Πώς να παρακολουθήσετε την κινητή τηλεόραση στο αυτοκίνητό σας

Επιλογές ασύρματης τηλεόρασης

Είτε ταξιδεύετε με στυλ στο εξωφρενισμένο αυτοκίνητο, είτε γεμίζετε στο οικογενειακό minivan με τα παιδιά, τίποτα δεν βοηθά μακριά από αυτά τα ατελείωτα χιλιόμετρα του δρόμου, όπως κάποια ψυχαγωγία πολυμέσων . Και ενώ η μουσική και τα DVD, ή τα BluRays αν είστε τόσο διατεθειμένοι, είναι μεγάλη, η κινητή τηλεόραση μπορεί να προσθέσει κάποια πολύ αναγκαία ποικιλία στο μίγμα.

Η λήψη της τηλεόρασής σας στο δρόμο δεν είναι τόσο απλή όσο απλώς συνδέοντας μια κεραία στην οροφή και συνδέοντας οποιοδήποτε παλιό σετ σε έναν μετατροπέα, αλλά δεν είναι μακριά. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν διάφορες επιλογές που μπορείτε να εξερευνήσετε, μερικές από τις οποίες είναι απίστευτα εύκολο να εφαρμοστούν.

Τρεις τρόποι για να παρακολουθήσετε ζωντανή τηλεόραση στο αυτοκίνητό σας

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να παρακολουθήσετε ζωντανή ζωντανή τηλεόραση στο δρόμο:

Τηλεόραση τοπικής εκπομπής στο αυτοκίνητό σας

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε την ίδια τοπική τηλεοπτική εκπομπή στο αυτοκίνητό σας που παρακολουθείτε στο σπίτι, θα χρειαστείτε τρία βασικά στοιχεία:

  1. Κάποιο είδος προβολής βίντεο
  2. Ένας τηλεοπτικός δέκτης
  3. Μια κεραία

Εάν διαθέτετε ένα υπάρχον σύστημα κινητού βίντεο στο αυτοκίνητό σας, τότε η παρακολούθηση ζωντανής τηλεόρασης στο αυτοκίνητό σας είναι πραγματικά εύκολη. Πιθανότατα έχετε ρυθμίσει όσο αφορά την οθόνη, οπότε απλά πρέπει να ελέγξετε αν η υπάρχουσα οθόνη σας έχει πολλαπλές εισόδους. Αν δεν συμβαίνει, θα χρειαστείτε κάποιο είδος εξωτερικού διαχωριστή ή επιλογέα εισόδου. Πολλές μονάδες κεφαλής βίντεο έχουν πολλαπλές εισόδους, όμως, όπως και οθόνες οροφής και προσκέφαλου .

Ο δέκτης είναι το στοιχείο που λαμβάνει ένα σήμα μέσω του αέρα (OTA) και το μετατρέπει σε κάτι που μπορεί να εμφανίσει η οθόνη σας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα χρειαστείτε ένα δέκτη ATSC που να μπορεί να λαμβάνει ψηφιακές εκπομπές υψηλής ευκρίνειας.

Ορισμένοι δέκτες έχουν ενσωματωμένες κεραίες, που είναι ο ευκολότερος τρόπος να λαμβάνετε ασύρματη τηλεόραση στο δρόμο. Ωστόσο, μια εξωτερική κεραία τυπικά θα μπορεί να τραβάει πιο αδύναμα σήματα. Εάν βρίσκεστε σε μια περιοχή που δεν βρίσκεται κοντά σε καμία κεραία εκπομπής, μια καλή, παντομερής, εξωτερική κεραία είναι απαραίτητη. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά μέρη όπου δεν θα μπορείτε να λαμβάνετε καθόλου OTA σήματα.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου δεν μπορείτε να πάρετε ένα καλό τηλεοπτικό σήμα μέσα στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας με μια εσωτερική κεραία, τότε πιθανότατα δεν θα πάρετε εκείνη τη μεγάλη υποδοχή με μια κεραία τοποθετημένη μέσα ή πάνω στο αυτοκίνητό σας.

Το άλλο ζήτημα είναι ότι αν είστε επικεφαλής σε ένα οδικό ταξίδι, δεν θα είναι πολύ πριν οδηγήσετε έξω από την εμβέλεια του ό, τι σταθμό που προσπαθείτε να παρακολουθήσετε.

Δορυφορική τηλεόραση στο αυτοκίνητό σας

Η επόμενη επιλογή για την παρακολούθηση ασύρματης τηλεόρασης στο αυτοκίνητό σας είναι δορυφορικός δέκτης. Αυτή η επιλογή σας παρέχει όλα τα ίδια κανάλια που μπορείτε να πάρετε από μια δορυφορική συνδρομή στο σπίτι και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την οδήγηση εκτός της εμβέλειας ενός τοπικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού.

Το μειονέκτημα της δορυφορικής τηλεόρασης στο αυτοκίνητό σας είναι ότι χρειάζεστε ένα ειδικό δορυφορικό πιάτο και δεν είναι φθηνά. Αυτά τα ειδικά πιάτα ήταν αρχικά διαθέσιμα σε μια μεγάλη διαμόρφωση σχήματος θόλου που ήταν πραγματικά μόνο κατάλληλο για RVs, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πλέον.

Εκτός από τα θολωτά πιάτα που είναι διαθέσιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε τώρα να πάρετε ένα κινητό δορυφορικό πιάτο σε επίπεδη διαμόρφωση που μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή σχεδόν οποιουδήποτε οχήματος. Αυτά τα επίπεδη δορυφορικά πιάτα κοστίζουν χιλιάδες δολάρια όμως, η οποία είναι μια αρκετά μεγάλη επένδυση μόνο για να παρακολουθήσετε τηλεόραση στο αυτοκίνητό σας.

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε κινητή τηλεόραση σε μεγάλες διαδρομές οδικής κυκλοφορίας που θα σας μεταφέρουν εκτός των μεγάλων μητροπολιτικών περιοχών, ένας δορυφορικός δέκτης μπορεί να είναι αυτό που ψάχνετε, αλλά οι οδηγοί με γνώμονα τις τιμές μπορεί να προτιμούν να δουν άλλες επιλογές.

Τρέχουσες εξελίξεις κινητής τηλεόρασης

Τα tablet και τα κινητά τηλέφωνα είναι και οι δύο καλές πηγές για την τηλεόραση στο Διαδίκτυο και το περιεχόμενο βίντεο που αποθηκεύεται τοπικά, αλλά οι αρχικές προσπάθειες για την προβολή ζωντανής τηλεόρασης σε κινητές συσκευές μαστίζονται από προβλήματα. Το MedaFLO ήταν μια πρόωρη προσπάθεια από την Qualcomm, η οποία εξυπηρετούσε 16 κανάλια σε κινητές συσκευές, μέχρι να διπλωθεί το 2011.

Μια άλλη υπηρεσία που απαιτούσε ένα dongle και μια εφαρμογή, το MyDTV, ξεκίνησε το 2013 σε περιορισμένες αγορές και για περιορισμένους σταθμούς, όπως η τηλεόραση KOMO στο Σιάτλ.

Η Dyle ήταν μια άλλη υπηρεσία σχεδιασμένη να παρέχει ζωντανή τηλεόραση σε κατάλληλα εξοπλισμένες κινητές συσκευές ή σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή μέσω μιας μονάδας λήψης. Ξεκίνησε με ποικίλη υποστήριξη σε περίπου δώδεκα αγορές, αλλά η υποστήριξη για συσκευές Dyle έκλεισε το 2015.

Σήμερα, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες ζωντανής τηλεοπτικής ροής που μπορείτε να παρακολουθήσετε σε έναν υπολογιστή ή σε μια κινητή συσκευή όπως ένα τηλέφωνο ή tablet.

