Πώς να επανεκκινήσετε σωστά έναν δρομολογητή & μόντεμ

Η επανεκκίνηση των συσκευών δικτύου σας με τη σωστή σειρά κάνει όλη τη διαφορά

Ένα από τα πιο απλά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων όλων είναι να επανεκκινήσετε ό, τι δεν λειτουργεί σωστά.

Τα Windows φαίνεται να είναι λίγο buggy σήμερα; Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας . Το iPhone σας δεν συνδέεται πλέον με το WiFi; Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας και δοκιμάστε ξανά.

Συνοδεύει ενοχλητικό όταν περιγράφετε ένα πρόβλημα στο τμήμα πληροφορικής σας ή σε έναν τεχνικό υποστήριξης τεχνικής υποστήριξης και προτείνουν επανεκκίνηση ή επανεκκίνηση αμέσως, αλλά το γεγονός είναι ότι η επανεκκίνηση στην πραγματικότητα δεν διορθώνει πολλά προβλήματα .

Έτσι είναι με το υλικό του δικτύου σας, όπως το ψηφιακό μόντεμ (είτε καλώδιο, DSL, δορυφόρο, είτε οπτική ίνα), καθώς και ο δρομολογητής σας.

Μήπως το smartphone και ο φορητός σας υπολογιστής έχασαν τη σύνδεση στο Διαδίκτυο; Το NAS σας δεν εμφανίζεται πλέον στην επιφάνεια εργασίας σας; Είναι όλες οι συνδεδεμένες συσκευές σας αργές όταν πρόκειται για ροή και περιήγηση στο διαδίκτυο;

Αν ναι, ίσως είναι καιρός να επανεκκινήσετε το δρομολογητή και το μόντεμ σας! Από την εμπειρία μας, η επανεκκίνηση του υλικού δικτύου διορθώνει τα διαδεδομένα δίκτυα και τα διαδικτυακά ζητήματα 75% του χρόνου ή και περισσότερο. Σοβαρά.

Εδώ είναι η μικρή εκτύπωση, ωστόσο: θα πρέπει να επανεκκινήσετε το δρομολογητή και το μόντεμ σας με τη σωστή σειρά, αν αναμένετε ότι θα σας βοηθήσει! Στην πραγματικότητα, το κάνετε εσφαλμένα και θα μπορούσατε να χάσετε εντελώς τη συνδεσιμότητα, ενδεχομένως ένα χειρότερο πρόβλημα από αυτό που έχετε να κάνετε τώρα.

Ακολουθήστε τη σύντομη διαδικασία παρακάτω, προκειμένου, για την καλύτερη δυνατή πιθανότητα να έχετε αυτή τη δουλειά. Η επανεκκίνηση με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να λειτουργεί με σχεδόν όλες τις μάρκες και τα μοντέλα δρομολογητών και μόντεμ:

Πώς να κάνετε σωστή επανεκκίνηση ενός δρομολογητή & amp; Μοντέμ

Σημαντικό: Η παρακάτω διαδικασία δεν είναι η ίδια με την επαναφορά ενός δρομολογητή ή μόντεμ. Ανατρέξτε στην ενότητα Επαναφορά κατά την επανεκκίνηση στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για περισσότερες πληροφορίες.

  1. Αποσυνδέστε τόσο το δρομολογητή όσο και το μόντεμ σας.
    1. Προειδοποίηση: Μην χρησιμοποιείτε ένα κουμπί με την ετικέτα Reset ή ακόμα και την επανεκκίνηση , καθώς αυτά πιθανόν να ξεκινήσουν τη διαδικασία επαναφοράς / αποκατάστασης από το εργοστάσιο που μόλις σας προειδοποιήσαμε παραπάνω. Ένα σαφώς ετικετοποιημένο κουμπί τροφοδοσίας είναι ίσως ωραία για χρήση, αλλά η αποσύνδεση αφαιρεί κάθε αμφιβολία.
    2. Προηγμένες: Αν έχετε άλλο υλικό δικτύου που διαχειρίζεται , όπως πολλά είδη διακοπτών δικτύου , βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδέσει και αυτά. Οι μη διαχειριζόμενες συσκευές είναι πιθανώς ωραία αριστερά ενεργοποιημένες, αλλά χρησιμοποιήστε την κρίση σας αν νομίζετε ότι αυτές μπορεί να εμπλακούν με κάποιο τρόπο στο θέμα σας.
  2. Περιμένετε τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Κάντε ένα φλιτζάνι καφέ ή πηγαίνετε στο κατοικίδιο ζώο του σκύλου ... απλά μην παραλείψετε αυτό το βήμα.
    1. Γιατί να περιμένεις? Αυτό το βήμα ίσως να μην είναι απαραίτητο αν γνωρίζαμε ακριβώς ποιο ήταν το πρόβλημα με τη σύνδεσή σας αλλά η επανεκκίνηση του δρομολογητή σας και το μόντεμ είναι κάτι που κάνετε συχνά όταν δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει. Αυτή τη φορά αφήνει τις συσκευές να κρυώσει λίγο και υποδεικνύει σαφώς στον ISP και τους υπολογιστές και τις συσκευές σας ότι είστε εκτός σύνδεσης.
  3. Συνδέστε το μόντεμ ξανά. Ναι, μόνο το μόντεμ . Αν δεν ενεργοποιηθεί τα πρώτα δευτερόλεπτα, ενδέχεται να υπάρχει ένα κουμπί λειτουργίας που πρέπει να πατηθεί.
    1. Είναι αυτό το μόντεμ μου; Το μόντεμ σας είναι η συσκευή στην οποία αποδίδεται η φυσική σας σύνδεση με το διαδίκτυο. Για παράδειγμα, αν έχετε υπηρεσία Internet μέσω καλωδίου, το μόντεμ σας είναι η συσκευή στην οποία έρχεται και επισυνάπτεται το ομοαξονικό καλώδιο από το εξωτερικό του σπιτιού σας.
  1. Περιμένετε τουλάχιστον 60 δευτερόλεπτα. Αυτή η αναμονή είναι πολύ σημαντική και αυτή που συχνά παραλείπεται σε άλλα μαθήματα "επανεκκινήστε το υλικό του δικτύου σας" εκεί έξω. Το μόντεμ σας χρειάζεται αρκετό χρόνο για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας με τον ISP σας και να αποκτήσετε μια δημόσια IP διεύθυνση .
    1. Συμβουλή: Κάθε μόντεμ είναι διαφορετικό, αλλά στις περισσότερες υπάρχουν τέσσερις λυχνίες: ένα φως λειτουργίας, ένα φως που λάβατε, ένα φως εκπομπής και ένα φως δραστηριότητας. Καλύτερα από έναν αυθαίρετο χρόνο αναμονής θα ήταν να βεβαιωθείτε ότι τα τρία πρώτα φώτα είναι σταθερά , υποδεικνύοντας ότι το μόντεμ είναι πλήρως ενεργοποιημένο.
  2. Συνδέστε ξανά τον δρομολογητή. Όπως και με το μόντεμ στο βήμα 3, μερικοί μπορεί να χρειαστεί να πατήσετε ένα κουμπί τροφοδοσίας.
    1. Συμβουλή: Εάν διαθέτετε ένα δρομολογητή μόντεμ, απλά παραλείψτε αυτό το βήμα, καθώς και το επόμενο. Το λογισμικό σε αυτήν τη συσκευή θα εκκινήσει τα πράγματα με τη σωστή σειρά.
    2. Είναι αυτός ο δρομολογητής μου; Ο δρομολογητής είναι πάντα φυσικά συνδεδεμένος στο μόντεμ, οπότε η άλλη συσκευή δίπλα στο μόντεμ σας είναι πιθανώς. Όλοι οι δρομολογητές δεν έχουν κεραία, αλλά πολλοί κάνουν, οπότε αν δείτε ένα ή περισσότερα από αυτά, ίσως είναι ο δρομολογητής.
  1. Περιμένετε τουλάχιστον 2 λεπτά. Αυτό δίνει στον δρομολογητή σας χρόνο για να ξεκινήσει την εκκίνηση και τους υπολογιστές, τα smartphones και άλλες "downstream" συσκευές που χρησιμοποιούν το δίκτυό σας, αρκετό χρόνο για να αποκτήσετε νέες ιδιωτικές διευθύνσεις IP που έχουν εκχωρηθεί από την υπηρεσία DHCP στο δρομολογητή σας.
    1. Προχωρημένη: Αν αφαιρέσατε την παροχή ενέργειας από οποιονδήποτε διακόπτη ή άλλο υλικό δικτύου, τώρα είναι η ώρα να τα ενεργοποιήσετε ξανά. Να είστε βέβαιος να τους δώσει ένα λεπτό ή έτσι, όπως καλά. Αν έχετε πολλές συσκευές, φροντίστε να τις ενεργοποιήσετε από το εξωτερικό , με βάση το χάρτη δικτύου σας.
  2. Τώρα που ο δρομολογητής και το μόντεμ σας έχουν επανεκκινήσει σωστά , ήρθε η ώρα να ελέγξετε εάν το πρόβλημα έχει απομακρυνθεί.
    1. Συμβουλή: Παρόλο που δεν θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση των υπολογιστών και άλλων ασύρματων συσκευών, ίσως χρειαστεί να κάνετε αυτό το σημείο, ειδικά αν ορισμένες από τις συσκευές σας έχουν συνδεθεί στο διαδίκτυο και άλλες δεν έχουν. Όπως και με το δρομολογητή και το μόντεμ σας, φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με τον σωστό τρόπο . Εάν η επανεκκίνηση δεν είναι επιλογή, ανανεώστε τη διεύθυνση IP (εκτελέστε το ipconfig / renew από τη γραμμή εντολών ).

