Πώς να καθαρίσετε τα ακουστικά και τα ακουστικά

Η τακτική συντήρηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι όταν πρόκειται για τη μακροζωία των αντικειμένων. Είτε τα οχήματα, τα είδη ένδυσης, τα gadget, τα βιβλία, τα παιχνίδια, τα έπιπλα ή ακόμα και η δική σας ευεξία (π.χ. σώμα, μυαλό, ψυχή), είναι σημαντικό να καταβάλλετε προσπάθειες για την συνήθη συντήρηση. Με αυτό που είπατε, πότε ήταν η τελευταία φορά που ενοχλήσατε να καθαρίσετε τα ακουστικά σας ή ( ειδικά ) τα ακουστικά;

Εάν είστε ο τύπος για να φορέσετε ακουστικά ή ακουστικά για σύντομες περιόδους μόνο μετά από ένα ντους, ίσως δεν είναι τόσο μεγάλη μια συμφωνία. Όσο για τους υπόλοιπους, απολαμβάνουμε τον ήχο όπου και όποτε. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέπουμε τις λεπτομέρειες υγιεινής που δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου: βακτήρια , ιδρώτα , πιτυρίδα , νεκρά κύτταρα του δέρματος , λάδι , σκόνη , βρωμιά και κερί .

Τα ακουστικά και τα ακουστικά είναι κατασκευασμένα από μια ποικιλία υλικών. Έτσι, όταν καθαρίζετε, θέλετε να επιλέξετε ασφαλείς λύσεις και τεχνικές. Είστε έτοιμοι να απολυμάνετε και να απολυμαίνετε; Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε:

Πλαστικό, σιλικόνη και αφρό

Ακουστικά Itis σιλικόνης για ακουστικά Jaybird. Ευγενική προσφορά του Amazon

Τα περισσότερα ακουστικά και τα ακουστικά είναι κατασκευασμένα κατά κύριο λόγο από πλαστικό (π.χ. εξωτερικό σώμα / περίβλημα) και σιλικόνη (π.χ. καλώδια, ακουστικά, καλύμματα κεφαλής). Ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού αυτών των υλικών είναι η χρήση διαλύματος ισοπροπυλικής αλκοόλης ελαφρώς αραιωμένης με απεσταγμένο νερό.

Εφαρμόστε μια χαλαρή ποσότητα του υγρού σε ένα καθαρό ύφασμα (ή βαμβακερό μάκτρο για μικρές ρωγμές) πριν το τρέξετε πάνω από όλες τις επιφάνειες από πλαστικό και σιλικόνη. Προσθέστε περισσότερα όταν χρειάζεστε. Θυμηθείτε να αφαιρέσετε και να καθαρίσετε καλά (εσωτερικά και εξωτερικά) τα άκρα των δακτύλων από σιλικόνη με βαμβακερό στυλεό βυθισμένο στο διάλυμα.

Η ισοπροπυλική αλκοόλη είναι επιλογή επειδή είναι απολυμαντικό (σκοτώνει μικρόβια), διαλύει λάδι / βρωμιά / κολλώδη, εξατμίζεται γρήγορα χωρίς υπολείμματα / οσμές και γενικά δεν αντιδρά με τους περισσότερους τύπους πλαστικών και σιλικόνης. Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη, καθώς το λευκαντικό μπορεί να προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις (π.χ. διαβρώνοντας, επηρεάζοντας / υποβαθμίζοντας τις φυσικές ιδιότητες, εξασθενίζοντας το χρώμα) με κάποια πλαστικά και μη πλαστικά υλικά.

Πολλές άκρες στο αυτί και γυμνές (δηλαδή δεν υπάρχει επένδυση από ύφασμα) είναι κατασκευασμένες από αφρώδες υλικό (π.χ. Comply Foam). Για να καθαρίσετε, χρησιμοποιήστε μόνο ένα ύφασμα διαβρεγμένο με αποσταγμένο νερό - χωρίς διάλυμα αλκοόλης - και αφήστε το να στεγνώσει πριν από τη χρήση. Εάν οι άκρες του ακουστικού είναι ακόμη αισθητά βρώμικες, τότε είναι πιθανό να αλλάξετε χρόνο με ένα νέο σετ (οι άκρες αφρού δεν προορίζονται να διαρκέσουν για πάντα).

Μέταλλο και ξύλο

Το Master & Dynamic MW60 διαθέτει ένα μεταλλικό πλαίσιο τυλιγμένο σε πραγματικό δέρμα. Master & Dynamic

Τα ακριβότερα ακουστικά και ακουστικά συχνά ενσωματώνουν λεπτότερα και πιο εύρωστα υλικά στην κατασκευή. Οι κεφαλές μπορούν να εκθέσουν χάλυβα, αλουμίνιο ή τιτάνιο όταν ρυθμίζουν το μήκος των φλυτζανιών αυτιών. Τα ίδια τα κουστούμια αυτιών μπορούν επίσης να κατασκευαστούν με ξύλο (π.χ. ακουστικά της Marley Smile Jamaica ) και / ή στερεά μέταλλα (π.χ. Master & Dynamic MW50 ακουστικά στο αυτί ).

