Χρειάζομαι να ξέρω πώς να σχεδιάζω για 3D Μοντελοποίηση;

Ποιες 2D δεξιότητες είναι πιο επωφελείς για έναν τρισδιάστατο καλλιτέχνη

Είναι μια ερώτηση που καλλιεργεί όλη την ώρα σε επαγγελματικά φόρουμ CG - πρέπει να μάθω πώς να σχεδιάσω μια επιτυχημένη σταδιοδρομία σε 3D;

Πριν να λυγίσουμε και να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε, επιτρέψτε μου να πω αυτό:

Είναι ένα προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι ένα καλά ανεπτυγμένο θεμέλιο στην παραδοσιακή τέχνη ή την ψηφιακή ζωγραφική είναι ένα καθορισμένο πλεονέκτημα σε πορεία προς την επιτυχία ως τρισδιάστατος καλλιτέχνης .

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Οι δεξιότητες σχεδίασης σας κάνουν πιο ευέλικτο. Σας δίνουν ευελιξία και ελευθερία κατά τα αρχικά στάδια σχεδιασμού μιας εικόνας, σας δίνουν τη δυνατότητα να συνδυάσετε άψογα τα στοιχεία 2D και 3D. Σας επιτρέπουν να τροποποιήσετε την εικόνα σας στη μετα-παραγωγή για να βελτιώσετε το αποτέλεσμα που λάβατε από τη μηχανή rendering. Έτσι ναι, οι παραδοσιακές δεξιότητες 2D είναι χρήσιμες σε κάθε τρισδιάστατο καλλιτέχνη - δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό.

Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν βοηθά. Το ερώτημα είναι αν αξίζει ή όχι να επενδύσει τον εκτεταμένο χρόνο που χρειάζεται για να μάθει.

Αν είσαι νέος (προ-γυμνασίου ή γυμνασίου) λέω σίγουρα. Έχετε απολύτως χρόνο για να αναπτύξετε ένα ευρύ σύνολο δεξιοτήτων που περιλαμβάνει τόσο σχέδιο / ζωγραφική όσο και 3D μοντελοποίηση , υφή και απόδοση . Αν συμβαίνει αυτό, δεν έχετε τίποτα να χάσετε και να κερδίσετε όλα, αφιερώνοντας λίγο χρόνο στο χαρτοφυλάκιο 2D.

Τι γίνεται όμως αν ερωτευθήκατε με το 3D λίγο αργότερα στη ζωή και ποτέ δεν έχετε πάρει πραγματικά το χρόνο να μάθετε πώς να σχεδιάζετε ή να ζωγραφίζετε;

Ίσως αρχίσατε να μπερδεύετε με το λογισμικό 3D στο κολέγιο; Ή ίσως το ανακάλυψε και αργότερα και αποφάσισε ότι είναι κάτι που θα θέλατε να ακολουθήσετε ως αλλαγή σταδιοδρομίας. Όποια και αν είναι η αιτία, μπορεί να αναρωτιέστε την ακόλουθη ερώτηση:

Είναι καλύτερα να λυγίζετε και να μαθαίνετε όσο το δυνατόν περισσότερο 3D, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ή θα πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να προσπαθήσετε να αναπτύξετε ένα στερεό 2D θεμέλιο;

Σε έναν τέλειο κόσμο, όλοι θα κάνουμε και τους δύο. Θα ήταν φανταστικό αν ο καθένας μπορούσε να διαρκέσει δύο χρόνια για να μελετήσει τη σύνθεση, την προοπτική, το σχέδιο και τη ζωγραφική, και στη συνέχεια να εγγραφεί σε ένα πρόγραμμα σπουδών τεσσάρων ετών για να μελετήσει 3D. Αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό δεν είναι πρακτικό.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε αν ο χρόνος είναι ασφαλής;

Ποιες 2D δεξιότητες πρέπει να εστιάσετε;

Τελικά, ίσως χρειαστεί να επιλέξετε και να επιλέξετε ποιες πτυχές της 2D τέχνης έχετε χρόνο να εστιάσετε. LdF / Getty Images

