Αποκτήστε έναν ιστότοπο Google με τους ιστότοπους Google

01 από 04

Εισαγωγή στους ιστότοπους Google

Google

Οι Ιστότοποι Google είναι ο τρόπος με τον οποίο η Google σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας προσωπική Ιστοσελίδα της Google. Παρόλο που δεν ήταν τόσο εύκολο στη χρήση όπως το Google Page Creator, ήταν ένας πολύ καλός οικοδόμος ιστοσελίδων. Οι ιστότοποι Google παρέχουν ορισμένα εργαλεία που ο δημιουργός σελίδας Google δεν το έκανε. Αφού συνηθίσετε να χρησιμοποιείτε τους ιστότοπους Google, θα σας αρέσει να χτίζετε τον ιστότοπό σας μαζί του.

Ένα από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που προσφέρουν οι ιστότοποι Google είναι η δυνατότητα να οργανώνουν τις ιστοσελίδες του ιστότοπού σας σε κατηγορίες. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια δέσμη σελίδων για όλους τους αγαπημένους σας παίκτες μπέιζμπολ, μπορείτε να τους βάλετε σε μια κατηγορία. Αυτό καθιστά ευκολότερο να τα βρείτε αργότερα όταν θέλετε να τα επεξεργαστείτε.

Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να ελέγχετε ποιος μπορεί να δει και ποιος μπορεί να επεξεργαστεί τον ιστότοπό σας στο Google Sites. Εάν δημιουργείτε έναν ιστότοπο για την ομάδα ή την οικογένειά σας, πολλοί δεν θέλουν να είναι οι μόνοι που μπορούν να επεξεργαστούν τον ιστότοπο. Δώστε άδεια και σε άλλους ανθρώπους. Ίσως μπορείτε να ενημερώσετε το ημερολόγιο και κάποιος άλλος μπορεί να ενημερώσει τα τρέχοντα συμβάντα.

Επίσης, το κάνετε έτσι μόνο τα μέλη του ιστότοπού σας μπορούν να δουν τον ιστότοπό σας. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιδιωτικό ιστότοπο όπου μόνο ορισμένα άτομα μπορούν να το δουν και να συμμετάσχουν σε αυτό, μπορείτε να το κάνετε αυτό με τους ιστότοπους Google. Δώστε άδεια μόνο σε όσους θέλετε να μπορείτε να δείτε τον ιστότοπό σας.

Εάν σας αρέσει όλα όσα έχει να προσφέρει η Google, τότε θα αγαπήσετε τον τρόπο με τον οποίο οι Ιστοί Google σας επιτρέπουν να ενσωματώσετε όλα τα εργαλεία Google στον ιστότοπό σας. Συνδέστε το ημερολόγιό σας Google και τα έγγραφά σας Google στις ιστοσελίδες σας. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε πράγματα όπως βίντεο σε οποιαδήποτε από τις ιστοσελίδες του ιστοτόπου σας στο Google.

02 από 04

Ρυθμίστε τον ιστότοπο του ιστοτόπου σας Google

Google

Ξεκινήστε να χτίζετε τον ιστότοπο του ιστότοπου Google, μεταβαίνοντας αρχικά στην αρχική σελίδα του Google Sites. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μπλε κουμπί που λέει "Δημιουργία ιστότοπου".

Στην επόμενη σελίδα, θα πρέπει να συμπληρώσετε μερικά πράγματα.

