Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον υπολογιστή σας

Το υλικό του υπολογιστή αναφέρεται στα φυσικά συστατικά που αποτελούν ένα σύστημα υπολογιστή.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη υλικού που μπορούν να εγκατασταθούν μέσα και συνδεδεμένα στο εξωτερικό ενός υπολογιστή.

Το υλικό του υπολογιστή μπορεί μερικές φορές να θεωρηθεί συντομογραφία ως hw υπολογιστή .

Κάντε μια περιήγηση μέσα σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή για να μάθετε πώς όλο το υλικό σε ένα παραδοσιακό επιτραπέζιο υπολογιστή συνδέεται μεταξύ τους για να δημιουργήσετε το πλήρες σύστημα υπολογιστή όπως αυτό που ίσως χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή.

Σημείωση: Ένα σύστημα υπολογιστή δεν είναι πλήρες αν δεν υπάρχει επίσης λογισμικό , το οποίο είναι διαφορετικό από το υλικό. Το λογισμικό είναι δεδομένα που αποθηκεύονται ηλεκτρονικά, όπως ένα λειτουργικό σύστημα ή ένα εργαλείο επεξεργασίας βίντεο, το οποίο τρέχει στο υλικό .

Λίστα ηλεκτρονικών υπολογιστών

Εδώ είναι μερικά κοινά μεμονωμένα εξαρτήματα υλικού υπολογιστή τα οποία συχνά θα βρείτε μέσα σε ένα σύγχρονο υπολογιστή. Αυτά τα μέρη βρίσκονται σχεδόν πάντα μέσα στο περίβλημα του υπολογιστή :

Ακολουθεί κάποιο κοινό υλικό που μπορείτε να βρείτε συνδεδεμένο στο εξωτερικό του υπολογιστή, αν και πολλά δισκία , φορητοί υπολογιστές και netbook ενσωματώνουν ορισμένα από αυτά τα αντικείμενα στις θήκες τους:

Ακολουθούν μερικές συνηθέστερες μεμονωμένες συσκευές υλικού υπολογιστή, είτε επειδή αυτά τα κομμάτια είναι πλέον συνήθως ενσωματωμένα σε άλλες συσκευές είτε επειδή έχουν αντικατασταθεί από νεότερη τεχνολογία:

Το ακόλουθο υλικό αναφέρεται ως υλικό δικτύου και διάφορα κομμάτια αποτελούν συχνά μέρος ενός οικιακού ή επιχειρηματικού δικτύου:

Το υλικό του δικτύου δεν είναι τόσο σαφώς καθορισμένο όσο κάποιοι άλλοι τύποι υλικού υπολογιστή. Για παράδειγμα, πολλοί δρομολογητές οικίας συχνά λειτουργούν ως δρομολογητής συνδυασμού, διακόπτης και τείχος προστασίας.

Εκτός από όλα τα στοιχεία που αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχει περισσότερος υπολογιστής που ονομάζεται βοηθητικό υλικό , εκ των οποίων ο υπολογιστής μπορεί να μην έχει κάποια ή πολλά από τα διάφορα είδη:

Ορισμένες από τις συσκευές που αναφέρονται παραπάνω ονομάζονται περιφερειακές συσκευές. Μια περιφερειακή συσκευή είναι ένα κομμάτι υλικού (εσωτερικού ή εξωτερικού) που δεν εμπλέκεται στην κύρια λειτουργία του υπολογιστή. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν οθόνη, κάρτα οθόνης, μονάδα δίσκου και ποντίκι.

Αντιμετώπιση προβλημάτων ελαττωματικού υλικού υπολογιστή

Τα εξαρτήματα του ηλεκτρονικού υπολογιστή ζεσταίνονται και ψύχονται ξεχωριστά καθώς χρησιμοποιούνται και στη συνέχεια δεν χρησιμοποιούνται, πράγμα που σημαίνει ότι τελικά , κάθε ένα θα αποτύχει. Ορισμένοι μπορεί να αποτύχουν ταυτόχρονα.

Ευτυχώς, τουλάχιστον με επιτραπέζιους υπολογιστές και μερικούς υπολογιστές με φορητούς υπολογιστές και tablet, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μη εργάσιμο κομμάτι του υλικού χωρίς να χρειάζεται να αντικαταστήσετε ή να ξαναχτίσετε ξανά τον υπολογιστή από την αρχή.

Εδώ είναι μερικοί πόροι που πρέπει να ελέγξετε πριν βγείτε έξω και αγοράστε έναν καινούργιο σκληρό δίσκο, μνήμες RAM αντικατάστασης ή οτιδήποτε άλλο νομίζετε ότι μπορεί να πάει άσχημα:

Μνήμη (RAM)

Σκληρός δίσκος

Ανεμιστήρας υπολογιστών

Στα Microsoft Windows, οι πόροι υλικού διαχειρίζονται από τη Διαχείριση Συσκευών (Device Manager) . Είναι πιθανό ένα "ελαττωματικό" κομμάτι του υλικού του υπολογιστή να χρειάζεται απλώς μια εγκατάσταση ή ενημέρωση προγράμματος οδήγησης συσκευής ή να ενεργοποιηθεί η συσκευή στη Διαχείριση συσκευών.

Οι συσκευές υλικού δεν θα λειτουργήσουν καθόλου αν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη ή ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά εάν έχει εγκατασταθεί λάθος πρόγραμμα οδήγησης.

Αν αποφασίσετε ότι κάποιο υλικό χρειάζεται αντικατάσταση ή αναβάθμιση, ανατρέξτε στον ιστότοπο υποστήριξης του κατασκευαστή για πληροφορίες σχετικά με την εγγύηση (αν ισχύει για εσάς) ή αναζητήστε πανομοιότυπα ή αναβαθμισμένα ανταλλακτικά που μπορείτε να αγοράσετε απευθείας από αυτά.

Δείτε αυτά τα βίντεο εγκατάστασης υλικού για οδηγίες σχετικά με την εγκατάσταση διαφορετικού υλικού υπολογιστή, όπως σκληρό δίσκο, τροφοδοτικό, μητρική πλακέτα, κάρτα PCI και CPU.