Τα περιβλήματα Earbud μπορούν να χυθούν από αλουμίνιο. Η Master & Dynamic προσφέρει επίσης ακουστικά από κατεργασμένο ορείχαλκο ή παλλάδιο . Η V-Moda προσφέρει προσαρμοσμένα 3D εκτυπωμένα καπάκια από χάλκινο, ασήμι, χρυσό ή πλατίνα .

Με οποιοδήποτε από αυτά τα μέταλλα, κολλήστε με το διάλυμα ισοπροπυλικής αλκοόλης και απεσταγμένου νερού. Θέλετε να προσθέσετε μια λαμπρή λάμψη; Ό, τι βερνίκι θα ισχύουν για κοσμήματα είναι επίσης ασφαλές για χρήση στα ακουστικά / earbuds σας (του κατάλληλου τύπου υλικού).

Όσο για το ξύλο, το αλκοόλ θα διαλύσει τελειώματα / λεκέδες και γρήγορα θα καταστρέψει τις εμφανίσεις. Έτσι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό για το ξύλο (π.χ. Howard Orange Oil Wood Polish, Murphy's Oil Soap). Εάν δεν έχετε ξύλο καθαρότερο, μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα μίγμα ζεστού νερού και ήπιο απορρυπαντικό αντ 'αυτού - επίσης αποτελεσματική για τον καθαρισμό των περισσότερων στερεοφωνικών ηχείων .

Υφάσματα

Τα αθλητικά ακουστικά της σειράς Libratone Q Adapt διαθέτουν μια επένδυση με επένδυση που καλύπτεται με πλέγμα. Libratone

Κεφαλές και κύπελλα - αν είναι αφαιρούμενα, το κάνετε για ευκολότερο καθαρισμό - συνήθως αποτελούνται από ύφασμα τυλιγμένο γύρω από κάποιο είδος αφρού / μαξιλαριού. Εάν το ύφασμα είναι πλέγμα (γνωστό και ως πλαστικό δέρμα, δέρμα πρωτεΐνης, πλαστικό δέρμα, συνθετικό δέρμα) ή βινύλιο , προχωρήστε και χρησιμοποιήστε το διάλυμα ισοπροπυλικής αλκοόλης και αποσταγμένου νερού.

Εάν η επένδυση ακουστικών είναι κατασκευασμένη από πραγματικό δέρμα , χρησιμοποιήστε το μίγμα ζεστού νερού και ήπιο απορρυπαντικό. Το διάλυμα αλκοόλης μπορεί να είναι πολύ σκληρό και / ή να καταστρέφει το δέρμα. Αν θέλετε το δέρμα σας να παραμείνει μαλακό και να παραμείνει απαλό, μπορείτε να εφαρμόσετε κάποιο δερμάτινο κοντίσιονερ (π.χ. δέρμα μέλι) στη συνέχεια. Εάν η επένδυση ακουστικών είναι κατασκευασμένη από δερμάτινο δέρμα (π.χ. Sennheiser Momentum 2.0 On-Ear) ή αλκαντάρα (π.χ. συνθετικό σουέτ), μην χρησιμοποιείτε ούτε το διάλυμα αλκοόλης ούτε το μείγμα νερού. Η καλύτερη επιλογή σας είναι να αγοράσετε ένα κιτ καθαρισμού που προορίζεται ειδικά για σουέτ.

Αν το αφαιρούμενο ακουστικό είναι αφαιρούμενο και κατασκευασμένο με βελούδο / βελούδο (π.χ. Shure SRH1440) ή πλέγμα / συνθετικό ύφασμα (π.χ. Urbanears Hellas), χρησιμοποιήστε μια καθαρή βούρτσα (οδοντόβουρτσα μπορεί να λειτουργήσει) ή ρολό χνούδις για να αφαιρέσετε όλα τα εξωτερικά υπολείμματα. Στη συνέχεια, βυθίστε τα μαξιλάρια σε ένα μπολ γεμάτο με ένα μίγμα ζεστού νερού και ήπιου απορρυπαντικού. Πλένετε απαλά με το χέρι πριν σβήσετε όλο το υγρό. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία σε χωριστό κύπελλο γεμάτο μόνο με αποσταγμένο νερό (π.χ. κύκλος ξεβγάλματος). Πιέστε το πλήρες υγρό για τελευταία φορά πριν κρεμάσετε τα μαξιλάρια μέχρι να στεγνώσουν.

