Πώς να ξεκλειδώσετε το φόντο του φόντου στο Photoshop

Η φωτογραφία μου εμφανίζει μια κλειδαριά στην παλέτα στρώσεων . Πώς μπορώ να ξεκλειδώσω το αρχείο; Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις σε αυτό το ζήτημα και αυτό που επιλέγετε πρέπει να ταιριάζει καλύτερα στη ροή εργασίας σας.

Προσέγγιση 1

Οι περισσότερες φωτογραφίες ανοίγουν με το φόντο κλειδωμένο. Για να το ξεκλειδώσετε, θα πρέπει να μετατρέψετε το φόντο σε ένα στρώμα. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας διπλό κλικ στο στρώμα φόντου στην παλέτα στρώσεων και μετονομάζοντας το στρώμα ή πηγαίνοντας στο μενού: Layer> New> Layer from Background .

Αυτό λειτουργεί, αλλά αντιμετωπίζετε έναν μάλλον σοβαρό κίνδυνο εάν πηγαίνετε δεξιά για να δουλέψετε στην ξεκλειδωμένη εικόνα. Έτσι πώς προστατεύει κανείς το πρωτότυπο χωρίς να ξεκλειδώσει το στρώμα φόντου;

Πολλοί επαγγελματίες απλά αντιγράφουν το κλειδωμένο στρώμα και εκτελούν τις επεξεργασίες τους σε αυτό το διπλό. Μπορείτε να το ολοκληρώσετε σύροντας το κλειδωμένο στρώμα πάνω από το εικονίδιο Νέο στρώμα στον πίνακα "Επίπεδα" ή επιλέγοντας το στρώμα και επιλέγοντας Διπλότυπο από το μενού περιβάλλοντος. Αυτό γίνεται επειδή, αν κάνουν κάποιο λάθος ή αλλάξουν κάτι που δεν λειτουργεί, μπορούν να πετάξουν το νέο στρώμα. Αυτό ακολουθεί επίσης έναν άγραφο συνήθη κώδικα του Photoshop: Μην εργάζεστε ποτέ σε ένα πρωτότυπο.

Προσέγγιση 2

Μια άλλη προσέγγιση είναι να μετατρέψετε το κλειδωμένο στρώμα σε ένα Smart Object . Αυτό προστατεύει επίσης την αρχική εικόνα.

Φυσικά, θα μπορούσε κάποιος να στρέψει την ερώτηση γύρω και να ρωτήσει: Γιατί να ασχοληθούμε ακόμη και με το κλείδωμα του στρώματος φόντου; Μέρος της απάντησης πηγαίνει πίσω στις πρώτες εκδόσεις του Photoshop σε στρώματα σπορ - Photoshop 3 που έφτασαν το 1994. Πριν από αυτό, οποιαδήποτε εικόνα άνοιξε στο Photoshop ήταν το φόντο.

Το στρώμα φόντου είναι κλειδωμένο απλά επειδή είναι σαν τον καμβά σε μια ζωγραφική. Όλα είναι κατασκευασμένα πάνω από αυτό. Στην πραγματικότητα, ένα στρώμα υποβάθρου δεν θα υποστηρίξει τη διαφάνεια, διότι, καλά, είναι το φόντο πάνω από το οποίο κάθεται το σύνολο των άλλων επιπέδων. Υπάρχει επίσης μια οπτική ένδειξη ότι το στρώμα φόντου είναι πράγματι ξεχωριστό. Το όνομα του επιπέδου είναι πλάγια.

Οι ιδιαιτερότητες

Υπάρχουν και άλλα περίεργα που σχετίζονται με το στρώμα φόντου που ίσως έχετε συναντήσει. Για παράδειγμα, ανοίξτε ένα νέο κενό έγγραφο. Το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε είναι ότι το στρώμα είναι λευκό. Τώρα επιλέξτε το εργαλείο ορθογώνιου περιθωρίου και επιλέξτε Επεξεργασία> Αποκοπή . θα περίμενε κανείς να μην δει τίποτα να συμβαίνει ή το σχέδιο σκακιέρας να δείχνει διαφάνεια. Δεν το κάνετε. Η επιλογή γεμίζει με μαύρο χρώμα. Εδώ είναι ο λόγος. Αν κοιτάξετε τα χρώματα του προσκηνίου και του φόντου, θα δείτε το μαύρο χρώμα του φόντου. Αυτό που μπορείτε να συγκεντρώσετε από αυτό είναι ότι μπορείτε να συμπληρώσετε μόνο μια επιλογή στο στρώμα φόντου με ένα χρώμα φόντου. Μη με πιστέψεις; Προσθέστε νέο χρώμα φόντου και κόψτε την επιλογή.

Μια άλλη παράδοξη είναι αυτή. Προσθέστε ένα στρώμα και τοποθετήστε κάποιο περιεχόμενο σε αυτό το επίπεδο. Μετακινήστε τώρα το στρώμα φόντου πάνω από το νέο σας επίπεδο. Δεν μπορείτε, επειδή το φόντο του φόντου πρέπει πάντα να είναι το φόντο του εγγράφου. Τώρα προσπαθήστε να μετακινήσετε το νέο στρώμα κάτω από το στρώμα φόντου. Το ίδιο αποτέλεσμα. Ο ίδιος κανόνας.

Τελικές σκέψεις

Έτσι το έχετε. Το στρώμα φόντου είναι ένα ειδικό στρώμα του Photoshop που περιέχει κάποιες αρκετά αυστηρές συνθήκες. Δεν μπορούμε να μετακινήσουμε το περιεχόμενό τους, δεν μπορούμε να διαγράψουμε τίποτα από αυτά και πρέπει πάντα να παραμείνουν το κάτω στρώμα στο έγγραφο. πολύ απλές συνθήκες και τίποτα δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε γιατί σπάνια, αν ποτέ, δουλεύουμε άμεσα στο στρώμα του φόντου.