Μάθετε τον καλύτερο τρόπο για να δημιουργήσετε ένα USB Drive USB Mint Linux Bootable

Δοκιμάστε το Linux Mint χρησιμοποιώντας μια μονάδα δίσκου εκκίνησης USB του Linux

Η πιο δημοφιλής διανομή του Linux από το 2011, υπολογιζόμενη από τις κατατακτικές σελίδες στο Distrowatch, ήταν το Linux Mint. Η δημοτικότητα του νομισματοκοπείου προκύπτει από την ευκολία εγκατάστασής του και την ρηχή καμπύλη μάθησης - και επειδή βασίζεται στη μακρόχρονη έκδοση υποστήριξης του Ubuntu, η οποία παρέχει σταθερότητα και υποστήριξη.

Χρησιμοποιήστε μια μονάδα δίσκου Linux Mint USB ως έναν τρόπο δοκιμής του Linux Mint για να δείτε αν είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας. Αν σας αρέσει, το ζωντανό σύστημα αρχείων στη συσκευή USB Linux υποστηρίζει την εγκατάσταση στον σκληρό σας δίσκο ή και τη διπλή εκκίνηση του Linux Mint και των Windows 8 και 10 .

Πριν από την αποστολή των υπολογιστών με τεχνολογία Unified Extensible Firmware Interface (UEFI), η περιστροφή ενός κενού δίσκου Linux CD, DVD ή USB ήταν απλή, όπως και η εκκίνηση με τα μέσα που δημιουργήσατε. Οι σύγχρονοι υπολογιστές με UEFI - επειδή είναι ένα στρώμα ασφαλείας που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι υπολογιστές για την προστασία των επικοινωνιών του λειτουργικού συστήματος με το υλικό του υπολογιστή σας - απαιτούν μερικά επιπλέον βήματα για να λειτουργήσουν σωστά με τα USB USB.

Τι θα χρειαστείτε

Για να δημιουργήσετε έναν UEFI-bootable Linux Mint USB, θα χρειαστείτε:

Η εικόνα του δίσκου - ένα μεγάλο μεγάλο αρχείο με ένα όνομα που τελειώνει στο .ISO, αντιπροσωπεύει ένα άμεσο αντίγραφο του περιεχομένου ενός CD, αν ένα CD με το Linux Mint ήταν σχισμένο σε ένα μόνο αρχείο. Για το λόγο αυτό, χρειάζεστε ένα εργαλείο όπως το Win32 Disk Imager, το οποίο εκτελεί ISO-to-USB για το Linux USB.

01 από 04

Δημιουργήστε τη μονάδα δίσκου USB του νομισματοκοπείου Linux

Win32 Disk Imager.

Διαμορφώστε μια μονάδα USB

Προετοιμάστε τη μονάδα δίσκου για την αποδοχή της μεταφοράς ISO-USB στο Linux.

  1. Ανοίξτε την Εξερεύνηση των Windows και κάντε δεξί κλικ στο γράμμα της μονάδας που συμβολίζει τη μονάδα δίσκου.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Μορφή στο μενού.
  3. Όταν εμφανιστεί η οθόνη Volume Volume (Μορφή τόμου), βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί η επιλογή γρήγορης μορφής και ότι το σύστημα αρχείων έχει οριστεί σε FAT32 .
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη .

Γράψτε τη εικόνα νομισμάτων του Linux στη μονάδα USB

Μετά τη μορφοποίηση της μονάδας USB, μεταφέρετε το αρχείο ISO σε αυτήν.

  1. Ξεκινήστε το Win32 Disk Imager.
  2. Ρυθμίστε το γράμμα της μονάδας δίσκου στη μονάδα USB που προετοιμάσατε.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο φακέλου και εντοπίστε το αρχείο ISO Mint ISO που έχετε ήδη κατεβάσει. Θα χρειαστεί να αλλάξετε τον τύπο αρχείου για να εμφανιστούν όλα τα αρχεία. Κάντε κλικ στο ISO, ώστε η διαδρομή να εμφανίζεται στο πλαίσιο της κύριας οθόνης.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Γράψτε .

02 από 04

Απενεργοποίηση γρήγορης εκκίνησης

Απενεργοποίηση γρήγορης εκκίνησης.

Για να εκκινήσετε μια εκκίνηση USB με Ubuntu (όπως το Linux Mint), πρέπει να απενεργοποιήσετε την Fast Startup από τα Windows.

  1. Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη ή πατήστε Win-X .
  2. Επιλέξτε Επιλογές ενέργειας .
  3. Όταν εμφανιστεί η οθόνη επιλογών ενέργειας, κάντε κλικ στο δεύτερο στοιχείο μενού στην αριστερή πλευρά: Επιλέξτε τι κάνει το κουμπί τροφοδοσίας .
  4. Βρείτε την ενότητα Ρυθμίσεις τερματισμού στο κάτω μέρος της λίστας. Βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο ελέγχου Ενεργοποίηση γρήγορης εκκίνησης δεν έχει επιλεγεί και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών .

Αν το πλαίσιο είναι γκρι, ενεργοποιήστε το κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο που βρίσκεται στην κορυφή που διαβάζει, αλλάξτε τις ρυθμίσεις που δεν είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή.

03 του 04

Εκκίνηση από μονάδα USB USB για εκκίνηση από UEFI

UEFI Boot Menu.

Αφού απενεργοποιήσετε τη λειτουργία γρήγορης εκκίνησης στα Windows, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

  1. Για να εκκινήσετε το Linux Mint, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας πατώντας ταυτόχρονα το πλήκτρο Shift .
  2. Όταν εμφανιστεί το μενού εκκίνησης UEFI, επιλέξτε την επιλογή Χρήση συσκευής και επιλέξτε USB EFI Drive .

Εάν δεν βλέπετε την μπλε οθόνη UEFI για να επιλέξετε εκκίνηση από το EFI, δοκιμάστε να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και να τον αναγκάσετε να εκκινήσει από τη μονάδα USB κατά την εκκίνηση του συστήματος. Οι διαφορετικοί κατασκευαστές απαιτούν διαφορετικές πληκτρολογήσεις για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτήν τη δυνατότητα προσαρμογής εκκίνησης:

04 του 04

Γράφοντας ένα ζωντανό σύστημα στη δισκέτα

Αφού έχετε εκκινήσει το Linux Mint από USB και έχετε διερευνήσει το ζωντανό σύστημα αρχείων, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη μονάδα USB για να ξεκινήσετε μια συνεδρία Linux όταν την χρειάζεστε ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία του Mint για να μεταφέρετε το λειτουργικό σύστημα Linux σε σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας.

Όταν εγκαθιστάτε στον σκληρό δίσκο, ο bootloader αντιμετωπίζει αυτόματα τη συμβατότητα με το UEFI για λογαριασμό σας. Δεν χρειάζεται να κρατήσετε απενεργοποιημένη την άμεση εκκίνηση στα Windows για διπλή εκκίνηση σε ένα σύστημα Linux Mint.