Όλοι για το Android Oreo (aka Android 8.0)

Οι λεπτομέρειες για την έκδοση 8 (aka Oreo) του λειτουργικού συστήματος Android

Η έκδοση 8.0 του λειτουργικού συστήματος Android , επίσης γνωστή ως Oreo, κυκλοφόρησε το 2017. Παρακάτω παρουσιάζεται μια λίστα με όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά του Oreo.

Βελτιωμένος έλεγχος μπαταρίας

Το Android 8 βελτιώνει τη διαχείριση του smartphone ή της μπαταρίας tablet, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε μεγαλύτερη ζωή από τη συσκευή σας. Αυτή η έκδοση το κάνει περιορίζοντας δύο λειτουργίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο: ο αριθμός των εφαρμογών διεργασιών που εκτελούνται και η συχνότητα των ενημερώσεων τοποθεσίας.

Αν θέλετε να δείτε τις επιπτώσεις των λειτουργιών εξοικονόμησης ενέργειας του Android 8 στη συσκευή σας ή θέλετε να ελέγχετε πιο προσεκτικά τη χρήση της μπαταρίας σας, το μενού ρυθμίσεων μπαταρίας σας παρέχει ισχυρές πληροφορίες, όπως:

Oreo προσφέρει Wi-Fi ευαισθητοποίηση

Η νέα λειτουργία Wi-Fi Awareness στο Android Oreo αναγνωρίζει ότι μια άλλη συσκευή Android διαθέτει σύνδεση Wi-Fi και θα δημιουργήσει ένα ad hoc δίκτυο Wi-Fi στο smartphone ή στο tablet σας. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στη συσκευή σας να συνδεθεί με μια άλλη συσκευή Android που δεν χρησιμοποιεί τον ίδιο φορέα δεδομένων με τον δικό σας.

Προστασία κακόβουλου λογισμικού: Η εφαρμογή Vitals

Το Android Oreo δεν απαιτεί τη λήψη ξεχωριστής εφαρμογής για προστασία από κακόβουλα προγράμματα (εκτός αν θέλετε). Η νέα εφαρμογή Vitals έρχεται προεγκατεστημένη με το Oreo και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν ανά πάσα στιγμή για να μάθετε ποιο κακόβουλο λογισμικό Vitals παρακολουθεί και καταστρέφει.

Μεγάλη υποστήριξη ήχου Bluetooth

Το Android Oreo υποστηρίζεται από υψηλής ποιότητας ασύρματα ακουστικά Bluetooth , ακουστικά και ηχεία. Εάν η ασύρματη συσκευή ήχου απαιτεί από το smartphone ή το tablet σας να χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες Sony LDAC ή AptX και εκτελείτε την έκδοση 8, τότε είναι καλό να πάτε.

Κανάλια ειδοποιήσεων για την Προτεραιότητα πληροφοριών

Το Android 8 κατηγοριοποιεί τις ειδοποιήσεις εφαρμογών που λαμβάνετε στα κανάλια. Αυτή η έκδοση δίνει προτεραιότητα στις ειδοποιήσεις σας σε ένα από τα τέσσερα κανάλια, από τις περισσότερες έως τις ελάχιστες:

Μια εφαρμογή μπορεί να έχει διαφορετικά κανάλια για τις διαφορετικές ειδοποιήσεις της. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή κυκλοφορίας πιθανόν να ταξινομήσει ένα τροχαίο ατύχημα στην περιοχή σας ως μια σημαντική ειδοποίηση, αλλά θα κάνει μια επιβράδυνση που συμβαίνει 50 μίλια από την τρέχουσα τοποθεσία σας στο κανάλι By the Way.

Η έκδοση 8 εμφανίζει ειδοποιήσεις στα κύρια κανάλια στην κορυφή της λίστας ειδοποιήσεων και αυτές οι ειδοποιήσεις ενδέχεται να διαρκέσουν έως και τρεις γραμμές στην οθόνη. Οι γενικές ειδοποιήσεις καναλιών εμφανίζονται σε μια γραμμή γκρι κειμένου που λέει ότι έχετε περισσότερες ειδοποιήσεις. μπορείτε να τα προβάλετε πατώντας σε αυτή τη γραμμή μέσα στη λίστα.

Όχι όλες οι εφαρμογές προσφέρουν ειδοποιήσεις, αλλά εάν τις θέλετε, αναζητήστε την περιγραφή της εφαρμογής (ή επικοινωνήστε με τον προγραμματιστή) στο Google Play Store ή στο κατάστημα εφαρμογών τρίτου μέρους που προτιμάτε.

Σημεία κοινοποίησης

Αν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ iPhone ή iPad , ίσως έχετε δει τα μικρά κουμπιά ή κουκκίδες ειδοποίησης δίπλα σε ένα εικονίδιο ή φάκελο μιας εφαρμογής. Αυτές οι κουκίδες περιλαμβάνουν έναν αριθμό και σας λένε ότι πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή για να κάνετε κάτι. Για παράδειγμα, μια κόκκινη κουκκίδα που περιέχει τον αριθμό 4 δίπλα στο εικονίδιο Apple App Store σας ενημερώνει ότι πρέπει να εγκαταστήσετε τέσσερις ενημερώσεις εφαρμογών στην εν λόγω εφαρμογή.

