπως τα γονικά στοιχεία ελέγχου και την ενσωματωμένη προστασία phishing.