Πώς να χρησιμοποιήσετε τη διπλή όραση στο Nokia 8

Τρεις κάμερες σε ένα τηλέφωνο αντιστοιχούν σε δεκάδες γλυκές λήψεις

Όταν η HMD Global απέκτησε τα κλειδιά της μάρκας Nokia από τη Microsoft το 2016, απελπισμένοι φίλαθλοι κοίταξαν τη νέα ηγεσία με την ελπίδα να αποκαταστήσουν την παλιά δόξα της Nokia που ξεχάστηκε.

Με μια σειρά προσεκτικά σχεδιασμένων, προσεκτικά κατασκευασμένων smartphones μεσαίας εμβέλειας, τα οποία περνούν από τη λεπτή γραμμή μεταξύ χαμηλών προϋπολογισμών και καλών συσκευών , τα Nokia 6, 5, 3 και 2 έσπασαν τα αρχεία και δεν απογοήτευσαν. Τώρα, το Nokia 8, με το οπλοστάσιο του καλού υλικού που υποστηρίζεται από έναν ισχυρό επεξεργαστή Snapdragon 835 και ένα εκπληκτικό αλουμινένιο σώμα, έχει ως στόχο να αναλάβει τους γνώστες με μια γεύση για συσκευές υψηλής τεχνολογίας με προδιαγραφές κάμψης μυαλού.

01 από 03

Τι είναι το Dual Sight;

HMD Global

Κάποιοι λένε ότι είναι ένα τέχνασμα, άλλοι λένε ότι είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη σε ένα ήδη καλό ναυαρχικό τηλέφωνο. Το Nokia 8 διαθέτει δύο οπίσθιες κάμερες 13MP + 13MP από την ZEISS με διπλή μηχανική αισθητήρα, μαζί με μια κάμερα 13MP selfie μπροστά. Το ενδιαφέρον κομμάτι είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με άλλα πλοήγησης, το Nokia 8 σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τόσο την κάμερα μπροστά όσο και τις δύο πίσω κάμερες για να καταγράψετε εικόνες και βίντεο με διαχωρισμό και να εμφανίσετε ταυτόχρονα εσείς και το θέμα σας στην ίδια οθόνη. Αυτό ονομάζεται διπλή όραση. Δείτε την παραπάνω εικόνα για παράδειγμα.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, η Nokia δεν είναι η πρώτη εταιρεία smartphone που το έχει κάνει, αλλά είναι οι πρώτοι που συνδυάζουν τη λειτουργία διπλής όρασης με ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα ζωντανής ροής που σας επιτρέπει να μεταφέρετε και τα δύο σας (εικόνες και βίντεο που έχουν ληφθεί σε διπλή θέαμα) κατευθείαν στο Facebook Live ή Youtube Videos. Η ιδέα της ενσωμάτωσης πλήρως υποστηριζόμενης ζωντανής υποστήριξης βίντεο απευθείας στην ενσωματωμένη εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής ακούγεται σαν ένα μεγάλο μπράβο για τους λάτρεις των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αν και μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν και οι δύο είναι κάτι που πραγματικά θα πιάσει.

02 του 03

Γιατί είναι καλό;

HMD Global

Ο τρόπος διπλής όρασης μπορεί να φαίνεται σαν μια περίεργη επιλογή για ένα σημείο πώλησης. Μετά από όλα, γιατί θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε και τις δύο κάμερες ταυτόχρονα; Ωστόσο, σκάβετε λίγο βαθύτερα και δεν είναι χωρίς τα πλεονεκτήματά της. Κάνει τη λήψη ειδικών βίντεο απόκρισης που ταιριάζουν με ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές αθλητικών αγώνων ή συναυλιών λίγο πιο εύκολη. Επιπλέον, μπορεί επίσης να είναι ένα διασκεδαστικό χαρακτηριστικό που έχετε όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια όμορφη καρτ ποστάλ για να στείλετε σε έναν απομακρυσμένο αγαπημένο ή όταν προσπαθείτε να καταγράψετε τα πρώτα βήματα του μωρού σας δίπλα-δίπλα τη δική σας αντίδραση σε ένα μόνο κλιπ.

03 του 03

Πως να το χρησιμοποιήσεις

Nokia

Εδώ είναι ο οδηγός βήμα προς βήμα για την καταγραφή της πρώτης σας bothie στο Nokia 8:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα μέσω της Nokia Homescreen.
  2. Πατήστε το εικονίδιο Switch Camera στη γραμμή πλοήγησης στην κορυφή. Επί του παρόντος, είναι το τέταρτο από τα δεξιά.
  3. Στο αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται στη συνέχεια, επιλέξτε Διπλό .

Αυτό είναι! Τώρα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη λήψη και των δύο στο Nokia 8! Καταγράψτε ακίνητες εικόνες ή βίντεο πλήρους μήκους και μεταφορτώστε τα στις αγαπημένες σας πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ή κάντε απευθείας ροή κάνοντας κλικ στο κουμπί Ζωντανό που είναι το τρίτο εικονίδιο από την επάνω δεξιά γωνία.