Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να συνδεθείτε με τον οικιακό σας δρομολογητή ως διαχειριστής

Χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του και να κάνετε αλλαγές

Αν και δεν είναι καθημερινό φαινόμενο σύνδεσης με το δρομολογητή σας, είναι απαραίτητο όταν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα σε ολόκληρο το δίκτυο ή να κάνετε αλλαγές στο δίκτυό σας, όπως να ρυθμίσετε κανόνες προώθησης θύρας , να διαμορφώσετε ενημερώσεις υλικολογισμικού κ.λπ.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε δρομολογητή ως διαχειριστής, πρέπει να γνωρίζετε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή και τον κωδικό πρόσβασης και το όνομα χρήστη του διαχειριστή.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν δρομολογητή ως διαχειριστής

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να συνδεθείτε στο δρομολογητή σας ως διαχειριστής:

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος στο δρομολογητή, μέσω καλωδίου Ethernet ή ασύρματης σύνδεσης.
  2. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή. Οι περισσότεροι δρομολογητές κατασκευάζονται για να χρησιμοποιούν μια προκαθορισμένη διεύθυνση όπως 192.168.0.1 , 192.168.1.1 ή 192.168.2.1 .
    1. Αν αυτά δεν λειτουργούν και δεν είστε σίγουροι για το ποια είναι η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP του συγκεκριμένου δρομολογητή σας ή δεν είναι πλέον η προεπιλεγμένη διεύθυνση επειδή το έχετε αλλάξει, ανατρέξτε στον Οδηγό διευθύνσεων IP Πώς να βρείτε τον προεπιλεγμένο σας Gateway .
  3. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού όπως το Microsoft Edge , τον Internet Explorer , το Chrome ή τον Firefox και ζητήστε μια σύνδεση με το δρομολογητή χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP του.
    1. Για παράδειγμα, πληκτρολογήστε http://192.168.1.1 στη γραμμή διευθύνσεων για να συνδεθείτε σε δρομολογητή που έχει το 192.168.1.1 έχει τη διεύθυνση IP του.
  4. Καταχωρίστε τις πληροφορίες διαχειριστικής σύνδεσης για να επαληθεύσετε και να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις διαχειριστή.
    1. Οι δρομολογητές αποστέλλονται με προεπιλεγμένα ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης. Αυτή είναι συνήθως η λέξη admin, αλλά μπορεί να είναι διαφορετική για το δρομολογητή σας (κάποιοι μπορεί να μην έχουν καν κωδικό πρόσβασης ή να μην χρησιμοποιούν κάποιο όνομα χρήστη).
    2. Ακολουθήστε αυτούς τους συνδέσμους για να δείτε τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης και τα ονόματα χρηστών για τους δρομολογητές NETGEAR , D-Link , Linksys και Cisco αν έχετε κάποιον από αυτούς τους δρομολογητές ή συμβουλευτείτε την τεκμηρίωση του δρομολογητή σας αν δεν είστε σίγουροι τι είναι.

Σημείωση: Ορισμένοι δρομολογητές δεν έχουν πρόσβαση με τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω. Τα περισσότερα από αυτά, αλλά μερικά, όπως το Google Wifi, απαιτούν διαφορετικά (συνήθως ευκολότερα) βήματα, όπως η χρήση μιας εφαρμογής για κινητά.

Τι εάν δεν έχω πρόσβαση στον δρομολογητή μου;

Εάν μετά από να δοκιμάσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης στο δρομολογητή, το πρόγραμμα περιήγησης επιστρέφει ένα μήνυμα σφάλματος , ο υπολογιστής σας ενδέχεται να μην είναι συνδεδεμένος στον σωστό δρομολογητή. Ή, ο συνδυασμός ονόματος χρήστη / κωδικού πρόσβασης μπορεί να μην ήταν σωστός.

Εάν είστε βέβαιοι ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή διεύθυνση IP για να αποκτήσετε πρόσβαση στο δρομολογητή, δοκιμάστε τις παρακάτω διαδικασίες επαναλαμβάνοντας το βήμα 3 από πάνω μετά από κάθε μία:

Σημαντικό: Η τελευταία επιλογή θα αποκαταστήσει τον δρομολογητή στις προεπιλεγμένες συνθήκες με τη διεύθυνση IP, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης με τον οποίο αποστέλλονται.

Διαχείριση δρομολογητή μέσω Wi-Fi

Η εγκατάσταση ενός δρομολογητή για πρώτη φορά γίνεται καλύτερα μέσω μιας ενσύρματης σύνδεσης, έτσι ώστε η σύνδεσή σας να μην πέσει εάν οι ρυθμίσεις ασφάλειας ή ασύρματης σύνδεσης αλλάξουν κατά τη διαδικασία. Ωστόσο, μπορεί να γίνει και μέσω ασύρματου δικτύου.

Κατά την πρόσβαση σε ένα δρομολογητή μέσω Wi-Fi, κρατήστε τον υπολογιστή κοντά στο δρομολογητή - στο ίδιο δωμάτιο, εάν είναι απαραίτητο - για να αποφύγετε τις σταγόνες σύνδεσης λόγω παρεμβολών ή αδύναμων ασύρματων σημάτων.