Το RX-V381 Προϋπολογισμός Home Theater Receiver της Yamaha - Τι πρέπει να ξέρετε

Το σπίτι θέατρο μπορεί να είναι αρκετά εκφοβιστικό για πολλούς καταναλωτές, δεδομένου ότι υπάρχει η εντύπωση ότι είναι περίπλοκη, ακατάστατη και φθηνή. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει απαραίτητα, ειδικά για τον αρχάριο.

Εάν θέλετε να προσθέσετε μια πραγματική ακουστική εμπειρία ήχου surround στην προβολή της τηλεόρασής σας και σκεφτήκατε να πάτε στη διαδρομή του ήχου, μπορείτε επίσης να ελέγξετε τι ένα μέτριο δέκτη οικιακού κινηματογράφου, όπως το χαμηλότερο από 300 δολάρια Yamaha RX- V381 προσφέρει. Σε συνδυασμό με ένα μικρό σύστημα ηχείων, το RX-V381 μπορεί να αποδώσει ό, τι θέλετε, χωρίς πολλή πολυπλοκότητα. Εδώ είναι ένα περιγραφικό για το τι προσφέρει.

Ο ήχος

Για να ξεκινήσει, το Yamaha RX-V381 διαθέτει βασική διαμόρφωση 5.1 καναλιών (αριστερό, κέντρο, δεξιά, αριστερό, δεξί surround) και βαθμολογείται στα 70 watts ανά κανάλι (μετρούμενη από 20Hz έως 20kHz, ohms, 0,09% THD). Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, αλλά όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν αυτές οι αξιολογήσεις τεχνικών προδιαγραφών για την εγκατάσταση σας εξηγείται στο άρθρο αναφοράς: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή . Αρκεί να πείτε ότι αν έχετε μέγεθος δωματίου μέχρι 15x20 πόδια, το RX-V381 θα πρέπει να έχει αρκετή ισχύ, εκτός και αν ακούτε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα έντασης.

Το RX-V381 είναι συμβατό με τις περισσότερες μορφές ήχου surround Dolby και DTS , συμπεριλαμβανομένων των Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio που χρησιμοποιούνται κυρίως σε soundtracks δίσκων Blu-ray.

Το RX-V381 ενσωματώνει επίσης μια πρόσθετη επιλογή ρύθμισης ηχείων, η οποία χρησιμοποιεί Virtual Surround Front Cinema. Αυτή η λειτουργία επεξεργασίας ήχου surround σας επιτρέπει να τοποθετήσετε και τα πέντε δορυφορικά ηχεία και το subwoofer στο μπροστινό μέρος του δωματίου, αλλά εξακολουθείτε να έχετε μια σχεδόν πλευρική και οπίσθια εμπειρία ακουστικού ήχου surround μέσω μιας παραλλαγής της τεχνολογίας Air Surround Xtreme που η Yamaha ενσωματώνει σε αυτήν ηχοσύστημα γραμμή.

Για όσους χρησιμοποιούν μικρά ηχεία, το RX-V381 περιλαμβάνει επίσης επεξεργασία ήχου Extra Bass, η οποία βελτιώνει την έξοδο χαμηλής συχνότητας χωρίς να μειώνει την έξοδο μέσης και υψηλής συχνότητας.

Για εύκολη ρύθμιση των ηχείων, ο δέκτης παρέχει το σύστημα αυτόματης ρύθμισης ηχείων Yamaha YPAO, το οποίο περιλαμβάνει ένα παρεχόμενο μικρόφωνο και μια ενσωματωμένη γεννήτρια δοκιμαστικού τόνου. Το σύστημα είναι σε θέση να προσδιορίσει την απόσταση και την τοποθέτηση των ηχείων και στη συνέχεια να ρυθμίσει τα επίπεδα ηχείων και την εξισορρόπηση για καλύτερη απόδοση σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον χώρου.

Εκτός από τις βασικές λειτουργίες ήχου, το RX-V381 παρέχει επίσης τη δυνατότητα ροής μουσικού περιεχομένου απευθείας από πολλά smartphones και tablet μέσω της ενσωματωμένης δυνατότητας Bluetooth . Επιπλέον, συμπεριλαμβάνεται ένας συμπιεσμένος ενισχυτής μουσικής, ο οποίος καθαρίζει και ενισχύει την ποιότητα των πηγών μουσικής Bluetooth. Ωστόσο, το RX-V381 δεν διαθέτει ενσωματωμένη δυνατότητα ροής στο Διαδίκτυο ή δίκτυο.

Ένα τελευταίο προστιθέμενο μπόνους είναι η συμπερίληψη του Σιωπηλού Κινηματογράφου της Yamaha. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να ακούτε τον ήχο surround χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε σύνολο ακουστικών. Αυτό είναι καλό για αργά το βράδυ ή για ιδιωτική ακρόαση.

Το βίντεο

Για να υποστηρίξει τις σημερινές ανάγκες βίντεο στο σπίτι, το RX-V381 περιλαμβάνει τέσσερις εισόδους HDMI (όλες τοποθετημένες στο πίσω μέρος) και μία έξοδο με διέλευση 3D και 4K Ultra HD καθώς και συμβατότητα Audio Channel Return Channel .

Ωστόσο, παρόλο που το RX-V381 παρέχει διαχωρισμό βίντεο 3D και μέχρι 4K (60fps) (με HDR (μόνο HDR10 - χωρίς συμβατότητα Dolby Vision) και υποστήριξη χρώματος BT.2020), δεν παρέχει αναλογικό σε HDMI μετατροπή βίντεο ή πρόσθετη επεξεργασία ή αναβάθμιση βίντεο.

Από την άλλη πλευρά, το RX-V381 ενσωματώνει προστασία αντιγραφής HDCP 2.2, η οποία επιτρέπει την ασφαλή ροή περιεχομένου 4K από πηγές, όπως το Netflix ).

Για πρόσθετη ευκολία ρύθμισης, η Yamaha παρέχει επίσης πρόσβαση στην δωρεάν εφαρμογή Οδηγός εγκατάστασης AV για συμβατές συσκευές iOS και Android.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όσους διαθέτουν παλαιότερες συσκευές οικιακού κινηματογράφου, το Yamaha RXV-381 δεν παρέχει καμία είσοδο Component ή S-Video, αναλογική 5.1 καναλιών ή εισόδους Phono και υπάρχει μόνο μία ψηφιακή οπτική είσοδος ( δεν υπάρχουν ψηφιακές ομοαξονικές εισόδους ήχου). Δεν παρέχεται επίσης σύνδεση USB για την αναπαραγωγή μουσικής που είναι αποθηκευμένη σε μονάδες flash ή iPod.

Η κατώτατη γραμμή

Το RX-V381 είναι σχεδιασμένο για όσους αναζητούν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός δέκτη οικιακού κινηματογράφου, αλλά διαθέτει πρακτικά χαρακτηριστικά για τις σημερινές 4K Ultra HD και τις πηγές Bluetooth. Είτε είστε αρχάριος οικιακός κινηματογράφος ή ένας ειδικός ανεμιστήρας οικιακού κινηματογράφου που μπορεί να ψάχνει για έναν μέτριο δέκτη για να τροφοδοτήσει μια δεύτερη εγκατάσταση δωματίου, σίγουρα ελέγξτε έξω το Yamaha RX-V381 ως μια πιθανή επιλογή.

Επίσημη σελίδα προϊόντος RX-V381 - Αγορά από την Amazon.

Αποκάλυψη

Το Περιεχόμενο Ηλεκτρονικού Εμπορίου είναι ανεξάρτητο από το εκδοτικό περιεχόμενο και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα.