Πώς να ρυθμίσετε τη νέα συσκευή σας Android σε 4 βήματα

Νέο τηλέφωνο ή tablet Android; Συνδεθείτε γρήγορα

Είτε είστε νέος στο Android είτε έχετε χρησιμοποιήσει Android για λίγο, όταν ξεκινάτε φρέσκο ​​με μια νέα συσκευή, σας βοηθά να έχετε μια λίστα ελέγχου για να ξεκινήσετε.

Για το συγκεκριμένο σας τηλέφωνο ή tablet Android , οι ακριβείς επιλογές του μενού ενδέχεται να είναι διαφορετικές, αλλά θα πρέπει να είναι παρόμοιες με τα βήματα που εμφανίζονται εδώ.

Όχι e: Οι παρακάτω οδηγίες πρέπει να ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος έκανε το τηλέφωνο Android σας: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, κλπ.

Ακολουθεί το τι πρέπει να κάνετε για να ξεκινήσετε με το Android:

  1. Αποσυσκευάστε το τηλέφωνό σας και συνδεθείτε με το Λογαριασμό σας Google.
  2. Ρυθμίστε τις επιλογές ασφαλείας του τηλεφώνου ή του tablet σας και την ασύρματη συνδεσιμότητα .
  3. Εγκαταστήστε βασικές εφαρμογές Android.
  4. Προσαρμόστε την αρχική οθόνη και περισσότερες συμβουλές και κόλπα.

01 από 04

Αποσυσκευάστε την κινητή συσκευή σας και συνδεθείτε με τον Λογαριασμό σας Google

warrenski / Flickr

Η αποσύνδεση του τηλεφώνου ή του tablet είναι μια ευχάριστη εμπειρία. Στο κουτί, μπορείτε να βρείτε έναν γρήγορο οδηγό ρύθμισης ή ξεκινώντας, ο οποίος σας ενημερώνει εάν πρέπει να βάλετε στο τηλέφωνο μια κάρτα SIM , η οποία θα συμπεριληφθεί στο κουτί.

Αν το τηλέφωνό σας διαθέτει αφαιρούμενη μπαταρία, πρέπει να το τοποθετήσετε. Θα πρέπει να έχετε αρκετή χρέωση για να ολοκληρώσετε όλα τα βήματα για να ρυθμίσετε τη νέα συσκευή Android, αλλά εάν βρίσκεστε κοντά σε μια πρίζα, μπορείτε να συνδέσετε και να ξεκινήσετε τη φόρτιση της μπαταρίας.

Όταν ενεργοποιείτε για πρώτη φορά το τηλέφωνο ή το tablet, το Android σας καθοδηγεί στα πρώτα βήματα για να ξεκινήσετε. Θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο Google ή να δημιουργήσετε ένα νέο. Αυτό κρατά τη συσκευή σας σε συγχρονισμό με τις υπηρεσίες της Google για email, ημερολόγιο, χάρτες και πολλά άλλα.

Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, θα μπορείτε να συνδέσετε άλλες υπηρεσίες, όπως το Facebook , αλλά μπορείτε αργότερα να προσθέσετε αυτούς τους λογαριασμούς, αν θέλετε απλά να μπείτε στο τηλέφωνό σας το συντομότερο δυνατό.

Θα σας ζητηθούν επίσης ορισμένες βασικές ερωτήσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις , όπως η γλώσσα που χρησιμοποιείτε και εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας. Οι υπηρεσίες τοποθεσίας χρειάζονται από πολλές εφαρμογές για να κάνουν πράγματα όπως να σας δώσουν οδηγίες οδήγησης και να δείξετε τοπικές κριτικές εστιατορίων. Οι πληροφορίες συγκεντρώνονται ανώνυμα.

02 από 04

Ρύθμιση επιλογών ασφαλείας και ασύρματης σύνδεσης

Melanie Pinola

Η ρύθμιση των επιλογών ασφαλείας μπορεί να είναι το πιο σημαντικό βήμα όλων. Δεδομένου ότι τα τηλέφωνα και τα tablet χάνονται ή κλαπούν εύκολα, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η δική σας είναι προστατευμένη σε περίπτωση που κάποιος άλλος παίρνει.

Προχωρήστε στις ρυθμίσεις της συσκευής σας πατώντας το κουμπί Μενού . Επιλέξτε Ρυθμίσεις και μετά κάντε κύλιση προς τα κάτω και πιέστε Ασφάλεια .

Σε αυτήν την οθόνη, μπορείτε να ορίσετε έναν κωδικό PIN, ένα μοτίβο ή - ανάλογα με τη συσκευή σας και την έκδοση Android - ένα άλλο μέσο κλειδώματος του τηλεφώνου ή του tablet, όπως η αναγνώριση προσώπου ή ο κωδικός πρόσβασης.

