Κορυφαία 5 εργαλεία για την ανάπτυξη πλατφορμών εφαρμογών πολλαπλών πλατφορμών

Δημιουργήστε μια εφαρμογή με ένα από αυτά τα εργαλεία μεταξύ των πλατφορμών

Τα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών μεταξύ πλατφορμών είναι προγράμματα που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε εφαρμογές για περισσότερες από μία πλατφόρμες, όπως εφαρμογές για Android και iOS, χρησιμοποιώντας την ίδια βάση κώδικα.

Ο λόγος που τα εργαλεία ανάπτυξης πολλαπλών πλατφορμών για κινητά είναι τόσο βολικά είναι επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι συσκευών εκεί έξω. Αν θέλετε να απελευθερώσετε την εφαρμογή σας σε όσο το δυνατόν περισσότερα καταστήματα εφαρμογών, έτσι ώστε πολλά τηλέφωνα και tablet να τη χρησιμοποιήσουν, θα χρειαστείτε την εφαρμογή για να υποστηρίξετε πολλές πλατφόρμες.

Με άλλα λόγια, θα χάσετε τους πιθανούς χρήστες εάν η εφαρμογή σας δεν λειτουργεί στις συσκευές τους. Ένας κατασκευαστής εφαρμογών μεταξύ πλατφόρμων μπορεί να σας εξοικονομήσει από την ανάγκη να προγραμματίσετε την ίδια εφαρμογή σε διαφορετικές γλώσσες και σε διαφορετικά προγράμματα δημιουργίας εφαρμογών για κινητά.

01 από 05

PhoneGap

PhoneGap

Το PhoneGap είναι ένα δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία εφαρμογών για κινητές συσκευές Android, Windows και iOS. Χρησιμοποιεί τυπικές γλώσσες ανάπτυξης ιστού όπως CSS, HTML και JavaScript.

Με αυτόν τον προγραμματιστή εφαρμογών μεταξύ πλατφορμών, μπορείτε να εργαστείτε με λειτουργίες υλικού συσκευών όπως επιταχυνσιόμετρο, GPS / τοποθεσία, κάμερα, ήχος και πολλά άλλα.

Το PhoneGap προσφέρει επιπλέον μια εφαρμογή Adobe AIR και ηλεκτρονικά μαθήματα κατάρτισης για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πρόσβαση σε εγγενείς API και να δημιουργήσετε εφαρμογές για κινητά τη δική σας πλατφόρμα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε εφαρμογές με το PhoneGap σε Windows και macOS και υπάρχει μια εφαρμογή Android, iOS και Windows Phone που θα εκτελεί την προσαρμοσμένη εφαρμογή σας στη συσκευή σας, για να δείτε πώς φαίνεται πριν έρθει ζωντανά. Περισσότερο "

02 του 05

Appeller

"Επιταχυντής" (CC BY 2.0) από aaronparecki

Το Appcelerator είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης εφαρμογών μεταξύ των πλατφορμών συμβατό με τα Windows, Android και iOS που διαφημίζονται ως " όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε εξαιρετικές, μη αυτόματες εφαρμογές για κινητά - όλα από μία βάση κώδικα JavaScript ".

Ο σχεδιαστής εφαρμογών περιλαμβάνει drag-and-drop για εύκολη τοποθέτηση αντικειμένων και η συμπεριλαμβανόμενη λειτουργία Hyperloop σάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το JavaScript για να έχετε άμεση πρόσβαση σε εγγενή API σε iOS και Android.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα με αυτό το κιτ ανάπτυξης εφαρμογών μεταξύ των πλατφορμών είναι τα αναλυτικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο και το Analytics Performance & Crash , το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε και να διορθώσετε προβλήματα με την εφαρμογή σας.

Η πλατφόρμα ανάπτυξης του Titanium από την εφαρμογή Appcelerator βοηθά στην ανάπτυξη εφαρμογών φορητών, tablet και επιτραπέζιων υπολογιστών μέσω γλώσσων προγραμματισμού ιστού όπως HTML, PHP, JavaScript, Ruby και Python.

