Συμβουλές απόδοσης Mac: Κατάργηση στοιχείων σύνδεσης που δεν χρειάζεστε

Κάθε στοιχείο εκκίνησης καταναλώνει ισχύ CPU ή μνήμη

Τα στοιχεία εκκίνησης, γνωστά και ως στοιχεία σύνδεσης, είναι εφαρμογές, βοηθητικά προγράμματα και βοηθοί που εκτελούνται αυτόματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης ή σύνδεσης. Σε πολλές περιπτώσεις, οι εγκαταστάτες εφαρμογών προσθέτουν στοιχεία σύνδεσης τα οποία μπορεί να χρειαστεί μια εφαρμογή. Σε άλλες περιπτώσεις, οι εγκαταστάτες προσθέτουν στοιχεία σύνδεσης επειδή υποθέτουν ότι θέλετε να τρέχετε την πολύτιμη εφαρμογή τους κάθε φορά που ξεκινάτε το Mac.

Ανεξάρτητα από το λόγο, έχουν εγκατασταθεί, αν δεν τα χρησιμοποιείτε, τα στοιχεία σύνδεσης απορροφούν πόρους καταναλώνοντας κύκλους CPU, διατηρώντας μνήμη για τη χρήση τους ή εκτελώντας διαδικασίες στο παρασκήνιο που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Προβολή των στοιχείων σύνδεσης σας

Για να δείτε ποια στοιχεία πρόκειται να εκτελεστούν αυτόματα κατά την εκκίνηση ή τη σύνδεση, θα πρέπει να δείτε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού χρήστη.

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο System Preferences στο Dock ή επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple.
  2. Στο παράθυρο "Προτιμήσεις συστήματος", κάντε κλικ στο εικονίδιο "Λογαριασμοί" ή στο εικονίδιο Χρήστες και ομάδες.
  3. Στο παράθυρο προτιμήσεων Λογαριασμοί / Χρήστες και ομάδες, επιλέξτε το λογαριασμό σας από τη λίστα των λογαριασμών χρηστών που διαμένουν στο Mac σας.
  4. Κάντε κλικ στην καρτέλα "Σύνδεση στοιχείων".

Θα δείτε μια λίστα στοιχείων που ξεκινούν αυτόματα κάθε φορά που συνδέεστε στο Mac σας. Οι περισσότερες καταχωρήσεις, όπως το iTunesHelper ή ο Mac Fan, είναι αυτονόητες. Το iTunesHelper ρολόγια για ένα iPod / iPhone / iPad για σύνδεση με το Mac σας και στη συνέχεια καθοδηγεί το iTunes να ανοίξει. Αν δεν έχετε iPod / iPhone / iPad, μπορείτε να αφαιρέσετε το iTunesHelper. Άλλες καταχωρήσεις μπορεί να είναι για εφαρμογές που θέλετε να ξεκινήσετε κατά τη σύνδεση.

Ποια στοιχεία για κατάργηση;

Τα πιο εύκολα στοιχεία σύνδεσης για επιλογή για εξάλειψη είναι αυτά που ανήκουν σε εφαρμογές που δεν χρειάζεστε πλέον ή δεν χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα ένα ποντίκι της Microsoft, αλλά από τότε έχει αλλάξει σε άλλο εμπορικό σήμα. Εάν συμβαίνει αυτό, δεν χρειάζεστε την εφαρμογή MicrosoftMouseHelper που εγκαταστάθηκε όταν συνδέσατε για πρώτη φορά το ποντίκι της Microsoft. Ομοίως, εάν δεν χρησιμοποιείτε πλέον μια εφαρμογή, μπορείτε να καταργήσετε τυχόν βοηθούς που σχετίζονται με αυτήν.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί. Η κατάργηση ενός στοιχείου από τη λίστα των στοιχείων σύνδεσης δεν καταργεί την εφαρμογή από το Mac σας. απλώς αποτρέπει την αυτόματη εκτόξευση της εφαρμογής όταν συνδεθείτε. Αυτό καθιστά εύκολη την επαναφορά ενός στοιχείου σύνδεσης αν διαπιστώσετε ότι το χρειάζεστε πραγματικά.

