Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα Universal Remote με την Apple TV μου;

Ακόμα περισσότεροι τρόποι για τον έλεγχο της Apple TV σας

Το Siri είναι υπέροχο, αλλά όσοι από εμάς εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε συστήματα ήχου surround ή DVD, Blu-Ray ή HDD με τις τηλεοράσεις μας, δεν μπορούν να ελέγξουν τουλάχιστον αυτές τις συσκευές χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο της Apple TV . Γι 'αυτό κάνει τόσο πολύ νόημα να διαμορφώνετε και να χρησιμοποιείτε ένα τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης με την Apple TV σας.

Τι είναι το Universal Remote;

Εάν δεν έχετε έρθει σε επαφή με ένα τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης, τότε έχετε χάσει τη χρήση ενός προγραμματιζόμενου συστήματος τηλεχειρισμού που μπορεί να λειτουργήσει πολλούς τύπους και μάρκες συσκευών. Πιθανότατα έχετε ήδη ένα απομακρυσμένο σύστημα όπως αυτό, καθώς ορισμένα τηλεχειριστήρια τηλεόρασης μπορούν πλέον να «μάθουν» για τον έλεγχο άλλων συσκευών. Ορισμένα μοντέλα υψηλότερης κατηγορίας είναι πλήρως προγραμματιζόμενα, ενώ άλλα παρέχουν περιορισμένα χειριστήρια ή ελέγχουν περιορισμένο αριθμό συσκευών. Το πρώτο προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο κυκλοφόρησε από το CL9, μια εταιρεία εκκίνησης που ίδρυσε ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, το 1987.

Αυτές τις μέρες μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία προγραμματιζόμενων τηλεχειριστηρίων γενικής χρήσης από πολλούς κατασκευαστές, με τη σειρά Harmony της Logitech να θεωρείται συχνά ως μία από τις καλύτερες στην αγορά. Η Apple TV είναι συμβατή με τα πιο καθολικά τηλεχειριστήρια υπερύθρων (IR), αν και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωνητική αναγνώριση Siri ή οποιαδήποτε χαρακτηριστικά touchpad. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα τηλεχειριστήρια που υποστηρίζουν την Apple TV, οπότε ζητήστε από τον ηλεκτρονικό σας κατάστημα λιανικής πώλησης να το επιβεβαιώσει πριν αγοράσετε ένα.

Πώς να ρυθμίσετε ένα Universal Remote

Αν υποθέσουμε ότι αγοράσατε ένα τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης που υποστηρίζει την τηλεόραση Apple, τότε η ρύθμιση για να λειτουργήσει με τη δική σας θα πρέπει να είναι σχετικά απλή. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς να ρυθμίσετε το τηλεχειριστήριο που αγοράσατε, καθώς αυτό ποικίλλει μεταξύ των εμπορικών σημάτων, δείτε το εγχειρίδιο που συνοδεύει τον εξοπλισμό σας, αλλά αυτά είναι τα βήματα που συνήθως θα κάνετε όταν το συνδέετε με μια Apple ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Το νέο σας τηλεχειριστήριο θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται ως επιλογή στο μενού Learn Remote . Επιλέξτε Έναρξη χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο.

Τώρα πρέπει να προγραμματίσετε το τηλεχειριστήριο σας :

Σημείωση: Ορισμένες συσκευές καθολικού τηλεχειριστηρίου υψηλού επιπέδου μπορούν να εγκατασταθούν με μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα λογισμικού μέσω USB.

Όταν ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Universal Remote για να ελέγξετε τις περισσότερες λειτουργίες της Apple TV σας. Θέλετε περισσότερους τρόπους για να ελέγξετε την Apple TV; Διαβάστε αυτόν τον οδηγό .

Προβλήματα FAQ

Ορισμένα συνηθισμένα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε όταν επιχειρείτε να ρυθμίσετε ένα τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης περιλαμβάνουν:

Πρόβλημα: Βλέπετε προειδοποίηση "Δεν λαμβάνεται σήμα"

Λύση: Η Apple TV δεν ανίχνευσε το υπέρυθρο σήμα από το τηλεχειριστήριο. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αντικείμενα μεταξύ του τηλεχειριστηρίου και της Apple TV.

Πρόβλημα: Βλέπετε μια προειδοποίηση «Κουμπί που έχετε ήδη μάθει»

Λύση: Έχετε ήδη αντιστοιχίσει μια λειτουργία σε αυτό το κουμπί στο τηλεχειριστήριο σας. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι έχετε προηγουμένως εκπαιδευτεί σε άλλο τηλεχειριστήριο το οποίο συμβαίνει να χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό IR με το κουμπί που προσπαθείτε να χαρτογραφήσετε. Εάν δεν έχετε πλέον το προηγούμενο τηλεχειριστήριο, τότε θα πρέπει να το ξεμπλοκάρετε από την Apple TV στις Ρυθμίσεις . Στη συνέχεια, θα πρέπει να μπορείτε να αντιστοιχίσετε το ίδιο κουμπί στο νέο σας τηλεχειριστήριο.