Εάν η επανεκκίνηση του δρομολογητή και του μόντεμ σας δεν επιλύσει το πρόβλημα, θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικές πιο συγκεκριμένες λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων, ανεξάρτητα από το θέμα του δικτύου σας ή του διαδικτύου.

Σε γενικές γραμμές, αν φαίνεται ότι το μόντεμ σας δυσκολεύεται να πάρει ένα μήνυμα από τον ISP σας (π.χ. τα πρώτα τρία φώτα δεν ανάβουν σταθερά), επικοινωνήστε με τον ISP για περισσότερη βοήθεια. Διαφορετικά, ήρθε η ώρα να κοιτάξετε πιο κοντά στη ρύθμιση του δικτύου σας στο σπίτι σας.

Επαναφορά κατά την επανεκκίνηση

Πρέπει να επαναφέρετε ή να επανεκκινήσετε το δρομολογητή ή το μόντεμ σας; Υπάρχει κάποια διαφορά;

Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ της επαναφοράς ενός δρομολογητή ή ενός μόντεμ και της επανεκκίνησης ενός. Το ένα είναι πολύ πιο προσωρινό από το άλλο και οι δύο χρησιμοποιούνται για μοναδικούς σκοπούς.

Οι οδηγίες από τα παραπάνω είναι για την επανεκκίνηση του μόντεμ ή του δρομολογητή σας απλά να τις απενεργοποιήσετε και στη συνέχεια να τις ξεκινήσετε πάλι χωρίς να καταργήσετε ρυθμίσεις ή να κάνετε αλλαγές στο λογισμικό.

Για να επαναφέρετε έναν δρομολογητή ή ένα μόντεμ είναι η σύντομη έκδοση που λέει στην επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής, πράγμα που σημαίνει ότι αφαιρείτε όλες τις ρυθμίσεις ασύρματης λειτουργίας και άλλες διαμορφώσεις. Ουσιαστικά τοποθετεί το δρομολογητή ή το μόντεμ στην αρχική του προεπιλεγμένη κατάσταση πριν από οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτόν.

Μπορείτε να επαναφέρετε ένα μόντεμ ή ένα δρομολογητή χρησιμοποιώντας το κουμπί Επαναφορά που βρίσκεται συνήθως στο πίσω μέρος ή στην πλευρά της συσκευής. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος επαναφοράς ενός δρομολογητή αν δεν μπορείτε να συνδεθείτε με τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης ή εάν υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα με το υλικό δικτύου που δεν θα επιδιορθώσει η επανεκκίνηση.

Δείτε την επανεκκίνηση έναντι επαναφοράς: Ποια είναι η διαφορά; για περισσότερα σχετικά με αυτό.