Εάν το μαξιλαράκι ακουστικών δεν είναι αφαιρούμενο και κατασκευασμένο με βελούδο / βελούδο (πιθανώς απομίμηση αν δεν αφαιρείται) ή με πλέγμα / συνθετικό ύφασμα (π.χ. Libratone Q Adapt On-Ear), θα χρειαστεί να εκτελέσετε χειροκίνητο στεγνό καθάρισμα των ειδών. Έχετε ένα κύπελλο γεμάτο με ένα μίγμα ζεστού νερού και ήπιο απορρυπαντικό (πλύσιμο), το άλλο με μόνο απεσταγμένο νερό (ξεπλύνετε). Αλλά αντί να κάνετε dunking τα μέρη, χρησιμοποιήστε ένα πανί για να εφαρμόσετε πολύ προσεκτικά μια επαρκή ποσότητα υγρού μόνο στα υφάσματα. Κάντε μασάζ με το χέρι για να πλύνετε, και στη συνέχεια επαναλάβετε τη διαδικασία με το απεσταγμένο νερό για να ξεπλύνετε. Καθαρίστε με ένα καθαρό πανί και αφήστε τον να στεγνώσει στον αέρα.

Καθαρισμός ανοιγμάτων Earbud και μικροφώνου

Τα ακουστικά μπορεί να είναι πολύ βρώμικα από τα αυτιά, οπότε ο τακτικός καθαρισμός είναι απαραίτητος. Denon

Τα ακουστικά (δηλαδή, ξεκουράζονται έξω από το κανάλι του αυτιού), τα ακουστικά / IEM (δηλαδή εισάγονται στο κανάλι του αυτιού) και τα ανοίγματα των μικροφώνων απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή κατά τον καθαρισμό. Κρατήστε κάθε δακτύλιο έτσι ώστε το άνοιγμα να είναι στραμμένο προς τα κάτω - θέλετε τα αποσπώμενα σωματίδια να πέσουν έξω αντί να ωθηθούν - και χρησιμοποιήστε μια καθαρή, ξηρή οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε απαλά την περιοχή.

Για πιο σκληρή συσσώρευση, βυθίστε ένα βαμβακερό μάκτρο σε λίγο υπεροξείδιο του υδρογόνου (δουλεύει για να διαλύσει το κερί του αυτιού) και απλά αγγίξτε το - δεν θέλετε να εισρέει περίσσεια υγρού στο εσωτερικό - στις επιφάνειες. Δώστε το υπεροξείδιο για περίπου ένα λεπτό για να χαλαρώσει η συσσώρευση. Αγγίξτε το πίσω μέρος των ακουστικών (εξακολουθούν να βλέπουν προς τα κάτω) καθώς τρίβετε ξανά με την οδοντόβουρτσα.

Παρόλο που ενδέχεται να μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα ή βελόνα για να χτυπήσετε τα συντρίμμια από τις οθόνες ή τα ανοίγματα, δεν είναι γενικά καλή ιδέα. Είναι πιο πιθανό να πιέσετε σωματίδια βαθύτερα μέσα. Αντ 'αυτού, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο μη τοξικό συγκολλητικό στόκου καθαρισμού ή πηκτής (π.χ. Blu Tack, Super / Cyber ​​Clean). Μην πιέζετε πάρα πολύ, για να μην κολλήσει το ίδιο το στόκο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κουτιά πεπιεσμένου αέρα (μην φυσάτε με το στόμα σας, λόγω υγρασίας / σούβλας) για να καθαρίσετε τα ανοίγματα - κρατήστε το μακριά αρκετά μακριά, ώστε να μην εκρήγνετε σωματίδια βαθύτερα μέσα.

Ένα κενό βοηθητικού ακουστικού μπορεί να αναρωτηθεί για τον καθαρισμό των ακουστικών και των ανοιγμάτων μικροφώνου. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα κενό κενό με το εξάρτημα του εύκαμπτου σωλήνα. Το ακροφύσιο είναι πολύ μεγάλο, λέτε; Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μικρό χάρτινο κύπελλο, ένα πλαστικό καλαμάκι για πόσιμο και κάποια ταινία αγωγών (μπορεί επίσης να λειτουργήσει και το καλαμάκι, αλλά πρέπει να περιμένετε να θεραπευθεί). Πιάστε μια τρύπα στο κάτω μέρος του κυπέλλου αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το άχυρο. Σπρώξτε το άχυρο έτσι ώστε να είναι στα μισά του κατώτατου τμήματος του κυπέλλου και στη συνέχεια να διοχετεύετε ταινία (τόσο μέσα όσο και έξω), όπου το άχυρο αγγίζει το κύπελλο για να κάνει μια πλήρη σφράγιση. Τώρα έχετε ένα μικρό, άχυρο μεγέθους συνημμένο για το κενό σας!

Συμβουλές συντήρησης

Μια θήκη για ακουστικά βοηθά στην προστασία από εξωτερικές βρωμιές ή στοιχεία, καθώς και από φυσικές επιπτώσεις. V-Moda