Ανάπτυξη εφαρμογών για Windows 10 Κινητές συσκευές: Ένας γρήγορος οδηγός

Σημείωση του συντάκτη: Η Microsoft ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2017 ότι δεν θα σχεδιάζει πλέον νέα χαρακτηριστικά ή υλικό για την πλατφόρμα smartphone των Windows 10 Mobile.

Τα Windows 10 , το πιο ανυπόμονα προσδοκώμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, αναμένεται να καταρρίψουν την Microsoft πίσω στην κορυφή της φραγής. Με την πλατφόρμα Universal Windows, η αναβάθμιση αυτή προσφέρει στους προγραμματιστές διάφορα νέα εργαλεία, λειτουργίες και λειτουργίες.

Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για τους προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά για να δημιουργήσουν εφαρμογές για το ολοκαίνουργιο λειτουργικό σύστημα του γιγάντου ....

Προετοιμασία της συσκευής για ανάπτυξη

Τα Windows 10 ακολουθούν μια διαφορετική διαδικασία για την ανάπτυξη εφαρμογών. Παρακάτω παρατίθενται τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να προετοιμάσετε τη συσκευή σας για ανάπτυξη σε συσκευές Windows 10 ....

Ασφάλεια στα τηλέφωνα και τα tablet των Windows

Οι καθολικές εφαρμογές των Windows υπογράφονται, έτσι ώστε να παρέχεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια για την επιλεγμένη κινητή συσκευή σας. Βεβαιωθείτε ότι το πακέτο εφαρμογής που εγκαθιστάτε στη συσκευή σας προέρχεται από αξιόπιστη πηγή. Για το σκοπό αυτό, το πιστοποιητικό που χρησιμοποιείται για την υπογραφή της εφαρμογής πρέπει να εγκατασταθεί στη συσκευή σας. Επιπλέον, οι ρυθμίσεις που επιλέγετε θα επηρεάσουν το επίπεδο ασφαλείας της συσκευής σας.

Για να απενεργοποιήσετε εφαρμογές σε ένα smartphone των Windows, το πιστοποιητικό πρέπει ήδη να εγκατασταθεί στη συσκευή. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε επιλέγοντας τις ρυθμίσεις της εφαρμογής sideload. Για να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές σε ένα tablet, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα .appx και άλλα πιστοποιητικά που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της εφαρμογής μαζί με το PowerShell. Εναλλακτικά, μπορείτε να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο το πιστοποιητικό και το πακέτο εφαρμογής ξεχωριστά.

Εφαρμογές εντοπισμού σφαλμάτων

Στα smartphone των Windows, μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε πακέτο εφαρμογής APAP και να το εκτελέσετε χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα πιστοποιητικό. Σε περίπτωση που έχετε επιλέξει την κατάσταση προγραμματιστή, κάντε κλικ στο αρχείο και συνεχίστε να την εγκαταστήσετε στη συσκευή σας. Βεβαιωθείτε όμως ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πακέτο που χρησιμοποιείτε για να δοκιμάσετε την εφαρμογή από αξιόπιστη πηγή. Για τα tablet, μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα την εκκαθάριση των εφαρμογών σας μόλις επιλέξετε την κατάσταση προγραμματιστή, χωρίς να χρειάζεστε μια άδεια προγραμματιστή για αυτήν. Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε τις εφαρμογές εγκαθιστώντας το .appx και το σχετικό πιστοποιητικό.

Ανάπτυξη εφαρμογών

Για να αναπτύξετε εφαρμογές από μια επιφάνεια εργασίας των Windows 10 σε μια κινητή συσκευή που εκτελεί το ίδιο λειτουργικό σύστημα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο WinAppDeployCmd διαθέσιμο σε εσάς. Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο υποδίκτυο του δικτύου. ενσύρματα ή με άλλο τρόπο. Σημειώστε ότι αυτές οι συσκευές μπορούν επίσης να συνδεθούν μέσω USB. Επίσης, να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για την εγκατάσταση πιστοποιητικών.

Υποβολή Εφαρμογών στο Windows Store

Η Microsoft ενθαρρύνει τώρα τους προγραμματιστές εφαρμογών να δημιουργούν διαφορετικές, χρησιμοποιήσιμες εφαρμογές για τις συσκευές Windows 10. Το Windows Store καλεί τις υποβολές εφαρμογών για την πιο πρόσφατη πλατφόρμα. Παρέχοντας μια ενοποιημένη αγορά εφαρμογών, το κατάστημα προσφέρει επίσης μεγαλύτερη ανιχνευσιμότητα για εφαρμογές. δημιουργώντας έτσι περισσότερες ευκαιρίες για τους προγραμματιστές για αύξηση των εσόδων .