Τηλεόραση ζωντανής ροής σε αυτοκίνητο

Υπηρεσίες όπως Sling TV , YouTube TV και άλλοι δεν έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε αυτοκίνητα, αλλά αντιπροσωπεύουν τον ευκολότερο τρόπο για να παρακολουθήσετε ζωντανή τηλεόραση στο δρόμο. Το βασικό ζήτημα είναι ότι χρειάζεστε σύνδεση στο διαδίκτυο για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις υπηρεσίες και βλέποντας πολλή τηλεόραση σε μια σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας μπορεί να φάει γρήγορα μέσω της μηνιαίας κατανομής σας.

Η παρακολούθηση τηλεόρασης ζωντανής ροής στο αυτοκίνητό σας είναι τόσο εύκολη όσο η εγγραφή σας σε μια υπηρεσία όπως η Sling TV, το YouTube TV, το PS Vue ή το DirecTV Now, καθώς και η λήψη της σχετικής εφαρμογής για το τηλέφωνο ή το tablet σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να παρακολουθήσετε την κινητή συσκευή σας ή ακόμα και να μετακινηθείτε σε μια μεγαλύτερη οροφή, εάν έχετε.

Άλλες επιλογές κινητής τηλεόρασης

Εκτός από τις εκπομπές OTA και δορυφορικών εκπομπών, υπάρχουν μερικοί άλλοι τρόποι να παρακολουθήσετε τηλεόραση στο δρόμο. Όλοι βασίζονται σε μια σύνδεση στο Internet, οπότε θα χρειαστείτε κάποιο είδος Wi-Fi hotspot για να επωφεληθείτε από αυτές. Αυτό το hotspot μπορεί να λάβει τη μορφή μιας ειδικής συσκευής, ενός τηλεφώνου που μπορεί να μοιραστεί τη σύνδεσή του στο Internet ή ενός φορητού υπολογιστή που μπορεί να κάνει το ίδιο.

Ορισμένες από τις πιο κοινές επιλογές κινητής τηλεόρασης στο Διαδίκτυο περιλαμβάνουν:

Υπάρχουν μερικά αυτόνομα προϊόντα που παρέχουν πρόσβαση σε τηλεοπτικές εκπομπές που διατίθενται μέσω του Διαδικτύου. Τα διαθέσιμα κανάλια διαφέρουν από το ένα προϊόν στο άλλο και ορισμένες από αυτές τις συσκευές πρέπει να είναι συνδεδεμένες σε έναν υπολογιστή . Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή στο φορητό σας υπολογιστή και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το φορητό υπολογιστή ως πηγή βίντεο. Αν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή ως πηγή βίντεο, ενδέχεται να έχετε πρόσβαση στην ασύρματη καλωδιακή τηλεόραση μέσω του ιστότοπου του παροχέα σας.

Το Slingbox είναι ένα άλλο προϊόν που μπορεί να σας προσφέρει πρόσβαση στην ασύρματη καλωδιακή τηλεόραση. Όταν ρυθμίζετε τη συσκευή σας στο σπίτι σας, συνδέεστε με την καλωδιακή ή δορυφορική τηλεόραση σας. Στη συνέχεια σας παρέχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανή τηλεόραση μέσω του Διαδικτύου.

Χρονικά μετατοπισμένη τηλεόραση και άλλες πηγές βίντεο

Με τον ίδιο τρόπο που ένα Slingbox μπορεί να σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε ζωντανή τηλεόραση οπουδήποτε και να έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο, ορισμένες καλωδιακές και δορυφορικές εταιρείες σας επιτρέπουν να παρακολουθήσετε δείχνει ότι έχετε αποθηκεύσει στο DVR σας. Αυτή η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη από κάθε πάροχο και συνήθως δεν θα σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε ζωντανή τηλεόραση.

Άλλες πηγές μη ζωντανής τηλεόρασης περιλαμβάνουν τοποθεσίες όπως το Netflix και το Hulu . Εάν ορίσετε έναν φορητό ή φορητό υπολογιστή ή tablet που συνδέεται στο Internet ως πηγή βίντεο, τέτοιες τοποθεσίες μπορούν να σας παρέχουν ώρες ψυχαγωγίας μέσω κινητού τηλεφώνου στο δρόμο.