Το Android είχε στιγμές ειδοποίησης για λίγο. Τώρα το Android 8 αντιγράφει τη λειτουργικότητα των κουκκίδων iPhone και iPad επιτρέποντάς σας να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το εικονίδιο της εφαρμογής ή το φάκελο που περιέχει την κουκίδα και στη συνέχεια μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες ή να εκτελέσετε περισσότερες ενέργειες.

Ειδοποίηση Αναβολή

Το Android Oreo σας δίνει επίσης περισσότερο έλεγχο σε αυτό που βλέπετε στην οθόνη ειδοποιήσεων, επιτρέποντάς σας να "αναβάλλετε" τις ειδοποιήσεις σας. Δηλαδή, μπορείτε να κρύψετε τις ειδοποιήσεις για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όταν παρέλθει ο χρόνος, θα εμφανιστεί ξανά η ειδοποίηση στην οθόνη σας. Είναι εύκολο να αναβληθεί μια ειδοποίηση:

  1. Αγγίξτε παρατεταμένα την καταχώρηση ειδοποίησης στη λίστα και, στη συνέχεια, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά.
  2. Αγγίξτε το εικονίδιο του ρολογιού .
  3. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε πότε θέλετε να επανεμφανιστεί η ειδοποίηση: 15 λεπτά, 30 λεπτά ή 1 ώρα από τώρα.

Εάν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να αναβάλλετε την ειδοποίηση τελικά, πατήστε Άκυρο στο μενού.

Λάβετε υπόψη ότι εάν έχετε μια συνεχή ειδοποίηση, όπως μία όπου υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι παίρνετε φάρμακο σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τότε δεν θα μπορείτε να αναβάλλετε μια ειδοποίηση.

Αλλάξτε τις Ρυθμίσεις ειδοποίησης, Πάρα

Μέσα στην οθόνη Ρυθμίσεις στο Oreo, μπορείτε να δείτε τα κανάλια εφαρμογών στην οθόνη πληροφοριών της εφαρμογής. Εδώ είναι πώς θα φτάσετε εκεί:

  1. Πατήστε Εφαρμογές στην Αρχική οθόνη.
  2. Στην οθόνη εφαρμογών, πατήστε Ρυθμίσεις .
  3. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πατήστε Εφαρμογές και Ειδοποιήσεις .
  4. Σύρετε προς τα πάνω και προς τα κάτω στη λίστα εφαρμογών μέχρι να βρείτε την εφαρμογή που θέλετε.
  5. Πατήστε το όνομα της εφαρμογής στη λίστα.

Στην οθόνη πληροφοριών εφαρμογών, έχετε μεγαλύτερο έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιλέγοντας από έναν από τους πέντε τύπους ειδοποιήσεων:

Εικόνα σε εικόνα

Το Android Oreo προσφέρει τώρα λειτουργία εικόνας σε εικόνα. Αν είστε εξοικειωμένοι με τον τρόπο λειτουργίας της εικόνας σε εικόνα σε τηλεοράσεις, η ιδέα είναι η ίδια: Μπορείτε να δείτε την κύρια εφαρμογή σας σε ολόκληρη την οθόνη και σε μια δευτερεύουσα εφαρμογή σε ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο στο κάτω μέρος της οθόνης. Για παράδειγμα, εξακολουθείτε να βλέπετε άτομα στη συνομιλία σας στο Google Hangouts στο αναδυόμενο παράθυρο καθώς διαβάζετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην υπόλοιπη οθόνη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργικότητα εικόνας σε εικόνα μόνο αν είναι μια λειτουργία της εφαρμογής που χρησιμοποιείτε. Δείτε πώς μπορείτε να δείτε τη λίστα των εφαρμογών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εικόνα σε εικόνα:

  1. Στην Αρχική οθόνη, πατήστε Εφαρμογές .
  2. Πατήστε Ρυθμίσεις στην οθόνη Εφαρμογές.
  3. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πατήστε Εφαρμογές και ειδοποιήσεις .
  4. Πατήστε Προηγμένη .
  5. Πατήστε Ειδική πρόσβαση εφαρμογών .
  6. Αγγίξτε την εικόνα σε εικόνα .

Στην οθόνη Εικόνα-σε-εικόνα, απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε την εικόνα σε εικόνα για μια εφαρμογή, μετακινώντας το ρυθμιστικό στα δεξιά του ονόματος εφαρμογής προς τα αριστερά και προς τα δεξιά, αντίστοιχα.

Η έκδοση Android 8 προσφέρει περισσότερες λειτουργίες ασφάλειας

Στο παρελθόν, η Google έχει συστήσει να μην χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε κατάστημα εφαρμογών εκτός του Google Play Store. Αυτές τις μέρες, η Google γνωρίζει ότι οι χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν καταστήματα εφαρμογών τρίτων και συνειδητοποιούν επίσης ότι οι εφαρμογές στο Google Play Store ενδέχεται να περιέχουν κακόβουλα προγράμματα . Έτσι, το Android Oreo σαρώνει τώρα κάθε εφαρμογή που εγκαθιστάτε από το Google Play Store ή οποιοδήποτε άλλο κατάστημα εφαρμογών.

Το Android Oreo χρησιμοποιεί επίσης πολλά άλλα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας:

Τόνοι των Βελτιωτικών Βελτιώσεων

Υπάρχουν πολλές μικρές ενημερώσεις στο Android Oreo που βελτιώνουν την καθημερινή σας εμπειρία τόσο με το Oreo όσο και με τη συσκευή σας. Εδώ είναι τα πιο σημαντικά: