Εντολές γραμμής εντολών των Windows 8 (Μέρος 2)

Μέρος 2 ενός πλήρους καταλόγου των εντολών CMD που είναι διαθέσιμα στα Windows 8

Αυτό είναι το δεύτερο μέρος μιας τριμερούς αλφαβητικής λίστας εντολών που διατίθεται από τη Γραμμή εντολών στα Windows 8.

Ανατρέξτε στις Εντολές γραμμής εντολών των Windows 8, Μέρος 1, για να ξεκινήσετε από την αρχή.

append - ksetup | ktmutil - χρόνος timeout - xwizard

Ktmutil

Η εντολή ktmutil ξεκινά το βοηθητικό πρόγραμμα του Kernel Transaction Manager.

Επιγραφή

Η εντολή ετικέτας χρησιμοποιείται για τη διαχείριση της ετικέτας τόμου ενός δίσκου.

Licensingdiag

Η εντολή licensingdiag είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός αρχείου καταγραφής με βάση το κείμενο και άλλων αρχείων δεδομένων που περιέχουν ενεργοποίηση προϊόντος και άλλες πληροφορίες άδειας χρήσης των Windows.

Loadfix

Η εντολή φόρτωσης φορτίου χρησιμοποιείται για τη φόρτωση του καθορισμένου προγράμματος στις πρώτες 64Κ μνήμης και στη συνέχεια εκτελεί το πρόγραμμα.

Η εντολή φόρτωσης φορτίου δεν είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις 64 bit των Windows 8.

Lodctr

Η εντολή lodctr χρησιμοποιείται για την ενημέρωση των τιμών μητρώου που σχετίζονται με τους μετρητές επιδόσεων.

Logman

Η εντολή logman χρησιμοποιείται για τη δημιουργία και τη διαχείριση των αρχείων καταγραφής συμβάντων παρακολούθησης συμβάντων και επιδόσεων. Η εντολή logman υποστηρίζει επίσης πολλές λειτουργίες του Performance Monitor.

Αποσύνδεση

Η εντολή sign-in χρησιμοποιείται για να τερματίσει μια συνεδρία.

Lpq

Η εντολή lpq εμφανίζει την κατάσταση μιας ουράς εκτύπωσης σε έναν υπολογιστή που εκτελεί Daemon Line Printer Daemon (LPD).

Η εντολή lpq δεν είναι διαθέσιμη από προεπιλογή στα Windows 8, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί ενεργοποιώντας τις λειτουργίες εκτύπωσης LPD Print και LPR Port Monitor από τα προγράμματα και τις δυνατότητες του πίνακα ελέγχου.

Lpr

Η εντολή lpr χρησιμοποιείται για την αποστολή ενός αρχείου σε έναν υπολογιστή που εκτελεί Daemon Line Printer (LPD).

Η εντολή lpr δεν είναι διαθέσιμη από προεπιλογή στα Windows 8, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί ενεργοποιώντας τις λειτουργίες εκτύπωσης LPD Print και LPR Port Monitor από τα προγράμματα και τις λειτουργίες του πίνακα ελέγχου.

Makecab

Η εντολή makecab χρησιμοποιείται για τη συμπίεση χωρίς απώλειες ενός ή περισσοτέρων αρχείων. Η εντολή makecab ονομάζεται μερικές φορές Cabinet Maker.

Διαχειριστείτε-bde

Η εντολή manage-bde χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της Κρυπτογράφησης μονάδων δίσκου BitLocker από τη γραμμή εντολών.

Md

Η εντολή md είναι η συντομογραφία της εντολής mkdir.

Mem

Η εντολή mem εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τις χρησιμοποιημένες και τις ελεύθερες περιοχές μνήμης και τα προγράμματα που έχουν φορτωθεί στη μνήμη στο υποσύστημα MS-DOS.

Η εντολή mem δεν είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις 64 bit των Windows 8.

Mkdir

Η εντολή mkdir χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός νέου φακέλου.

Mklink

Η εντολή mklink χρησιμοποιείται για τη δημιουργία συμβολικής σύνδεσης.

Τρόπος

Η εντολή λειτουργίας χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση των συσκευών συστήματος, τις περισσότερες φορές θύρες COM και LPT.

Περισσότερο

Η περισσότερη εντολή χρησιμοποιείται για την εμφάνιση των πληροφοριών που περιέχονται σε ένα αρχείο κειμένου. Η περισσότερη εντολή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προβολή των αποτελεσμάτων οποιασδήποτε άλλης εντολής Command Prompt. Περισσότερο "

Mountvol

Η εντολή mountvol χρησιμοποιείται για την εμφάνιση, τη δημιουργία ή την αφαίρεση σημείων στήριξης όγκου.

Κίνηση

Η εντολή μετακίνησης χρησιμοποιείται για να μετακινήσετε ένα ή αρχεία από ένα φάκελο σε άλλο. Η εντολή μετακίνησης χρησιμοποιείται επίσης για τη μετονομασία καταλόγων.

Mrinfo

Η εντολή mrinfo χρησιμοποιείται για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις διεπαφές ενός δρομολογητή και τους γείτονές του.

Msg

Η εντολή msg χρησιμοποιείται για την αποστολή ενός μηνύματος σε ένα χρήστη. Περισσότερο "

Msiexec

Η εντολή msiexec χρησιμοποιείται για την εκκίνηση του Windows Installer, ενός εργαλείου που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση και τη διαμόρφωση του λογισμικού.

Muiunattend

Η εντολή muiunattend ξεκινά τη διαδικασία εγκατάστασης χωρίς διασκέδαση του Πολύγλωσσου Χρήστη.

Nbtstat

Η εντολή nbtstat χρησιμοποιείται για την εμφάνιση πληροφοριών TCP / IP και άλλων στατιστικών πληροφοριών σχετικά με έναν απομακρυσμένο υπολογιστή.

Καθαρά

Η εντολή net χρησιμοποιείται για την εμφάνιση, ρύθμιση και ρύθμιση μιας ευρείας ποικιλίας ρυθμίσεων δικτύου. Περισσότερο "

Net1

Η εντολή net1 χρησιμοποιείται για την εμφάνιση, ρύθμιση και ρύθμιση μιας ευρείας ποικιλίας ρυθμίσεων δικτύου.

Η εντολή net πρέπει να χρησιμοποιηθεί αντί της εντολής net1. Η εντολή net1 ήταν διαθέσιμη σε ορισμένες πρώτες εκδόσεις των Windows ως προσωρινή επιδιόρθωση για ένα ζήτημα Y2K που είχε η εντολή net. Η εντολή net1 παραμένει στα Windows 8 μόνο για συμβατότητα με παλαιότερα προγράμματα και δέσμες ενεργειών που χρησιμοποίησαν την εντολή.

Netcfg

Η εντολή netcfg χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση του Windows Preinstallation Environment (WinPE), μιας ελαφριάς έκδοσης των Windows που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη σταθμών εργασίας.

Netsh

Η εντολή netsh χρησιμοποιείται για την εκκίνηση του Network Shell, ενός βοηθητικού προγράμματος γραμμής εντολών που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση της διαμόρφωσης δικτύου του τοπικού ή ενός απομακρυσμένου υπολογιστή.

Netstat

Η εντολή netstat χρησιμοποιείται συνήθως για να εμφανίζονται όλες οι ανοιχτές συνδέσεις δικτύου και οι θύρες ακρόασης. Περισσότερο "

Nlsfunc

Η εντολή nlsfunc χρησιμοποιείται για τη φόρτωση πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας ή περιοχής.

Η εντολή nlsfunc δεν είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις 64 bit των Windows 8 και είναι διαθέσιμη μόνο σε εκδόσεις 32 bit για υποστήριξη παλαιότερων αρχείων MS-DOS.

Nltest

Η εντολή nltest χρησιμοποιείται για τη δοκιμή ασφαλών καναλιών μεταξύ υπολογιστών Windows σε έναν τομέα και μεταξύ ελεγκτών τομέα που εμπιστεύονται άλλους τομείς.

Η πρώτη εντολή nltest ήταν διαθέσιμη στα Windows 8.

Nslookup

Το nslookup χρησιμοποιείται συνήθως για την εμφάνιση του ονόματος του κεντρικού υπολογιστή μιας καταχωρημένης διεύθυνσης IP. Η εντολή nslookup ζητά από τον διαμορφωμένο διακομιστή DNS να εντοπίσει τη διεύθυνση IP .

Ocsetup

Η εντολή ocsetup ξεκινά το εργαλείο εγκατάστασης προαιρετικών εξαρτημάτων των Windows, το οποίο χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση πρόσθετων λειτουργιών των Windows.

Openfiles

Η εντολή openfiles χρησιμοποιείται για την εμφάνιση και αποσύνδεση ανοιχτών αρχείων και φακέλων σε ένα σύστημα.

Μονοπάτι

Η εντολή διαδρομής χρησιμοποιείται για την εμφάνιση ή τη ρύθμιση μιας συγκεκριμένης διαδρομής που είναι διαθέσιμη σε εκτελέσιμα αρχεία.

Διαδρομή

Η εντολή διαδρομής λειτουργεί πολύ σαν την εντολή tracert, αλλά θα αναφέρει επίσης πληροφορίες σχετικά με την καθυστέρηση και την απώλεια δικτύου σε κάθε hop.

Παύση

Η εντολή παύσης χρησιμοποιείται σε ένα αρχείο δέσμης ή δέσμης ενεργειών για να διακόψετε την επεξεργασία του αρχείου. Όταν χρησιμοποιείται η εντολή παύσης, πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για να συνεχίσετε ... το μήνυμα εμφανίζεται στο παράθυρο εντολών.

Ping

Η εντολή ping στέλνει ένα μήνυμα αίτησης Echo Message Protocol Protocol Message Message (ICMP) σε έναν καθορισμένο απομακρυσμένο υπολογιστή για να επαληθεύσει τη συνδεσιμότητα σε επίπεδο IP. Περισσότερο "

Pkgmgr

Η εντολή pkgmgr χρησιμοποιείται για την εκκίνηση του Windows Package Manager από τη γραμμή εντολών. Ο Διαχειριστής πακέτων εγκαθιστά, απενεργοποιεί, ρυθμίζει και ενημερώνει λειτουργίες και πακέτα για τα Windows.

Pnpunattend

Η εντολή pnpunattend χρησιμοποιείται για την αυτοματοποίηση της εγκατάστασης προγραμμάτων οδήγησης συσκευών υλικού.

Pnputil

Η εντολή pnputil χρησιμοποιείται για να ξεκινήσει το βοηθητικό πρόγραμμα Microsoft PnP, ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση μιας συσκευής Plug and Play από τη γραμμή εντολών.

Popd

Η εντολή popd χρησιμοποιείται για να αλλάξει τον τρέχοντα κατάλογο σε εκείνον που έχει πρόσφατα αποθηκευτεί από την εντολή pushd. Η εντολή popd χρησιμοποιείται συνήθως από ένα αρχείο παρτίδας ή δέσμης ενεργειών.

Powercfg

Η εντολή powercfg χρησιμοποιείται για τη διαχείριση των ρυθμίσεων διαχείρισης ενέργειας των Windows από τη γραμμή εντολών.

Τυπώνω

Η εντολή εκτύπωσης χρησιμοποιείται για την εκτύπωση ενός καθορισμένου αρχείου κειμένου σε μια συγκεκριμένη συσκευή εκτύπωσης.

Προτροπή

Η εντολή prompt χρησιμοποιείται για να προσαρμόσει την εμφάνιση του κειμένου που ζητάει στην εντολή Command Prompt.

Pushd

Η εντολή pushd χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ενός καταλόγου για χρήση, συνήθως από ένα πρόγραμμα δέσμης ή δέσμης ενεργειών.

Pwlauncher

Η εντολή pwlauncher χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση, την απενεργοποίηση ή την εμφάνιση της κατάστασης των επιλογών εκκίνησης των Windows To Go.

Qappsrv

Η εντολή qappsrv χρησιμοποιείται για την προβολή όλων των διακομιστών κεντρικού υπολογιστή περιήγησης απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας που είναι διαθέσιμα στο δίκτυο.

Qprocess

Η εντολή qprocess χρησιμοποιείται για την εμφάνιση πληροφοριών σχετικά με τις διεργασίες που εκτελούνται.

Ερώτηση

Η εντολή ερωτήματος χρησιμοποιείται για την εμφάνιση της κατάστασης συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Quser

Η εντολή quser χρησιμοποιείται για την εμφάνιση πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στο σύστημα.

Qwinsta

Η εντολή qwinsta χρησιμοποιείται για την εμφάνιση πληροφοριών σχετικά με ανοικτές συνεδρίες απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας.

Ρασαούτου

Η εντολή rasautou χρησιμοποιείται για τη διαχείριση διευθύνσεων AutoDial κλήσης απομακρυσμένης πρόσβασης.

Rasdial

Η εντολή rasdial χρησιμοποιείται για να ξεκινήσει ή να τερματιστεί μια σύνδεση δικτύου για έναν υπολογιστή-πελάτη της Microsoft.

Rd

Η εντολή rd είναι η συντομογραφία της εντολής rmdir.

Reagentc

Η εντολή reagentc χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος αποκατάστασης των Windows (RE).

Αναρρώνω

Η εντολή ανάκτησης χρησιμοποιείται για την ανάκτηση αναγνωρίσιμων δεδομένων από έναν κακό ή ελαττωματικό δίσκο.

Reg

Η εντολή reg χρησιμοποιείται για τη διαχείριση του Μητρώου των Windows από τη γραμμή εντολών . Η εντολή reg μπορεί να εκτελεί κοινές λειτουργίες μητρώου όπως την προσθήκη κλειδιών μητρώου, την εξαγωγή του μητρώου κ.λπ.

Regini

Η εντολή regini χρησιμοποιείται για να ορίσετε ή να αλλάξετε δικαιώματα μητρώου και τιμές μητρώου από τη γραμμή εντολών.

Εγγραφείτε-cimprovider

Η εντολή μητρώου-cimprovider χρησιμοποιείται για την καταχώριση ενός παρόχου κοινού μοντέλου πληροφοριών (CIM) στα Windows 8.

Regsvr32

Η εντολή regsvr32 χρησιμοποιείται για την καταχώρηση ενός αρχείου DLL ως συνιστώσα εντολών στο μητρώο των Windows.

Relog

Η εντολή relog χρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέων αρχείων καταγραφής επιδόσεων από δεδομένα σε υπάρχοντα αρχεία καταγραφής επιδόσεων.

Rem

Η εντολή rem χρησιμοποιείται για την εγγραφή σχολίων ή παρατηρήσεων σε ένα αρχείο δέσμης ή δέσμης ενεργειών.

Ren

Η εντολή ren είναι η συντομογραφία της εντολής μετονομασίας.

Μετονομάζω

Η εντολή μετονομασίας χρησιμοποιείται για να αλλάξει το όνομα του μεμονωμένου αρχείου που καθορίζετε.

Επισκευή-bde

Η εντολή repair-bde χρησιμοποιείται για την επιδιόρθωση ή αποκρυπτογράφηση μιας κατεστραμμένης μονάδας που έχει κρυπτογραφηθεί χρησιμοποιώντας το BitLocker.

Αντικαθιστώ

Η εντολή αντικατάστασης χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση ενός ή περισσοτέρων αρχείων με ένα ή περισσότερα άλλα αρχεία.

Επαναφορά

Η εντολή επαναφοράς, που εκτελείται ως περίοδος επαναφοράς, χρησιμοποιείται για την επαναφορά του λογισμικού και του υλικού του υποσυστήματος συνεδρίας σε γνωστές αρχικές τιμές.

Rmdir

Η εντολή rmdir χρησιμοποιείται για τη διαγραφή ενός υπάρχοντος και τελείως κενού φακέλου.

Robocopy

Η εντολή robocopy χρησιμοποιείται για την αντιγραφή αρχείων και καταλόγων από τη μια θέση στην άλλη. Αυτή η εντολή ονομάζεται επίσης Robust File Copy.

Η εντολή robocopy είναι ανώτερη από την πιο απλή εντολή αντιγραφής επειδή το robocopy υποστηρίζει πολλές περισσότερες επιλογές.

Διαδρομή

Η εντολή διαδρομής χρησιμοποιείται για τον χειρισμό πινάκων δρομολόγησης δικτύου.

Rpcping

Η εντολή rpcping χρησιμοποιείται για το ping σε ένα διακομιστή που χρησιμοποιεί το RPC.

Runas

Η εντολή runas χρησιμοποιείται για την εκτέλεση ενός προγράμματος χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια άλλου χρήστη.

Rwinsta

Η εντολή rwinsta είναι η συντομογραφία της εντολής reset session.

Sc

Η εντολή sc χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση των πληροφοριών σχετικά με τις υπηρεσίες. Η εντολή sc επικοινωνεί με το διαχειριστή ελέγχου υπηρεσίας.

Schtasks

Η εντολή schtasks χρησιμοποιείται για να προγραμματίσετε συγκεκριμένα προγράμματα ή εντολές για να εκτελέσετε μια συγκεκριμένη ώρα. Η εντολή schtasks μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία, διαγραφή, αναζήτηση, αλλαγή, εκτέλεση και ολοκλήρωση προγραμματισμένων εργασιών.

Sdbinst

Η εντολή sdbinst χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων αρχείων βάσεων δεδομένων SDB.

Secedit

Η εντολή secedit χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση και την ανάλυση της ασφάλειας του συστήματος, συγκρίνοντας την τρέχουσα διαμόρφωση ασφαλείας με ένα πρότυπο.

Σειρά

Η εντολή set χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση ορισμένων επιλογών στη γραμμή εντολών.

Setlocal

Η εντολή setlocal χρησιμοποιείται για να ξεκινήσει ο εντοπισμός των αλλαγών περιβάλλοντος μέσα σε ένα αρχείο δέσμης ή δέσμης ενεργειών.

Setspn

Η εντολή setspn χρησιμοποιείται για τη διαχείριση των κύριων ονομάτων υπηρεσίας (SPN) για έναν λογαριασμό υπηρεσίας της υπηρεσίας καταλόγου Active Directory (AD).

Setver

Η εντολή setver χρησιμοποιείται για τον ορισμό του αριθμού έκδοσης MS-DOS που αναφέρει το MS-DOS σε ένα πρόγραμμα.

Η εντολή setver δεν είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις 64 bit των Windows 8.

Setx

Η εντολή setx χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ή την αλλαγή μεταβλητών περιβάλλοντος στο περιβάλλον χρήστη ή στο περιβάλλον του συστήματος.

Sfc

Η εντολή sfc χρησιμοποιείται για την επαλήθευση και την αντικατάσταση σημαντικών αρχείων συστήματος των Windows. Η εντολή sfc αναφέρεται επίσης ως Έλεγχος αρχείων συστήματος (System File Checker) και Έλεγχος πόρων των Windows (Windows Resource Checker). Περισσότερο "

Μερίδιο

Η εντολή κοινής χρήσης χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση λειτουργιών κλειδώματος αρχείων και κοινής χρήσης αρχείων στο MS-DOS.

Η εντολή κοινής χρήσης δεν είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις 64 bit των Windows 8. Η κοινή χρήση είναι διαθέσιμη μόνο σε εκδόσεις 32 bit των Windows 8 για υποστήριξη παλαιότερων αρχείων MS-DOS.

Βάρδια

Η εντολή shift χρησιμοποιείται για να αλλάξει τη θέση των αντικαταστάσιμων παραμέτρων σε ένα αρχείο δέσμης ή δέσμης ενεργειών.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η εντολή τερματισμού λειτουργίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακοπή, την επανεκκίνηση ή την αποσύνδεση του τρέχοντος συστήματος ή ενός απομακρυσμένου υπολογιστή. Περισσότερο "

Είδος

Η εντολή ταξινόμησης χρησιμοποιείται για την ανάγνωση δεδομένων από μια καθορισμένη είσοδο, την ταξινόμηση αυτών των δεδομένων και την επιστροφή των αποτελεσμάτων αυτού του είδους στην οθόνη Γραμμή εντολών, σε ένα αρχείο ή σε άλλη συσκευή εξόδου.

