Πώς να δημιουργήσετε μια μακρά σκιά στο Adobe Illustrator CC 2014

01 από 05

Πώς να δημιουργήσετε μια μακρά σκιά στο Adobe Illustrator CC 2014

Οι μεγάλες σκιές δεν είναι εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργηθούν με το Illustrator.

Εάν υπάρχει μια θεμελιώδης αλήθεια για την εργασία με το λογισμικό γραφικών είναι: "Υπάρχουν 6.000 τρόποι να κάνουμε τα πάντα στο ψηφιακό στούντιο". Πριν από δύο μήνες σας έδειξα πώς να δημιουργήσετε μια μακρά σκιά στον εικονογράφο. Αυτό το μήνα θα σας δείξω έναν άλλο τρόπο.

Οι μακριές σκιές είναι χαρακτηριστικό της τάσης του Flat Design στον ιστό που είναι μια αντίδραση στην τάση Skeuomorphic που καθοδηγούσε η Apple. Αυτή η τάση ήταν κοινή μέσω της χρήσης βάθους, σκιάς σταγόνας και ούτω καθεξής, για να μιμούνται αντικείμενα. Το είδαμε στη ραφή γύρω από ένα ημερολόγιο και τη χρήση του "ξύλου" σε ένα εικονίδιο βιβλιοθήκης στο Mac OS.

Το Flat Design, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά όταν η Microsoft κυκλοφόρησε το Zune player της το 2006 και μετανάστευσε στο τηλέφωνο των Windows τέσσερα χρόνια αργότερα, πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση και χαρακτηρίζεται από μια μινιμαλιστική χρήση απλών στοιχείων, τυπογραφίας και επίπεδων χρωμάτων.

Παρόλο που υπάρχουν εκείνοι που φαίνεται να θεωρούν Flat Design ως μια περασμένη τάση, δεν μπορεί να μειωθεί. Ειδικά όταν η Microsoft χτίζει αυτό το πρότυπο σχεδίασης στη διεπαφή του Metro και η Apple την μεταφέρει τόσο σε συσκευές Mac OS όσο και iOS.

Σε αυτό το "Πώς" πρόκειται να δημιουργήσουμε μια μακρά σκιά για ένα κουμπί Twitter. Ας αρχίσουμε.

02 του 05

Πώς να ξεκινήσετε τη δημιουργία της μακράς σκιάς

Ξεκινάτε αντιγράφοντας το αντικείμενο για να πάρετε τη σκιά και να το επικολλήσετε πίσω από το πρωτότυπο.

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία είναι η δημιουργία των αντικειμένων που χρησιμοποιούνται για τη σκιά. Προφανώς είναι το λογότυπο Twitter. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε το αντικείμενο και να το αντιγράψετε. Με το αντικείμενο στο Πρόχειρο, επιλέξτε Επεξεργασία> Επικόλληση σε Επιστροφή και ένα αντίγραφο του αντικειμένου επικολλάται σε ένα στρώμα κάτω από το αρχικό αντικείμενο.

Απενεργοποιήστε την ορατότητα του επάνω στρώματος, επιλέξτε το επικολλημένο αντικείμενο και γεμίστε το με μαύρο .

Αντιγραφή και επικόλληση Στο πίσω μέρος του μαύρου αντικειμένου. Το επιλεγμένο αντικείμενο θα επιλεγεί και, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift , θα το μετακινήσετε προς τα κάτω και προς τα δεξιά. Κρατώντας το πλήκτρο Shift κατά τη μετακίνηση ενός αντικειμένου, περιορίζει την κίνηση σε 45 μοίρες, η οποία είναι ακριβώς η γωνία που χρησιμοποιείται στην επίπεδη σχεδίαση.

03 του 05

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μενού Blend για να δημιουργήσετε τη μακρά σκιά

Το κλειδί χρησιμοποιεί ένα μείγμα.

Μια τυπική σκιά τρέχει από το σκοτάδι στο φως. Για να το προσαρμόσετε, επιλέξτε το μαύρο αντικείμενο εκτός του έργου και ρυθμίστε την τιμή Opacity στο 0% . Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Window> Transparency για να ανοίξετε τον πίνακα διαφάνειας και να ορίσετε την τιμή αυτή και στο 0.

Με το πάτημα του πλήκτρου Shift, επιλέξτε το αντικείμενο Μαύρο στο κουμπί για να επιλέξετε τόσο τα ορατά όσο και τα αόρατα αντικείμενα σε ξεχωριστά επίπεδα. Επιλέξτε Αντικείμενο> Σύνθετο> Δημιουργία . Αυτό μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουμε. Στην περίπτωσή μου, υπάρχει ένα πουλί Twitter στο νέο στρώμα Blend. Ας το διορθώσουμε αυτό.

Με το επιλεγμένο Layer Blend, επιλέξτε Object> Blend> Blend Options . Όταν εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Επιλογές συγχώνευσης, επιλέξτε Προβλεπόμενη απόσταση από το αναπτυσσόμενο μενού Διαχωρισμός και ορίστε την απόσταση σε 1 εικονοστοιχείο. Τώρα έχετε μια μάλλον ομαλή σκιά.

04 του 05

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα διαφάνειας με τη μακρά σκιά

Χρησιμοποιήστε μια λειτουργία Blend στον πίνακα Διαφάνεια για να δημιουργήσετε τη σκιά.

Τα πράγματα δεν είναι ακόμα σωστά με τη σκιά. Είναι ακόμα λίγο ισχυρό και εξουδετερώνει το συμπαγές χρώμα πίσω από αυτό. Για να αντιμετωπίσετε αυτό επιλέξτε το στρώμα Blend και ανοίξτε το πλαίσιο Διαφάνεια. Ρυθμίστε τη λειτουργία Blend σε Πολλαπλασιασμός και η Αδιαφάνεια έως 40% ή οποιαδήποτε άλλη τιμή που θα επιλέξετε. Η λειτουργία Blend καθορίζει τον τρόπο αλληλεπίδρασης της σκιάς με το χρώμα πίσω από αυτήν και η αλλαγή της αδιαφάνειας μαλακώνει το αποτέλεσμα.

Ενεργοποιήστε την ορατότητα του επάνω στρώματος και μπορείτε να δείτε τη μακρά σκιά σας.

05 του 05

Πώς να δημιουργήσετε μια μάσκα περικοπή για τη μακρά σκιά

Χρησιμοποιήστε μια μάσκα περικοπής για να κόψετε τη μεγάλη σκιά.

Προφανώς μια σκιά που κρέμεται από τη βάση δεν είναι ακριβώς αυτό που περιμένουμε. Ας χρησιμοποιήσουμε το σχήμα στο στρώμα βάσης για να κόψουμε τη σκιά.

Επιλέξτε το στρώμα βάσης, αντιγράψτε το στο Πρόχειρο και, πάλι, επιλέξτε Επεξεργασία> Επικόλληση στην πλάτη . Αυτό δημιουργεί ένα αντίγραφο που βρίσκεται στην ακριβή θέση ως το πρωτότυπο. Στον πίνακα "Επίπεδα", μετακινήστε αυτό το αντιγραμμένο επίπεδο πάνω από το στρώμα Blend.

Με το πλήκτρο Shift, πατήστε το κουμπί Blend. Με τα επιλεγμένα επίπεδα βάσης αντιγραφής και Blend, επιλέξτε Αντικείμενο> Αποκοπή μάσκας> Πραγματοποίηση. Η σκιά έχει αποκοπεί και από εδώ μπορείτε να αποθηκεύσετε το έγγραφο.