Ολοκλήρωση ενός 3D Render - Passes, Compositing και Touch Ups

Μια λίστα ελέγχου παραγωγής για καλλιτέχνες CG - Μέρος 1

Ένα κοινό σενάριο

Έχετε περάσει ώρες σε ώρες που διαμορφώνουν μια σκηνή. Έχετε UV'd κάθε στοιχείο, οι υφές σας αποδείχτηκαν εξαιρετικές, είστε ικανοποιημένοι με το φωτισμό της σκηνής. Κάντε κλικ στην απόδοση και περιμένετε - και περιμένετε - και περιμένετε. Τέλος, η απόδοση τελειώνει. Τέλος, μπορείτε να ανοίξετε τα χειροκίνητα και να δείτε την τελική εικόνα.

Αλλά φέρετε το αρχείο και το έργο απογοητεύει. «Πού πήγα στραβά;» ρωτάς τον εαυτό σου. Παρόλο που είναι αδύνατο για μένα να σας πω ποια άλλα λάθη μπορεί να έχετε κάνει κατά μήκος του δρόμου, μπορώ να επισημάνω τουλάχιστον ένα λάθος:

Η ακατέργαστη απόδοση σας δεν πρέπει ποτέ να είναι η τελική σας εικόνα

Το εννοώ! Δεν έχει σημασία πόσο χρονικό διάστημα περνάτε να ρυθμίζετε τον φωτισμό , τη σύνθεση και τις ρυθμίσεις - πάντα, πάντα, μπορείτε πάντα να κάνετε κάτι στη μετα-παραγωγή για να βελτιώσετε την εικόνα σας. Ακριβώς όπως η εργασία μετά την εργασία στο Photoshop είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της ροής εργασίας ενός ψηφιακού φωτογράφου, θα πρέπει επίσης να είναι μέρος της δικής σας. Στην πραγματικότητα, με πολλούς τρόπους, η ροή εργασίας μετά την επεξεργασία για καλλιτέχνες CG είναι αρκετά παρόμοια με αυτή του φωτογράφου.

Μερικές από τις τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε τη βάση σας σε ένα τελικό κομμάτι:

Πρόσθετα περάσματα απόδοσης:

Aeriform / Getty Images

Η σκηνή σας έχει την αίσθηση ότι δεν έχει γενική αίσθηση βάθους ή βάθους; Προσθέτοντας μερικές επιπλέον παραμέτρους επεξεργασίας στη ροή εργασίας σας, μπορείτε να βοηθήσετε να αναζωογονήσετε την ακατέργαστη αναπαραγωγή σας πολύ εύκολα.

Εάν τα αντικείμενα και τα περιβάλλοντά σας δεν αισθάνονται σαν να καταλαμβάνουν ένα ενοποιημένο χώρο, η απόδοση ενός περάσματος απόφραξης στο περιβάλλον και η σύνθεσή του πάνω στην απόδοση σας μπορεί να κάνει θαύματα. Η απόφραξη του περιβάλλοντος δημιουργεί αυτό που οι καλλιτέχνες αποκαλούν "σκιές επαφής", σκοτεινιάζοντας τις σφιχτές ρωγμές και τις ρωγμές όπου δύο αντικείμενα έρχονται μαζί ή αλληλεπιδρούν. Η απόφραξη του περιβάλλοντος μπορεί να προσθέσει βάρος στη σκηνή σας, να κάνει τα στοιχεία σας ποπ και να κάνει να αισθάνεται ότι τα μοντέλα σας καταλαμβάνουν πράγματι τον ίδιο τρισδιάστατο χώρο.

Εκτός από την απόφραξη του περιβάλλοντος: Η απόδοση ενός πεδίου βάθους Z σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε εφέ βάθους πεδίου στο Photoshop ή το Nuke και κάνοντας έναν χρωματικό χάρτη (ο οποίος αντιστοιχεί σε τυχαία μάσκα χρώματος σε κάθε αντικείμενο της σκηνής σας) έλεγχος στο ταχυδρομείο.

Μπορείτε να πάρετε την απόδοσή σας περάσει ακόμα περισσότερο εάν νιώθετε την ανάγκη, κάνοντας ξεχωριστά περάσματα για σκιές, αντανακλάσεις και καυστικά όπως εσείς θεωρείτε κατάλληλα. Πάρτε λίγο χρόνο για να διαβάσετε και να πειραματιστείτε με περάσματα-μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε πολλές δυνατότητες.

Αγγίξτε το επάνω


Μην φοβάστε να ξεδιπλώσετε το παλιό Wacom και να χρησιμοποιήσετε το Photoshop για να ζωγραφίσετε, να επικαλύψετε τις υφές και να προσθέσετε εφέ για να σας φέρει την τελική κατάστασή σας.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι είτε πολύ δύσκολα είτε πολύ χρονοβόρα για να τραβήξετε σε 3D-καπνό, φωτιά, μαλλιά, ογκομετρικά εφέ κτλ. Αν θέλετε αυτά τα πράγματα στην εικόνα σας αλλά δεν ξέρετε πώς να τα δημιουργήσετε το πακέτο 3D σας, απλά προσθέστε τα στο post!

Γνωρίζω ότι τουλάχιστον ένας ή δύο καλλιτέχνες που είναι το τελευταίο βήμα της μετα-επεξεργασίας είναι να περάσουν μια εικόνα με μια πολύ ωραία βούρτσα σωματιδίων στο Photoshop για να προσθέσουν ένα πολύ λεπτό στρώμα αερομεταφερόμενης σκόνης. Είναι κάτι που χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο για να ολοκληρωθεί, αλλά μπορεί να προχωρήσει αρκετά προς την κατεύθυνση της εισαγωγής μιας εικόνας στη ζωή και θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί σε ένα 3D πακέτο.

Δεν χρειάζεται να κάνετε ακριβώς αυτό, αλλά προσπαθήστε να καταλάβετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Photoshop προς όφελός σας! Πτώση σε υφές ή φωτοβολίδες φακών, ζωγραφική σε αντικείμενα δημιουργίας, προσθέστε κάποιο δράμα μέσα από θαμπάδα κινήσεων. Αναλύστε την εικόνα σας όπως ένας φωτογράφος θα αναλύσει μια ακατέργαστη φωτογραφία και θα αναρωτηθείτε: "ποια είναι η εικόνα που λείπει και τι μπορώ να προσθέσω χωρίς να επιστρέψω στο πακέτο 3D μου;"

Πήγαινε στο μέρος 2 , όπου καλύπτουμε το φως της ανθοφορίας, τη χρωματική αποκοπή, την παραμόρφωση του φακού και την ταξινόμηση των χρωμάτων.