Ένας μακρύς κωδικός πρόσβασης πολλαπλών χαρακτήρων προσφέρει την υψηλότερη ασφάλεια, αλλά αν αυτό είναι πολύ αποθαρρυντικό να εισέρχεται κάθε φορά που κλειδώνει η οθόνη σας, πρέπει τουλάχιστον να ρυθμίσετε ένα PIN.

Ανάλογα με τη συσκευή σας και την έκδοση Android, ενδέχεται να έχετε άλλες επιλογές ασφαλείας, όπως κρυπτογράφηση ολόκληρης της συσκευής, κάτι που είναι σημαντικό εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο ή το tablet σας για δουλειά και κλειδώσετε την κάρτα SIM.

Αν έχετε την επιλογή να πληκτρολογήσετε πληροφορίες κατόχου, ορίστε σίγουρα αυτό σε περίπτωση που χάσετε το τηλέφωνό σας και ένας καλός Σαμαρείτης το βρίσκει.

Ρυθμίστε το απομακρυσμένο σκουπίστε το συντομότερο δυνατόν, το οποίο σας επιτρέπει να διαγράψετε όλα τα δεδομένα του τηλεφώνου ή του tablet από μακριά εάν χάνονται ή κλαπούν.

Ρύθμιση ασύρματης σύνδεσης

Σε αυτό το σημείο, συνδεθείτε στο δίκτυό σας Wi-Fi . Εάν αφήνετε συνεχώς Wi-Fi, δεν είναι ιδανική ιδέα για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας, αλλά όταν βρίσκεστε στο σπίτι ή σε ένα γνωστό ασύρματο δίκτυο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε Wi-Fi.

Μεταβείτε ξανά στο Ρυθμίσεις από το κουμπί Μενού και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Wireless & Networks και πατήστε Wi-Fi . Ενεργοποιήστε το Wi-Fi και πατήστε το όνομα του ασύρματου δικτύου σας. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης δικτύου, εάν υπάρχει, και είστε έτοιμοι να μετακινηθείτε.

03 του 04

Εγκαταστήστε τις βασικές εφαρμογές Android

Google Play. Melanie Pinola

Υπάρχουν χιλιάδες εφαρμογές Android για λήψη και αναπαραγωγή. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για να ξεκινήσετε με το νέο smartphone ή tablet Android σας.

Οι προτεινόμενες εφαρμογές περιλαμβάνουν το Evernote για λήψη σημειώσεων, τα έγγραφα για να προχωρήσετε στην επεξεργασία αρχείων του Microsoft Office, το Skype για δωρεάν κλήσεις βίντεο και τα άμεσα μηνύματα και το Wifi Analyzer για να βελτιώσετε το ασύρματο δίκτυό σας.

Τρεις άλλοι που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι η Ασφάλεια Κινούμενου και το Antivirus της Avast, το GasBuddy (γιατί όλοι μπορούμε να σταθούμε για να εξοικονομήσουμε φυσικό αέριο) και το Camera ZOOM FX Premium, μια εντυπωσιακή εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής για το Android.

Εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο ή το tablet σας για να καλύψετε τις ειδήσεις και τους ιστοτόπους, τα News & Weather της Google, το Flipboard και το Pocket είναι δημοφιλή.

Θα βρείτε όλες αυτές τις εφαρμογές και πολλά περισσότερα στο Google Play Store, γνωστό στο παρελθόν ως Google Market.

Συμβουλή Pro: Μπορείτε να εγκαταστήσετε από καιρό εφαρμογές στο τηλέφωνό σας ή το tablet σας από τον φορητό υπολογιστή ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας από τον ιστότοπο του Google Play.

04 του 04

Συμβουλές και τεχνάσματα για να προσαρμόσετε την Αρχική οθόνη Android

Ρύθμιση Android - Widgets. Melanie Pinola

Αφού ρυθμίσετε την ασφάλεια της συσκευής σας και λάβετε ορισμένες βασικές εφαρμογές, ίσως θέλετε να προσαρμόσετε το τηλέφωνο ή το tablet, έτσι ώστε οι αγαπημένες σας εφαρμογές και πληροφορίες να είναι στην διάθεσή σας.

Το Android προσφέρει έναν τόνο χαρακτηριστικών προσαρμογής, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας προσθήκης δυναμικών widget. Ακολουθούν τα βασικά στοιχεία της προσαρμογής της αρχικής οθόνης και της συσκευής σας:

Υπάρχει πολύ περισσότερο που μπορείτε να κάνετε με το Android, αλλά αυτός ο βασικός οδηγός ρύθμισης θα πρέπει να σας ξεκινήσει. Απολαύστε το νέο σας τηλέφωνο ή tablet.