Εξασφαλίζει πάνω από 75.000 εφαρμογές για κινητά και παρέχει στους χρήστες εύκολη πρόσβαση σε περισσότερα από 5.000 API και πληροφορίες τοποθεσίας.

Ο προγραμματιστής εφαρμογών πολλαπλών πλατφορμών Appcelerator διαθέτει μια δωρεάν επιλογή, αλλά υπάρχουν και άλλες δύο πληρωμένες εκδόσεις με περισσότερες δυνατότητες. Περισσότερο "

03 του 05

NativeScript

NativeScript

Το μεγάλο πράγμα για το NativeScript δεν είναι μόνο ότι είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης πλατφόρμας αλλά ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απολύτως δωρεάν, αφού είναι ανοιχτού κώδικα και δεν διαθέτει πρόγραμμα "υπέρ" ή πληρωμένη επιλογή.

Μπορείτε να δημιουργήσετε εφαρμογές για κινητά για Android και iOS με NativeScript χρησιμοποιώντας JavaScript, γωνιακό ή TypeScript. Έχει επίσης ενσωμάτωση Vue.JS και υποστηρίζει εκατοντάδες plugins για εκτεταμένη λειτουργικότητα.

Το NativeScript, σε αντίθεση με ορισμένα από αυτά τα άλλα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, απαιτεί γνώση της γραμμής εντολών , πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει επίσης να διαθέσετε τον δικό σας επεξεργαστή κειμένου .

Το NativeScript διαθέτει τόνους τεκμηρίωσης αν το χρειάζεστε. Περισσότερο "

04 του 05

Μονοκράστου

Μονοκράστου

Ένα άλλο ελεύθερο, ανοικτού κώδικα πλατφόρμα ανάπτυξης κινητής πλατφόρμας που μπορείτε να μεταφορτώσετε είναι το Monocross.

Αυτό το πρόγραμμα σάς επιτρέπει να δημιουργείτε εφαρμογές που χρησιμοποιούν C #, .NET και το πλαίσιο Mono, για συσκευές iOS όπως iPads, iPhones και iPods, καθώς και συσκευές Android και Windows Phone.

Οι προγραμματιστές πίσω από το Monocross έγραψαν ένα βιβλίο σχετικά με την εξέλιξη μεταξύ των πλατφορμών που μπορεί να έρθει χρήσιμο ενώ χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα, αλλά υπάρχουν και κάποιες ηλεκτρονικές τεκμηρίωση στον ιστότοπό τους και ενσωματωμένα πρότυπα έργων που συνοδεύουν την εγκατάσταση.

Θα χρειαστείτε επίσης το MonoDevelop για να δημιουργήσετε εφαρμογές. Περισσότερο "

05 του 05

Κόνυ

kony

Με τον Kony και έναν ενιαίο IDE, μπορείτε να δημιουργήσετε εφαρμογές JavaScript για εκτέλεση σε όλες τις πλατφόρμες. Ωστόσο, ο Kony έρχεται με κόστος αν θέλετε περισσότερες από μία εφαρμογές, περισσότερους από 100 χρήστες και μερικές άλλες λειτουργίες.

Αυτό το εργαλείο ανάπτυξης εφαρμογών μεταξύ πλατφορμών υποστηρίζει όλα τα είδη των πραγμάτων, όπως chatbots, διαχείριση API, φωνή, επαυξημένη πραγματικότητα , αναφορά πελατών, προ-ενσωματωμένες εφαρμογές για αναφορά και πολλά άλλα.

Το Kony μπορεί να εγκατασταθεί σε υπολογιστές Windows και Mac και η συνοδευτική εφαρμογή για κινητά χρησιμοποιείται για την προεπισκόπηση και τη δοκιμή της εφαρμογής σας στην πραγματική συσκευή που αναμένετε να εκτελείται. Περισσότερο "