Πώς να σταματήσετε ανεπιθύμητες κλήσεις στο κινητό σας τηλέφωνο ή στο σταθερό σας τηλέφωνο

Telemarketers και hackers spamming τα τηλέφωνά μας. Δείτε πώς να τα σταματήσετε.

Ακόμα και αν καταχωρήσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Εθνικό μη χρονομετρημένο μητρώο με την FTC, είναι πιθανό να εξακολουθείτε να λαμβάνετε ανεπιθύμητες κλήσεις και κείμενα στο κινητό ή στο σταθερό σας τηλέφωνο. Robocallers είναι αμείλικτη και δεν μπορεί μόνο να διαταράξει σοβαρά την ημέρα σας, αλλά επίσης πιθανώς να σας απατούν από τα χρήματα, αν κερδίσει την εμπιστοσύνη σας.

Μια απάτη τεχνικής υποστήριξης της Microsoft, για παράδειγμα, κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την άδεια χρήσης λογισμικού στον υπολογιστή τους και θα μπορούσε να κάνει τον καταναλωτή να δώσει στον χάκερ πρόσβαση στον υπολογιστή του. Επίσης, τα κακόβουλα μηνύματα κειμένου θα μπορούσαν να αναγκάσουν τους χρήστες να κάνουν κλικ σε κακόβουλους ιστότοπους ή πληροφορίες εθελοντών που διατηρούνται ιδιαιτέρως ιδιωτικές (θέματα όπως η διεύθυνσή σας ή άλλες πληροφορίες προσωπικής ταυτοποίησης). Τουλάχιστον, αυτά τα κείμενα και τα τηλεφωνήματα είναι ενοχλητικά και παρενοχλούν. Εδώ είναι μερικοί τρόποι που μπορείτε να τους σταματήσετε.

Πώς να αποκλείσετε τα μηνύματα κειμένου στο Android

Το Android διαθέτει μερικές εφαρμογές αποκλεισμού κλήσεων για να κρατήσει ξανά τους ανεπιθύμητους καλούντες. Μου αρέσει το PrivacyStar (δωρεάν) για το Android, το iPhone και το Blackberry, διότι σας δίνει τον έλεγχο των κλήσεων και των κειμένων από όχι μόνο μεμονωμένους αριθμούς (π.χ. ότι ο πρώην φίλος / πρώην φίλε που δεν θα σας αφήσει μόνο) που είναι άγνωστα ή ιδιωτικά.

Η πλήρης βάση δεδομένων αποκλεισμένων αριθμών του PrivacyStar για αποκλεισμένους αριθμούς μπορεί επίσης να επεκτείνει τον αποκλεισμένο κατάλογο σας για να συμπεριλάβει τους χειρότερους παραβάτες και μπορείτε να υποβάλετε καταγγελίες στην κυβέρνηση για κλήσεις και μηνύματα κειμένου που είναι ανεπιθύμητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το PrivacyStar λειτουργεί καλύτερα στο Android. με το iPhone, το κλείδωμα κλήσεων και κειμένου δεν λειτουργούν (κάνετε αντίστροφη αναζήτηση τηλεφώνου και υποβολή καταγγελίας, εν τούτοις) λόγω περιορισμών της εφαρμογής .

iPhone: Χρησιμοποιήστε μια & # 34; Μη απάντηση & # 34; Λίστα

Μια εναλλακτική λύση για τους χρήστες του iOS είναι να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή ομάδα "do not answer" στις επαφές σας και να ορίσετε ένα συγκεκριμένο ή σιωπηλό ήχο κλήσης σε αυτό για να αγνοήσετε ακριβώς αυτούς τους ανθρώπους (ή ρομπότ ) για πάντα.

Σταθερό τηλέφωνο: αποκλειστικοί ή άγνωστοι αριθμοί

Εάν εξακολουθείτε να έχετε σταθερό (κανονικό) τηλεφωνικό αριθμό από την εταιρεία τηλεφωνίας σας, ενδέχεται να έχετε πιο ισχυρές δυνατότητες αποκλεισμού. Για παράδειγμα, ενδέχεται να μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό τηλεφώνου στο σπίτι του Verizon για να εισάγετε συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου που θέλετε να αποκλείσετε μόνιμα.

Η Verizon έχει επίσης τη δυνατότητα να μπλοκάρει τους ανώνυμους καλούντες, αλλά δεν το βρήκα πολύ αξιόπιστο. Οι "μη διαθέσιμες" τηλεφωνικές κλήσεις εξακολουθούν να εμφανίζονται. Αν το χειρότερο έρχεται στο χειρότερο και είστε τρελός από spam robocallers, θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία τηλεφωνίας σας με τους αριθμούς που βρίσκονται στο χέρι για να τους εμποδίσουν μόνιμα.

Βέλτιστες πρακτικές για όλους

Οι ενόχληση κατά μέρος, οι ανεπιθύμητες και ανώνυμες κλήσεις μπορούν να αποτελέσουν τόσο σημαντικό κίνδυνο ασφαλείας όσο απλώς επιδεινώνονται. Αποφύγετε τα χειρότερα που θα μπορούσε να συμβεί αν αντιμετωπίσετε αυτές τις απειλές με σύνεση:

Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε σύντομα να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα των robocallers και των spammers, αλλά επειδή τα telemarketers μας μαστίζουν όλους από την αυγή του τηλεφώνου, θα μπορούσαμε όλοι να είμαστε πρόθυμοι να αποτρέψουμε την επανάληψή τους. (Επίσης, εάν οι κλήσεις είναι πάντα απειλητικές για τη ζωή, ενημερώστε αμέσως την αστυνομία.)