Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας Twitter RSS Feed

Πριν από χρόνια, το Twitter χρησιμοποίησε εικονίδια ροής RSS σε όλα τα προφίλ, τα οποία οι χρήστες μπορούσαν εύκολα να κάνουν κλικ για να αποκτήσουν πρόσβαση στις δικές τους προσωπικές ροές (ή ροές δεδομένων για άλλους χρήστες). Σήμερα, το χαρακτηριστικό αυτό έχει εξαφανιστεί. Καλά, σωστά;

Μια ροή RSS για το προφίλ σας στο Twitter μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη αν θέλετε να στείλετε τα tweets σας σε ένα blog ή σε άλλο κοινωνικό δίκτυο. Μπορείτε επίσης να συγκεντρώσετε τη ροή RSS του Twitter από τα άτομα που ακολουθείτε και να τα τα ταΐσετε σε έναν αναγνώστη RSS , ο οποίος μπορεί να είναι βολικός αν θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας προσαρμοσμένη λίστα Twitter, αλλά δεν σας αρέσει η λειτουργία εγγενούς λίστας του Twitter.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να βρείτε το RSS feed της Twitter αν το Twitter αποσυρθεί από αυτό το χαρακτηριστικό εδώ και καιρό; Λοιπόν, δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να ψάχνουν για Twitter επιλογές RSS, υπάρχουν μερικές εναλλακτικές λύσεις.

Σε αυτό το συγκεκριμένο άρθρο, θα εξετάσουμε έναν από τους πιο γρήγορους και απλούστερους τρόπους δημιουργίας μιας ροής. Περιηγηθείτε στις παρακάτω διαφάνειες για να δείτε πώς γίνεται.

01 από 03

Επισκεφθείτε το TwitRSS.me στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web

Εικόνα που έγινε με την Canva

Το TwitRSS.me είναι μακράν ένας από τους γρηγορότερους και απλούστερους τρόπους δημιουργίας μιας ροής RSS από το Twitter. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα τεχνικό και να δημιουργήσετε τις ροές σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το TwitRSS.me έχει δύο επιλογές: Τροφοδοσίες RSS για τα tweets συγκεκριμένων χρηστών και τις ροές RSS για έναν όρο που συνήθως συνδέεστε στο πεδίο αναζήτησης στο Twitter. Η επιλογή όρου αναζήτησης είναι εξαιρετικά χρήσιμη εάν θέλετε να ακολουθήσετε τους όρους ή τους hashtag.

Για την επιλογή τροφοδοσίας RSS χρήστη του Twitter , απλά πληκτρολογήστε το χειριστήριο Twitter του χρήστη που θέλετε στο αντίστοιχο πεδίο. Μπορείτε να συμπεριλάβετε προαιρετικά όλες τις απαντήσεις που στέλνουν σε άλλους χρήστες, ελέγχοντας την επιλογή "Με απαντήσεις;" κουτί.

Για την επιλογή αναζήτησης Twitter στο RSS feed , πληκτρολογήστε τον όρο αναζήτησης στο αντίστοιχο πεδίο.

Κάντε κλικ στο μεγάλο μπλε κουμπί "Λήψη RSS" για να δημιουργήσετε τη ροή σας για εσάς. Μπορεί να χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα, οπότε να είστε υπομονετικοί όσο φορτώνετε τη σελίδα

02 του 03

Αντιγράψτε τη διεύθυνση URL της ροής RSS και αποθηκεύστε την κάπου

Screenshot της τροφής RSS

Εάν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης όπως το Google Chrome, θα δείτε μια δέσμη κώδικα στην επόμενη σελίδα. Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης όπως το Mozilla Firefox, θα δείτε μια ροή μηνυμάτων με την επιλογή να τα προσθέσετε στους Live Bookmarks σας.

Αυτό που πραγματικά θέλετε, ιδανικά, είναι η διεύθυνση URL της ροής δεδομένων. Εάν η ροή σας είναι για ένα χρήστη, θα πρέπει να μοιάζει με:

https://twitrss.me/twitter_user_to_rss/?user=[USERNAME]

Αν η ροή σας είναι ένας όρος αναζήτησης, θα πρέπει να μοιάζει με:

http://twitrss.me/twitter_search_to_rss/?term=[ΟΡΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗΣ]

Προσθέστε τον σύνδεσμο στους σελιδοδείκτες του φυλλομετρητή σας ή αποθηκεύστε τον κάπου (όπως στην Evernote χρησιμοποιώντας την επέκταση του Web Clipper ) έτσι ώστε να μην το χάσετε ποτέ και να έχετε πρόσβαση σε αυτόν όποτε θέλετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε και να κάνετε ό, τι θέλετε με τη διεύθυνση URL της ροής σας, χρησιμοποιώντας το με την φιλική προς το RSS υπηρεσία της επιλογής σας.

Συνιστάται: Top 7 δωρεάν αναγνωστών RSS RSS

03 του 03

Ελέγξτε έξω την ερώτηση ως άλλη εναλλακτική λύση

Φωτογραφία © DSGpro / Getty Images

Μπόνους: Μπορεί να θέλετε να δείτε το Queryfeed εκτός από το TwitRSS.me, το οποίο είναι ένα παρόμοιο εργαλείο. Όπως το TwitRSS.me, το Queryfeed είναι ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να δημιουργείτε τροφοδοσίες RSS από τους όρους αναζήτησης του Twitter, με πολλές διαφορετικές προσαρμόσιμες επιλογές που μπορείτε να επωφεληθείτε για να δημιουργήσετε τη ζωοτροφή σας ακριβώς όπως θέλετε.

Το Queryfeed σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ροές RSS για όρους αναζήτησης στο Google+ , το Facebook και το Instagram , οπότε αν χρησιμοποιήσετε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα για να παρακολουθήσετε τα θέματα που σχετίζονται με τις τάσεις, αυτό το εργαλείο ίσως αξίζει τον κόπο να το κάνετε.

Επόμενο συνιστώμενο άρθρο: 6 εργαλεία RSS Aggregator για να συνδυάσετε πολλαπλές ροές RSS

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau