Πώς να δημιουργήσετε το φύλλο τιμολόγησης διαφημίσεων στο Blog σας

10 Συμβουλές για να προσελκύσετε περισσότερους διαφημιστές Blog και να κερδίσετε περισσότερα χρήματα

Εάν θέλετε να κερδίσετε χρήματα από το ιστολόγιό σας πωλώντας διαφημιστικό χώρο στους διαφημιζόμενους, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα δελτίο τιμών που θα λέει στους διαφημιζόμενους πόσα έξοδα διαφήμισης θα κοστίζουν στο ιστολόγιό σας και γιατί αξίζει τον κόπο να επενδύσουν τα χρήματά τους στο ιστολόγιό σας. Με άλλα λόγια, πρέπει να πουλήσετε το ακροατήριο του blog σας και να τα αξιοποιήσετε για να τα πείσετε να αγοράσουν χώρο στο blog σας. Ωστόσο, μην τεντώσετε την αλήθεια. Εάν ένας διαφημιζόμενος δεν έχει επαρκείς αποδόσεις για τη διαφημιστική του επένδυση, δεν θα διαφημίσει ξανά. Πρέπει να ορίσετε εύλογες προσδοκίες. Ακολουθήστε τις παρακάτω 10 συμβουλές για να δημιουργήσετε το δελτίο ποσοστών διαφημίσεων ιστολογίου.

01 από 10

Περιγραφή blog

Το φύλλο τιμολόγησης διαφημίσεων πρέπει να ενημερώνει τους δυνητικούς διαφημιζόμενους όχι μόνο για το περιεχόμενο του ιστολογίου σας αλλά και για το τι θέτει το ιστολόγιό σας εκτός από οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο στον ιστό. Πρέπει να καταλάβουν γιατί το blog σας είναι το κατάλληλο μέρος για να τοποθετήσουν μια διαφήμιση και να προσεγγίσουν ένα ενδιαφερόμενο κοινό. Περιγράψτε τι κάνει το blog σας εξαιρετικό και φροντίστε να συμπεριλάβετε πληροφορίες για τον εαυτό σας και τους συνεισφέροντες για να δείξετε τι φτάνετε στο blog για να προσθέσετε αξία και να προσελκύσετε ένα κοινό που θέλουν να συνδεθούν οι διαφημιζόμενοι.

02 από 10

Περιγραφή ακροατηρίου

Οι διαφημιζόμενοι θέλουν να γνωρίζουν ποιος διαβάζει το ιστολόγιό σας για να εξασφαλίσει ότι τα άτομα που θα δουν τις διαφημίσεις που τοποθετούν στο ιστολόγιό σας ταιριάζουν με το κοινό-στόχο τους. Μπορείτε να συγκεντρώσετε κάποιες δημογραφικές πληροφορίες από το εργαλείο ανάλυσης ιστολογίου, καθώς και μέσω ορισμένων από τους ιστότοπους που αναφέρονται στην ενότητα "Στατιστικά στοιχεία και κατάταξη" παρακάτω. Μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε δημοσκοπήσεις στο ιστολόγιό σας χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο όπως το PollDaddy για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα δημογραφικά στοιχεία του αναγνώστη σας. Για παράδειγμα, οι διαφημιζόμενοι συνήθως ενδιαφέρονται για δημογραφικά στοιχεία όπως το φύλο, η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση, ο αριθμός των παιδιών, το επίπεδο εκπαίδευσης κλπ.

03 από 10

Στατιστικές και βαθμολογίες

Οι διαδικτυακοί διαφημιστές θέλουν να γνωρίζουν πόση επισκεψιμότητα έχει το ιστολόγιό σας κάθε μήνα για να εξασφαλίσει ότι οι διαφημίσεις τους θα αποκτήσουν επαρκή έκθεση. Πολλοί διαφημιζόμενοι αναμένουν να δουν τις μηνιαίες προβολές σελίδας του ιστολογίου σας και τις κατηγορίες Compete και Alexa ως τρόπο σύγκρισης μήλων με μήλα όταν εξετάζουν τις ευκαιρίες διαδικτυακής διαφήμισης. Ίσως θελήσετε επίσης να συμπεριλάβετε τον αριθμό των εισερχόμενων συνδέσεων που έχει το ιστολόγιό σας, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από την Alexa ή πληκτρολογώντας το link: www.sitename.com στη γραμμή αναζήτησης Google (αντικαταστήστε το sitename.com με το όνομα του ιστοτόπου σας). Επίσης, παρόλο που η Google ισχυρίζεται ότι δεν χρησιμοποιεί τη σελίδα rank ως μέρος του αλγορίθμου αναζήτησης, πολλοί διαφημιζόμενοι αναμένουν ακόμα να την δουν στο δελτίο τιμών. Επισκεφθείτε ένα ιστότοπο όπως το Prchecker.info για να μάθετε ποια είναι η κατάταξη της σελίδας του ιστολογίου σας.