Τελικά, ίσως χρειαστεί να επιλέξετε και να επιλέξετε ποιες πτυχές της 2D τέχνης έχετε χρόνο να εστιάσετε. Εδώ είναι μερικές πτυχές της 2D τέχνης που θεωρούμε ότι θα είναι πιο επωφελείς για κάποιον που ενδιαφέρεται περισσότερο να ξεκινήσει μια σταδιοδρομία σε 3D γραφικά υπολογιστή :

Εικονογραφημένο σκίτσο και μικρογραφίες: Δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από το να είναι σε θέση να πάρει πολλές ιδέες σε χαρτί πολύ γρήγορα και η δυνατότητα να επαναληφθεί σε αυτά είναι ένα ταλέντο εκατομμυρίων δολαρίων. Αν μπορείτε να ανακατέψετε δέκα ή δεκαπέντε σκίτσα μικρογραφιών μέσα σε λίγες ώρες, σας βάζει σε πλεονεκτική θέση. Μπορείτε να τους δείξετε στους φίλους και την οικογένειά σας ή στα φόρουμ CG για να μάθετε ποιες από αυτές δουλεύουν και ποιες όχι, και θα έχετε την ελευθερία να συνδυάσετε ιδέες από πολλά σκίτσα για να φτιάξετε τον τελικό σας σχεδιασμό.

Προοπτική: Από τη μια πλευρά, αυτό μάλλον ακούγεται λίγο αντιπαραγωγικό. Ποιος είναι ο λόγος που ξοδεύετε την πολύτιμη προοπτική εκμάθησης του χρόνου σας όταν το λογισμικό 3D σας παρέχει αυτόματα προοπτική;

Σύνθεση. Ορίστε την επέκταση. Matte Painting: Αυτές είναι όλες οι όψεις του CG που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από ένα συνδυασμό στοιχείων 2D και 3D και για να είναι μια τελική εικόνα επιτυχής πρέπει να υπάρχει επακριβής προοπτική συνέχεια. Υπάρχουν στιγμές που ίσως να μην έχετε χρόνο να μοντελοποιήσετε ολόκληρη τη σκηνή σε 3D και όταν έρθει η ώρα, θα είστε ευτυχείς που ξέρετε πώς να τοποθετήσετε τα 2D στοιχεία σε ένα ακριβές πλέγμα προοπτικής.

Σύνθεση: Ένα καλό σχέδιο περιβάλλοντος ή χαρακτήρα μπορεί να σταθεί από μόνο του, αλλά η κορυφαία σύνθεση είναι συχνά αυτό που χωρίζει τις υπέροχες εικόνες από τις καλές. Ένα μάτι για τη σύνθεση είναι κάτι που θα αναπτυχθεί οργανικά με την πάροδο του χρόνου, αλλά είναι κάτι περισσότερο από το αξίζει να πάρει ένα βιβλίο ή δύο σχετικά με το θέμα. Να είστε επιφυλακτικοί με τα βιβλία σχετικά με την ιστορία-επιβίβαση, που μπορεί να είναι μια τεράστια πηγή για τη σύνθεση και χαλαρά σκίτσα.

Πράγματα που δεν μπορεί να αξίζει τον κόπο σας:

Χρειάζονται χρόνια για να μάθουν πώς να ζωγραφίζουν το φως και τη σκιά, και να αποδίδουν τη μορφή και την λεπτομέρεια της επιφάνειας σε επαγγελματικό επίπεδο. Glowimages / Getty Images

Κοιτάξτε-δείτε το σχέδιο: Παραφυσιασμένο χαλαρά, βλέπετε να μαθαίνετε να σχεδιάζετε ακριβώς αυτό που βλέπετε. Είναι η προτιμώμενη τεχνική σχεδίασης στις περισσότερες ρυθμίσεις του εργαστηρίου και είναι ένα έγκυρο πρόγραμμα σπουδών, όταν το σχέδιο και η ζωγραφική είναι ο πρωταρχικός στόχος του καλλιτέχνη.


Αλλά για κάποιον που προσπαθεί να ενισχύσει τις ικανότητές του να σχεδιάζει απλώς να βελτιωθεί ως τρισδιάστατος καλλιτέχνης, το σχέδιο που βλέπει το βλέμμα είναι σχετικά χαμηλής αξίας. Από την ίδια τη φύση της, το θέαμα είναι εντελώς εξαρτημένο από ζωντανά μοντέλα και σαφή αναφορά.