Πώς να αφαιρέσετε ένα στοιχείο σύνδεσης

Πριν καταργήσετε ένα στοιχείο σύνδεσης, σημειώστε το όνομα και την τοποθεσία του στο Mac σας. Το όνομα είναι αυτό που εμφανίζεται στη λίστα στοιχείων. Μπορείτε να ανακαλύψετε την τοποθεσία του αντικειμένου τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το όνομα του στοιχείου. Για παράδειγμα, εάν ήθελα να διαγράψω το iTunesHelper:

  1. Γράψτε το όνομα iTunesHelper.
  2. Κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο iTunesHelper στη λίστα στοιχείων σύνδεσης.
  3. Επιλέξτε Show in Finder από το αναδυόμενο μενού.
  4. Σημειώστε πού βρίσκονται τα αντικείμενα στο Finder .
  5. Οι παλαιότερες εκδόσεις του OS X χρησιμοποιούν για να εμφανίζουν τη θέση του στοιχείου σύνδεσης σε ένα μπαλόνι αναδυόμενων παραθύρων που εμφανίστηκε ακριβώς με την τοποθέτηση του δείκτη πάνω από το όνομα του στοιχείου σύνδεσης.
  6. Θέλετε έναν εύκολο τρόπο να αντιγράψετε μια θέση αρχείου, η οποία εμφανίζεται σε ένα παράθυρο μπαλονιού που εξαφανίζεται αν μετακινήσετε το ποντίκι; Πατήστε εντολή + shift + 3 για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης .

Για να καταργήσετε ένα στοιχείο:

  1. Επιλέξτε το στοιχείο κάνοντας κλικ στο όνομά του στο παράθυρο στοιχείων σύνδεσης.
  2. Κάντε κλικ στο σύμβολο μείον (-) στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου "Είσοδος στοιχείων".

Το επιλεγμένο στοιχείο θα διαγραφεί από τη λίστα στοιχείων σύνδεσης.

Επαναφορά στοιχείου σύνδεσης

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απλή μέθοδο που περιγράφεται στο άρθρο " Προσθήκη στοιχείων εκκίνησης" στο Mac σας για να επαναφέρετε ένα στοιχείο σύνδεσης.

Επαναφορά στοιχείου σύνδεσης που περιέχεται σε πακέτο εφαρμογής

Μερικές φορές το στοιχείο που θέλετε να επαναφέρετε αποθηκεύεται μέσα σε ένα πακέτο εφαρμογής, το οποίο είναι ένας ειδικός τύπος φακέλου που εμφανίζεται στο Finder ως ένα μόνο αρχείο. Είναι πραγματικά ένας φάκελος με όλα τα είδη των φακέλων γεμισμένα μέσα σε αυτό, συμπεριλαμβανομένου του αντικειμένου που θέλετε να επαναφέρετε. Μπορείτε να αναγνωρίσετε αυτόν τον τύπο τοποθεσίας εξετάζοντας τη διαδρομή αρχείου του στοιχείου που θέλετε να επαναφέρετε. Εάν το όνομα διαδρομής περιέχει applicationname.app, τότε το στοιχείο βρίσκεται μέσα σε ένα πακέτο εφαρμογής.

Για παράδειγμα, το στοιχείο iTunesHelper βρίσκεται στην ακόλουθη διαδρομή αρχείου:

/Applications/iTunes.app/Contents/Resources/iTunesHelper

Σημειώστε ότι το αρχείο που θέλουμε να αποκαταστήσουμε, το iTunesHelper, βρίσκεται μέσα στο iTunes.app και δεν θα είναι προσβάσιμο από εμάς.

Όταν προσπαθούμε να προσθέσουμε αυτό το στοιχείο χρησιμοποιώντας το πλήκτρο συν (+), μπορούμε να φτάσουμε μόνο στην εφαρμογή iTunes. Το περιεχόμενο που περιέχεται στην εφαρμογή (το / Contents / Resources / iTunesHelper τμήμα της διαδρομής) δεν μπορεί να βρεθεί. Ο τρόπος γύρω από αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο drag-and-drop για την προσθήκη στοιχείων στη λίστα στοιχείων σύνδεσης.

Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και μεταβείτε στην επιλογή / Applications. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή iTunes και επιλέξτε 'Εμφάνιση Περιεχομένων Συσκευασίας' από το αναδυόμενο μενού. Τώρα μπορείτε να ακολουθήσετε το υπόλοιπο της διαδρομής του αρχείου. Ανοίξτε το φάκελο "Περιεχόμενα", έπειτα "Πόροι" και, στη συνέχεια, επιλέξτε την εφαρμογή iTunesHelper και σύρετέ την στη λίστα "Σύνδεση στοιχείων".

Αυτό είναι; μπορείτε τώρα να καταργήσετε και, εξίσου σημαντικό, να αποκαταστήσετε οποιοδήποτε στοιχείο σύνδεσης. Θα είστε σε θέση να κλαδέψετε με σιγουριά τη λίστα των στοιχείων σύνδεσης για να δημιουργήσετε ένα Mac με καλύτερη απόδοση.

Δημοσιεύθηκε αρχικά στις 9/14/2010

Ιστορικό αναπροσαρμογών: 1/31/2015, 6/27/2016