Πώς να Εξαγωγή Γραφικών από Inkscape

01 του 06

Πώς να εξάγετε γραφικά από το Inkscape

Οι εφαρμογές γραμμικής σχεδίασης γραμμών όπως το Inkscape απέτυχαν να γίνουν τόσο δημοφιλείς όσο πολλοί επεξεργαστές εικόνας βασισμένοι σε εικονοστοιχεία, όπως το Adobe Photoshop ή το GIMP . Μπορούν, ωστόσο, να καταστήσουν πολύ πιο εύκολη την παραγωγή ορισμένων τύπων γραφικών από ό, τι σε έναν επεξεργαστή εικόνων. Για αυτόν τον λόγο, ακόμα και αν προτιμάτε να δουλεύετε με εργαλεία με εικονοστοιχεία, έχει νόημα να μάθετε να χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή γραμμής διανύσματος. Τα καλά νέα είναι ότι μόλις δημιουργήσετε ένα γραφικό, όπως μια καρδιά αγάπης, μπορείτε να το εξάγετε και να το χρησιμοποιήσετε στον αγαπημένο σας επεξεργαστή εικόνας, όπως το Paint.NET.

02 του 06

Επιλέξτε αυτό που θέλετε να εξαγάγετε

Μπορεί να φανεί προφανές ότι πρέπει να επιλέξετε τι θέλετε να εξάγετε, αλλά είναι μια ερώτηση που πρέπει να ρωτήσετε καθώς το Inkscape σας επιτρέπει να εξάγετε όλα τα σχεδιαζόμενα στοιχεία σε ένα έγγραφο, μόνο στην περιοχή της σελίδας, μόνο επιλεγμένα στοιχεία ή ακόμα και ένα προσαρμοσμένη περιοχή του εγγράφου.

Εάν θέλετε να εξάγετε τα πάντα μόνο στο έγγραφο ή στη σελίδα, μπορείτε να προχωρήσετε, αλλά αν δεν θέλετε να εξάγετε τα πάντα, κάντε κλικ στο εργαλείο επιλογής στην παλέτα εργαλείων και κάντε κλικ στο στοιχείο που θέλετε να εξάγετε. Αν θέλετε να εξάγετε περισσότερα από ένα στοιχεία, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και κάντε κλικ στα άλλα στοιχεία που θέλετε να εξάγετε.

03 του 06

Περιοχή εξαγωγής

Η διαδικασία εξαγωγής είναι αρκετά εύκολη, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να εξηγηθούν.

Για εξαγωγή, μεταβείτε στο Αρχείο > Εξαγωγή Bitmap για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εξαγωγή Bitmap . Το παράθυρο διαλόγου χωρίζεται σε τρία μέρη, το πρώτο είναι η περιοχή Εξαγωγή .

Από προεπιλογή, το κουμπί Σχεδίαση θα επιλεγεί, εκτός εάν έχετε επιλέξει στοιχεία, οπότε το κουμπί επιλογής θα είναι ενεργό. Κάνοντας κλικ στο κουμπί σελίδας θα εξαχθεί μόνο η περιοχή της σελίδας του εγγράφου. Η ρύθμιση " Προσαρμογή " είναι πιο περίπλοκη στη χρήση καθώς χρειάζεται να ορίσετε τις συντεταγμένες των επάνω και κάτω δεξιών γωνιών, αλλά πιθανότατα θα χρειαστείτε αυτή την επιλογή.

04 του 06

Μέγεθος bitmap

Το Inkscape εξάγει εικόνες σε μορφή PNG και μπορείτε να καθορίσετε το μέγεθος και την ανάλυση του αρχείου.

Τα πεδία πλάτους και ύψους συνδέονται για να περιορίσουν τις αναλογίες της εξαγόμενης περιοχής. Εάν αλλάξετε την τιμή μιας διάστασης, η άλλη αλλάζει αυτόματα για να διατηρήσει τις αναλογίες. Εάν εξάγετε το γραφικό για χρήση σε επεξεργαστή εικονοστοιχείων όπως το GIMP ή το Paint.NET , μπορείτε να αγνοήσετε την είσοδο dpi επειδή το μέγεθος των pixel είναι το μόνο που έχει σημασία. Εάν, ωστόσο, εξάγετε για χρήση εκτύπωσης, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε σωστά την dpi. Για τους περισσότερους οικιακούς εκτυπωτές επιτραπέζιων υπολογιστών, επαρκεί η ανάλυση 150 dpi και βοηθά να διατηρηθεί το μέγεθος του αρχείου προς τα κάτω, αλλά για εκτύπωση σε εμπορικό τύπο, συνήθως καθορίζεται ανάλυση 300 dpi.

05 του 06

Ονομα αρχείου

Μπορείτε να περιηγηθείτε όπου θέλετε να αποθηκεύσετε το εξαγόμενο γραφικό σας από εδώ και να το ονομάσετε. Οι άλλες δύο επιλογές χρειάζονται λίγο περισσότερη εξήγηση.

Το πλαίσιο ελέγχου Εξαγωγή παρτίδας είναι γκρίζο, εκτός αν έχετε κάνει περισσότερες από μία επιλογές στο έγγραφο. Εάν έχετε, μπορείτε να επιλέξετε αυτό το πλαίσιο και κάθε επιλογή θα εξαχθεί ως ξεχωριστά αρχεία PNG. Όταν επιλέγετε την επιλογή, το υπόλοιπο παράθυρο διαλόγου είναι γκρι, καθώς το μέγεθος και τα ονόματα αρχείων ρυθμίζονται αυτόματα.

Η απόκρυψη όλων εκτός από τις επιλεγμένες είναι γκρι, εκτός αν εξάγετε επιλογή. Εάν η επιλογή έχει άλλα στοιχεία εντός των ορίων της, αυτά θα εξάγονται επίσης εκτός αν σημειωθεί αυτό το πλαίσιο.

06 του 06

Κουμπί εξαγωγής

Αφού ορίσετε όλες τις επιλογές στο παράθυρο διαλόγου Εξαγωγή Bitmap όπως απαιτείται, απλά πρέπει να πατήσετε το κουμπί Εξαγωγή για να εξαγάγετε το αρχείο PNG.

Ωστόσο, σημειώστε ότι το παράθυρο διαλόγου Εξαγωγή Bitmap δεν κλείνει μετά την εξαγωγή ενός γραφικού. Παραμένει ανοιχτό και αυτό μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένο κατά την πρώτη, καθώς μπορεί να φαίνεται ότι δεν έχει εξαγάγει το γραφικό, αλλά αν ελέγξετε το φάκελο στον οποίο αποθηκεύετε, θα πρέπει να βρείτε ένα νέο αρχείο PNG. Για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου Εξαγωγή Bitmap , απλώς κάντε κλικ στο κουμπί X στην επάνω μπάρα.