Δοκιμαστικό αρχείο EICAR

Βεβαιωθείτε ότι το Antivirus σας λειτουργεί

Το αρχείο δοκιμής του EICAR δημιουργήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Έρευνας για τα Ανιχνευτικά Ιχνηλατών - εξ ου και το όνομά του - σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανίχνευσης Ανίχνευσης Υπολογιστών. Το αρχείο σχεδιάστηκε για να ελέγχει πόσο καλά το λογισμικό αντιμετώπισης ιών ανταποκρίθηκε σε απειλή χωρίς τη χρήση πραγματικού κακόβουλου λογισμικού.

Το παραδοσιακό λογισμικό εντοπισμού ιών εντοπίζει ιούς και άλλα κακόβουλα προγράμματα χρησιμοποιώντας ορισμούς υπογραφών . Το αρχείο δοκιμής EICAR είναι μια μη ιογενής σειρά κώδικα που οι περισσότεροι κατασκευαστές λογισμικού προστασίας από ιούς περιλαμβάνουν στα αρχεία ορισμού υπογραφής των προϊόντων τους ως ψευδώς επαληθευμένο ιό. Όταν το λογισμικό προστασίας από ιούς αντιμετωπίζει το αρχείο EICAR, θα πρέπει να το χειριστεί ακριβώς όπως θα ήταν ένας πραγματικός ιός.

Το αρχείο δοκιμής EICAR επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν αν το λογισμικό προστασίας από ιούς τους εκτελείται σωστά. Για παράδειγμα, εάν προσπαθήσετε να ανοίξετε ένα αρχείο δοκιμής Eicar.com ενώ είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα προστασίας σε πραγματικό χρόνο, το λογισμικό εντοπισμού ιών θα πρέπει να δημιουργήσει μια ειδοποίηση.

Δημιουργία αρχείου δοκιμής EICAR

Ένα αρχείο δοκιμής EICAR μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, όπως το Notepad ή το TextEdit. Για να δημιουργήσετε ένα αρχείο δοκιμής EICAR, αντιγράψτε και επικολλήστε την ακόλουθη γραμμή σε ένα αρχείο επεξεργασίας κενών κειμένων:

X5O! P% @ AP [4 \ PZX54 (P ^ 7CC) 7} $ EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-

Αποθηκεύστε το αρχείο ως Eicar.com. Είναι έτοιμο για δοκιμές. Μπορείτε να συμπιέσετε ή να αρχειοθετήσετε το νέο σας αρχείο για να δοκιμάσετε την ικανότητα του antivirus να ανιχνεύει κακόβουλο λογισμικό σε ένα συμπιεσμένο αρχείο. Στην πραγματικότητα, εάν η ενεργή σας προστασία λειτουργούσε σωστά, η απλή πράξη αποθήκευσης του αρχείου θα έπρεπε να προκάλεσε μια ειδοποίηση: "EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!"

Συμβατότητα ενός αρχείου δοκιμής EICAR

Το αρχείο δοκιμής είναι ένα εκτελέσιμο αρχείο το οποίο μπορεί να διαβαστεί από MS-DOS, OS / 2 και Windows 32-bit. Δεν είναι συμβατό με τα Windows 64-bit.