  1. Τι θέλετε να ονομάζεται ο ιστότοπός σας; Μη το ονομάζετε μόνο τον ιστότοπο του Joe, δώστε του ένα μοναδικό όνομα που θα κάνει τους ανθρώπους να το θέλουν να το διαβάσουν.
  2. Διεύθυνση URL - Διευκολύνετε την ανάγνωση της διεύθυνσης του ιστότοπού σας, ώστε οι φίλοι σας να το βρίσκουν εύκολα, ακόμη και αν χάσουν το σελιδοδείκτη.
  3. Περιγραφή ιστοσελίδας - Ενημερώστε λίγο για εσάς και την ιστοσελίδα σας. Περιγράψτε στους ανθρώπους που έρχονται στον ιστότοπό σας τι θα βρουν καθώς περιηγούνται και διαβάζουν.
  4. Περιεχόμενο για ενήλικες? - Εάν ο ιστότοπός σας περιέχει μόνο υλικό για ενήλικες, τότε πρέπει να κάνετε κλικ σε αυτήν την επιλογή.
  5. Ποιος να μοιραστείτε με - Κάντε το site σας δημόσιο σε ολόκληρο τον κόσμο, ή μόνο να το προβάλλετε στα άτομα που επιλέγετε. Εξαρτάται από εσάς πώς θέλετε να εκτελέσετε τον ιστότοπό σας στον ιστότοπο Google.

03 του 04

Επιλέξτε ένα Θέμα για τον ιστότοπο του ιστότοπού σας Google

Google

Οι ιστότοποι Google παρέχουν διάφορα θέματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας. Ένα θέμα προσθέτει χρώμα και προσωπικότητα στον ιστότοπό σας. Ένα θέμα μπορεί να κάνει ή να σπάσει τον ιστότοπό σας, ώστε να σκεφτείτε τι είναι ο ιστότοπός σας και επιλέξτε προσεκτικά. Ας ελπίσουμε ότι η Google θα προσθέσει κάποια ακόμα θέματα αργότερα για καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Μερικά από τα θέματα που προσφέρονται από τους ιστότοπους Google είναι απλά, απλά χρώματα. Αυτά είναι καλά αν θέλετε περισσότερο από ένα επαγγελματικά αναζητούν θέμα για την ιστοσελίδα σας.

Υπάρχουν επίσης και άλλα θέματα που είναι λίγο καλύτερα για έναν προσωπικό ιστότοπο. Υπάρχει ένα που μοιάζει με θα ήταν θαυμάσιο για έναν δικτυακό τόπο ενός παιδιού, γεμάτο με σύννεφα και γρασίδι. Υπάρχει ένα άλλο που είναι ακριβώς λάμψη. Κοιτάξτε μέσα από αυτά τα θέματα του ιστότοπου Google και επιλέξτε ποια θεωρείτε ότι αντιπροσωπεύει καλύτερα τον ιστότοπό σας.

04 του 04

Ξεκινήστε την πρώτη σας σελίδα ιστότοπων Google

Google

Αφού επιλέξετε το θέμα σας και ρυθμίσετε τον ιστότοπο του ιστότοπού σας Google, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να δημιουργείτε την αρχική σας σελίδα. Κάντε κλικ στο "Επεξεργασία σελίδας" για να ξεκινήσετε.

Δώστε στην αρχική σας σελίδα ένα όνομα και, στη συνέχεια, εξηγήστε στους αναγνώστες σας τι είναι ο ιστότοπός σας. Πείτε τους τι θα βρουν στην ιστοσελίδα σας και τι ο ιστότοπός σας έχει να προσφέρει.

Εάν θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο που εμφανίζεται το κείμενό σας στη σελίδα, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας κάποιο από τα εργαλεία στη γραμμή εργαλείων του Google Sites. Μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα στο κείμενο της ιστοσελίδας σας:

Όταν κάνετε κλικ στην επιλογή "Αποθήκευση", η πρώτη ιστοσελίδα σας στο Google Sites θα ολοκληρωθεί. Για να δείτε τον τρόπο που φαίνεται στους αναγνώστες σας να αντιγράψετε τη διεύθυνση Web της σελίδας που βρίσκεται στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης. Αποσυνδεθείτε από την Google. Τώρα επικολλήστε τη διεύθυνση πίσω στη γραμμή και πατήστε Enter στο πληκτρολόγιό σας.

Συγχαρητήρια! Τώρα είστε ο υπερήφανος ιδιοκτήτης ενός ιστοτόπου ιστότοπων Google.