Ξεκινώντας σε 3D Μοντελοποίηση και Κινούμενα Σχέδια

Ποια πτυχή του 3D πρέπει να μάθετε;

Έτσι, έχετε δει αμέτρητες ταινίες, παιχνίδια και διαφημίσεις γεμάτα ρομπότ, φουτουριστικά κτίρια, ξένα διαστημόπλοια και οχήματα που κάνουν το σαγόνι σας να χτυπηθεί στο πάτωμα. Ξέρετε ότι δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο, αλλά ταυτόχρονα, δεν είστε σίγουροι πως οι καλλιτέχνες και οι κινηματογραφιστές μπορούν να φέρουν τέτοιες εκπληκτικά πολύπλοκες έννοιες στην ασημένια οθόνη.

Δοκίμασε το

Λοιπόν, μην κοιτάς ξανά. Σε αυτή τη σειρά, θα συζητήσουμε τρία γρήγορα βήματα για να σας βάλουμε καλά στο δρόμο σας για να φτιάξετε τα δικά σας 3D γραφικά .

Το 3D είναι ένα περίπλοκο και άγριο μεταβαλλόμενο σκάφος, αλλά η ανταμοιβή για μάθηση αξίζει πολύ την προσπάθεια να προωθηθεί. Είτε θέλετε μια μέρα να κάνετε μια καριέρα από τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο, να γίνει modder για το αγαπημένο σας video game, ή απλά θέλετε να δοκιμάσετε το χέρι σας σε ένα νέο δημιουργικό μέσο, ​​υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αρχίσετε να κάνετε 3D.

Μόλις εγκατασταθεί η Maya - τι κάνεις τώρα;

Αυτό είναι το ακριβές κείμενο ενός μηνύματος που έλαβα πρόσφατα από έναν φίλο μου και νομίζω ότι είναι μια πολύ χαρακτηριστική αντίδραση για τους ανθρώπους που ξεκινούν για πρώτη φορά μια εφαρμογή 3D λογισμικού . Είναι φυσικό να θέλετε να "πηδήσετε δεξιά", όταν αρχίσετε να μαθαίνετε κάτι καινούργιο, ωστόσο, το 3D μπορεί να είναι απίστευτα τεχνικό και υπάρχουν πολλές διαδρομές που μπορείτε να κάνετε για να πετύχετε σχεδόν οποιοδήποτε συγκεκριμένο στόχο.

Θα μπορούσατε να καθίσετε και να μπείτε μέσα, και ίσως τελικά να πετύχετε με 3D. Αλλά συχνά, αυτή η τυχαία προσέγγιση θα οδηγήσει σε αβεβαιότητα και απογοήτευση. Μπορεί να είναι πολύ εύκολο να χαθείτε στον κόσμο των τρισδιάστατων γραφικών ηλεκτρονικών υπολογιστών αν δεν το προσεγγίσετε με κάποιο σχέδιο

Μετά από μια δομημένη πορεία προς την εκμάθηση 3D μπορεί να είναι απίστευτα ευεργετική και μπορεί να κάνει τη διαδικασία πολύ πιο ομαλή.

Η υπόλοιπη σειρά του άρθρου αυτού δεν θα σας διδάξει πώς να φτιάξετε ένα 3d μοντέλο ή να σας δείξουμε πώς να γίνετε ένας εμψυχωτής ροκ-αστέρων - που θα απαιτήσει μήνες ή χρόνια πρακτικής και μάθησης. Αλλά ελπίζουμε ότι θα σας οδηγήσει σε μια οργανωμένη διαδρομή και θα σας κατευθύνει προς τους πόρους για να φτάσετε τελικά σε εκεί που θέλετε να είστε στον κόσμο του 3D.

Ξέρω ότι το πρώτο μας βήμα φαίνεται απίστευτα προφανές, αλλά η εξέταση αυτής της ερώτησης μπροστά από το χρόνο μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στον κόσμο:

Ποια πτυχή του 3D ενδιαφέρεστε περισσότερο;

Όπως είπα, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία καταστημάτων για 3D γραφικά υπολογιστών. Εάν διαβάζετε αυτό, θα στοιχηματίζατε ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχετε μια από τις παρακάτω ιδέες στο μυαλό:

Και αυτό δεν καλύπτει καν το πλήρες φάσμα.

Αν και αυτοί είναι μερικοί από τους κοινούς τελικούς στόχους για την εκμάθηση 3D, καλύψαμε μόνο μια σχετικά στενή πτυχή ολόκληρου του αγωγού γραφικών του υπολογιστή. Στην προηγούμενη λίστα δεν αναφέραμε την εμφάνιση επιφανειών , τον τρισδιάστατο φωτισμό , την τεχνική κατεύθυνση ή οποιαδήποτε αναφορά στην πτυχή της έρευνας (πληροφορική) του τομέα.

Ο λόγος που σας ζητάμε να εξετάσετε προσεκτικά ποια πτυχή του 3D σας ενδιαφέρει είναι επειδή, τελικά, τα συγκεκριμένα σας ενδιαφέροντα θα επηρεάσουν δραστικά την κατεύθυνση που θα ακολουθήσετε μέσω της διαδικασίας εκμάθησης 3d. Η διαδρομή εκμάθησης ενός ατόμου που ειδικεύεται τελικά σε κινούμενα σχέδια είναι τελείως διαφορετική από κάποιον που θέλει να κάνει 3D μοντέλα CAD για την αυτοκινητοβιομηχανία. Βοηθά πολύ να μάθεις τι τα ενδιαφέροντά σου είναι μπροστά από το χρόνο, έτσι ώστε να μπορείς να επιλέξεις το λογισμικό και τους μαθησιακούς πόρους πιο αποτελεσματικά.

Σκεφτείτε ότι έχετε μια ιδέα για το πού θα θέλατε να πάτε με το 3D;