Ως καλλιτέχνης CG, πολλές φορές θα δημιουργείτε πράγματα που δεν υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο - μοναδικά πλάσματα, περιβάλλοντα φαντασίας, τέρατα, χαρακτήρες κλπ. Η μάθηση για την παραγωγή αντιγράφων φωτογραφιών αναφοράς μπορεί να βοηθήσει να βάλουμε εντυπωσιακά αλλά δεν θα σας διδάξει πώς να καταλήξετε σε δικά σας σχέδια.

Η ίδια η αναφορά είναι πολύ, πολύ σημαντική, αλλά η εκμάθηση πώς να την αποστάσετε στις δικές σας ιδέες είναι πολύ πιο χρήσιμη από την απευθείας αντιγραφή της.

Εκμάθηση της ψηφιακής ζωγραφικής σε επίπεδο παραγωγής / 2D τεχνικές απόδοση: Εάν ο πρωταρχικός σας στόχος είναι να δουλέψετε σε 3D, υπάρχουν αρκετά καλές αποδόσεις που δεν θα χρειαστεί ποτέ να επεξεργαστείτε ένα σκίτσο ή μια μικρογραφία σε ένα έργο τέχνης επιπέδου παραγωγής. Χρειάζονται χρόνια για να μάθουν πώς να ζωγραφίζουν το φως και τη σκιά, να αποδίδουν τη μορφή και τις λεπτομέρειες επιφάνειας σε επαγγελματικό επίπεδο.

Μην περιμένετε να μάθετε πώς να ζωγραφίζετε όπως ο Dave Rapoza και στη συνέχεια να συνεχίσετε την καριέρα σας 3D. Χρειάζονται χρόνια και χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και πολλοί άνθρωποι δεν το φτάνουν σε αυτό το επίπεδο. Εκτός αν η έννοια της τέχνης είναι αυτό που θέλετε να κάνετε επαγγελματικά, είστε καλύτερα να επικεντρωθείτε στα πράγματα που πραγματικά θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους προσωπικούς σας στόχους. Ποτέ δεν θέλετε να εξαπλώσετε τον εαυτό σας πολύ λεπτό, με κίνδυνο να χάσετε την εστίασή σας!

Τι γίνεται με την Ανατομία;

Από την εποικοδομητική ανατομία από τον George Bridgman. George Bridgman / Δημόσιος τομέας

Αυτό είναι ένα δύσκολο να απαντήσω γιατί δεν μπορώ με καλή συνείδηση ​​να συστήσω να μάθω πώς να σχεδιάσω την ανθρώπινη ανατομία. Εάν σχεδιάζετε να είστε καλλιτέχνης χαρακτήρων, θα πρέπει να μάθετε ανατομία κατά κάποιον τρόπο, και αυτός είναι ένας έγκυρος τρόπος να το κάνετε.

Αλλά αφού το είπατε - δεν θα ήταν πιο ωφέλιμο να μάθετε ανατομία κατευθείαν στο Zbrush, Mudbox ή Sculptris;

Η μυϊκή μνήμη διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στην τέχνη και παρόλο που υπάρχει σίγουρα κάποια αλληλεπικάλυψη μεταξύ του χαρτιού και της ψηφιακής γλυπτικής, δεν θα λέγαμε ποτέ ότι είναι πανομοιότυπα. Γιατί να ξοδεύετε εκατοντάδες ώρες να μαθαίνετε την τέχνη της ζωγραφικής, όταν θα μπορούσατε να περάσετε τον χρόνο που θα σας χαράσει τις ικανότητές σας;

Και πάλι, δεν θέλω να υποστηρίξω αυστηρά την εκμάθηση της ανατομίας με το σχέδιο, αλλά το γεγονός είναι ότι το σκίτσο στο ZBrush έχει φτάσει στο σημείο που δεν είναι πολύ πιο αργό από το σκίτσο σε χαρτί και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που αξίζει να εξετάσουμε. Μπορείτε ακόμα να μελετήσετε τους παλιούς δασκάλους όπως ο Loomis, ο Bammes ή ο Bridgman, αλλά γιατί να μην το κάνετε σε 3D;