04 από 10

Πρόσθετη έκθεση

Εάν το περιεχόμενο του ιστολογίου σας είναι διαθέσιμο με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, όπως μέσω συνδρομών ροών , μια υπηρεσία συνδικάτου ή το ιστολόγιό σας προωθείται με οποιονδήποτε τρόπο που το εκθέτει σε ένα ευρύτερο κοινό, συμπεριλάβετε αυτές τις πληροφορίες στο δελτίο τιμών. Αν μπορείτε να ποσοτικοποιήσετε αυτήν την έκθεση με οποιονδήποτε τρόπο (για παράδειγμα, τον αριθμό των συνδρομητών στη ροή του ιστολογίου σας), συμπεριλάβετε αυτά τα στοιχεία στο δελτίο τιμών.

05 από 10

Βραβεία και αναγνώριση

Έχει κερδίσει το blog σας κάποια βραβεία; Έχετε συμπεριληφθεί σε όλες τις λίστες "Top Blogs"; Λάβατε οποιοδήποτε άλλο είδος αναγνώρισης; Αν ναι, συμπεριλάβετε αυτό στο δελτίο τιμών. Οποιοδήποτε είδος αναγνώρισης που δίνει στο blog σας μεγαλύτερη αξιοπιστία και έκθεση μπορεί να προσθέσει αξία σε αυτό.

06 από 10

Προδιαγραφές διαφημίσεων

Το δελτίο τιμών σας θα πρέπει να αναφέρει συγκεκριμένα τα μεγέθη και τις μορφές διαφημίσεων που είστε διατεθειμένοι να δεχτείτε και να δημοσιεύσετε στο ιστολόγιό σας. Επίσης, φροντίστε να περιγράψετε τους χρόνους εκτέλεσης διαφημίσεων (πόσο οι διαφημίσεις σε κάθε διαφημιστικό χώρο στο ιστολόγιό σας θα δημοσιευτούν στο ιστολόγιό σας πριν καταργηθούν) και αν είστε πρόθυμοι να συζητήσετε τις προσαρμοσμένες ευκαιρίες διαφήμισης, συμπεριλάβετε και αυτές τις πληροφορίες.

07 από 10

Τιμές διαφημίσεων

Το δελτίο τιμών σας θα πρέπει να αναφέρει σαφώς τις τιμές για κάθε μεμονωμένο χώρο διαφήμισης που διατίθεται προς πώληση στο ιστολόγιό σας.

08 από 10

Περιορισμοί διαφήμισης

Αυτή είναι η ευκαιρία σας να ενημερώσετε τους πιθανούς διαφημιζόμενους μπροστά σχετικά με τους τύπους διαφημίσεων που δεν θα δημοσιεύσετε στο ιστολόγιό σας προτού επικοινωνήσουν μαζί σας. Για παράδειγμα, ίσως να μην θέλετε να δημοσιεύσετε διαφημίσεις συνδέσμων κειμένου, διαφημίσεις χωρίς την ετικέτα NoFollow , διαφημίσεις που συνδέονται με πορνογραφικούς ιστότοπους κ.ο.κ.

09 από 10

Επιλογές πληρωμής

Εξηγήστε τις μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι διαφημιζόμενοι για να σας πληρώσουν και πότε πρέπει να πληρώσετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να δεχτείτε πληρωμή μέσω του PayPal μόνο πριν δημοσιεύσετε τη διαφήμιση. Η επιλογή είναι δική σας, και θα πρέπει να το γράψετε στο δελτίο τιμών σας.

10 από 10

Στοιχεία επικοινωνίας

Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας έτσι ώστε οι διαφημιζόμενοι να μπορούν να επικοινωνούν με ερωτήσεις και να αγοράζουν χώρο διαφημίσεων.