Αρχή

Η εντολή εκκίνησης χρησιμοποιείται για να ανοίξει ένα νέο παράθυρο γραμμής εντολών για να εκτελέσει ένα καθορισμένο πρόγραμμα ή εντολή. Η εντολή εκκίνησης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να ξεκινήσει μια εφαρμογή χωρίς να δημιουργήσει ένα νέο παράθυρο.

Subst

Η εντολή subst χρησιμοποιείται για τη σύνδεση μιας τοπικής διαδρομής με ένα γράμμα μονάδας δίσκου. Η εντολή subst είναι πολύ παρόμοια με την εντολή net use εκτός από την τοπική διαδρομή που χρησιμοποιείται αντί για μια κοινή διαδρομή δικτύου.

Sxstrace

Η εντολή sxstrace χρησιμοποιείται για να ξεκινήσει το WinSxs Tracing Utility, ένα εργαλείο διαγνωστικού προγραμματισμού.

Πληροφορίες συστήματος

Η εντολή systeminfo χρησιμοποιείται για την εμφάνιση βασικών πληροφοριών διαμόρφωσης των Windows για τον τοπικό ή έναν απομακρυσμένο υπολογιστή.

Takeown

Η εντολή λήψης χρησιμοποιείται για να ανακτήσει την πρόσβαση σε ένα αρχείο στο οποίο δεν έχει πρόσβαση ένας διαχειριστής κατά την επανεκχώρηση της ιδιοκτησίας του αρχείου.

Taskkill

Η εντολή taskkill χρησιμοποιείται για να τερματίσει μια τρέχουσα εργασία. Η εντολή taskkill είναι το ισοδύναμο γραμμής εντολών για το τερματισμό μιας διεργασίας στο Task Manager στα Windows.

Λίστα εργασιών

Msgstr "Εμφανίζει μια λίστα με εφαρμογές, υπηρεσίες και αναγνωριστικό διαδικασίας (PID) που εκτελείται αυτήν τη στιγμή είτε σε τοπικό είτε σε απομακρυσμένο υπολογιστή.

Tcmsetup

Η εντολή tcmsetup χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση ή την απενεργοποίηση του προγράμματος-πελάτη διασύνδεσης προγραμματισμού εφαρμογών τηλεφωνίας (TAPI).

Telnet

Η εντολή telnet χρησιμοποιείται για επικοινωνία με απομακρυσμένους υπολογιστές που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο Telnet .

Η εντολή telnet δεν είναι διαθέσιμη από προεπιλογή στα Windows 8, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί ενεργοποιώντας τη λειτουργία των Windows Client Telnet από Προγράμματα και δυνατότητες του Πίνακα Ελέγχου.

Tftp

Η εντολή tftp χρησιμοποιείται για τη μεταφορά αρχείων προς και από έναν απομακρυσμένο υπολογιστή στον οποίο εκτελείται η υπηρεσία TFTP (Trivial File Transfer Protocol) ή ο δαίμονας.

Η εντολή tftp δεν είναι διαθέσιμη από προεπιλογή στα Windows 8, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί ενεργοποιώντας τη δυνατότητα Windows TFTP Client από τα Προγράμματα και δυνατότητες του Πίνακα Ελέγχου .

χρόνος

Η εντολή χρόνου χρησιμοποιείται για να εμφανίσει ή να αλλάξει την τρέχουσα ώρα.

Συνέχεια: Χρονικό όριο μέσω του Xwizard

Κάντε κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο για να δείτε τη λίστα # 3 από 3 που περιγράφει λεπτομερώς τις υπόλοιπες εντολές εντολών γραμμής εντολών που είναι διαθέσιμες στα Windows 8. Περισσότερα »