Συστήματα ήχου αυτοκινήτου Για το συνολικό νέο

Εάν είστε ολικός αρχάριος στον κόσμο των συστημάτων ήχου αυτοκινήτου, τότε υπάρχει μόνο ένα βασικό γεγονός που θα πρέπει να γνωρίζετε.

Δεν είναι κάποια βυζαντινή φόρμουλα που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των επιπέδων ισχύος των ηχείων ή των βέλτιστων τοποθετήσεων ομιλητών. Δεν έχει τίποτα να κάνει με τη συμπίεση κάθε τελευταίου κομμάτι από έναν πυκνωτή ήχου αυτοκινήτου ή την προσθήκη μιας πρόσθετης μπαταρίας.

Δεν είναι καν ζεστό άκρη για το πού να πάρετε τις φθηνότερες τιμές για τα ηχοσυστήματα.

01 από 07

Ο οδηγός αρχαρίων για συστήματα ήχου αυτοκινήτου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αναβάθμισης ενός συστήματος ήχου αυτοκινήτου, αλλά ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να πηδήξει δεξιά με τις σωστές πληροφορίες. Η εικόνα προσφέρθηκε από την JVC America, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σας πιθανώς δεν ακούγεται τόσο καλό όσο νομίζετε ότι κάνει. Και αυτό δεν είναι μια κρίσιμη δήλωση. Το γεγονός είναι ότι το ηχητικό σύστημα είναι ένα από τα μέρη που οι ΚΑΕ σχεδόν καθολικά παραμελούν στο όνομα των υψηλότερων κερδών, και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν ότι χάσουν.

Εάν ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου ακούγεται εντάξει σε αρκετά άτομα, τότε αυτό είναι όλοι οι ΚΑΕ που συνήθως αναζητούν. Ακόμη και τα εγκατεστημένα στο εργοστάσιο "premium συστήματα ήχου" συνήθως δεν είναι μέχρι το ταμπάκο.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να διαπιστώσετε εάν το εργοστάσιο ήχου σας χρειάζεται λίγη τρυφερή φροντίδα; Εδώ είναι ένα τεστ που μπορεί κανείς να κάνει:

  1. Πηγαίνετε να καθίσετε στο αυτοκίνητό σας, κλείστε τις πόρτες και στρέψτε τα παράθυρα.
  2. Βάλτε το αγαπημένο σας CD και αυξήστε την ένταση του ήχου. Μην φοβάστε να πάτε υψηλότερα από ό, τι κανονικά, αλλά δεν μιλάμε "χτύπησε τα αυτιά σου" ψηλά.
  3. Ακου τη μουσική.

Ακούμε για μερικά διαφορετικά πράγματα και δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός ακροατής για να τα πάρεις.

Αν βρεθείτε να εμφανίσετε τα πρίμα, λόγω έλλειψης σαφήνειας, αυτό είναι κάτι που μπορεί να διορθώσει μια αναβάθμιση.

Από την άλλη πλευρά, αν βρεθείτε να γυρνάτε το μπάσο μόνο για να έχετε τον ήχο μπάσων κοίλο ή άδειο, αυτό είναι κάτι που μπορεί να διορθώσει και η αναβάθμιση.

Εάν η μουσική ακούγεται παραμορφωμένη όταν η ένταση είναι ψηλά, αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να το φροντίσετε με λίγο τίναγμα.

Πού ξεκινάτε λοιπόν; Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους ο αρχάριος μπορεί να αναβαθμίσει την εργοστασιακή αναβάθμιση του συστήματος ήχου, οπότε υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν να σας καθοδηγήσουμε στο σωστό δρόμο:

Ίσως να εκπλαγείτε με το πώς η απλή πράξη σκέψης αυτών των πέντε ερωτήσεων θα σας οδηγήσει στο δρόμο για την οικοδόμηση ενός μεγάλου συστήματος ήχου αυτοκινήτου.

02 του 07

Προσαρμοσμένες στερεοφωνικές αναβαθμίσεις αυτοκινήτου

Η προσθήκη premium ηχείων σε στερεοφωνικό εργοστάσιο μπορεί να είναι ένας τρόπος χαμηλού κόστους για τη βελτίωση της ποιότητας ήχου του στερεοφωνικού σας συστήματος αυτοκινήτου. Η εικόνα προσφέρθηκε από την JVC America, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Το μεγάλο πράγμα για το ηχοσύστημα αυτοκινήτου είναι ότι δεν υπάρχει σωστός ή λανθασμένος τρόπος για να το πάτε, και το καλύτερο πράγμα για εργοστασιακά συστήματα ήχου είναι ότι σχεδόν οποιοδήποτε συστατικό που αντικαθιστάτε θα αντιπροσωπεύει τουλάχιστον μια οριακή βελτίωση.

Εάν εργάζεστε σε ένα σφιχτό προϋπολογισμό, τότε υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τον ήχο σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα εξαρτήματα μία φορά την φορά, όπως σας επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας και τελικά θα έχετε ένα εντελώς προσαρμοσμένο σύστημα ήχου αυτοκινήτου.

Εάν πηγαίνετε στην κομψή, προϋπολογισμού συνειδητή διαδρομή, τότε είναι καλή ιδέα να σχεδιάσετε έναν χάρτη πορείας για το τι θέλετε να φαίνεται το ολοκληρωμένο σας σύστημα. Εάν το κάνετε αυτό, τότε θα καταλήξετε με εξαρτήματα που λειτουργούν όλοι πραγματικά καλά μαζί.

Ένα καλό μέρος για αρχάριους προϋπολογισμού που αρχίζουν είναι οι ομιλητές. Οι εργοστασιακοί ομιλητές είναι συνήθως αρκετά αναιμικοί, επομένως μπορεί να παρατηρήσετε μια αρκετά μεγάλη βελτίωση στον ήχο σας αντικαθιστώντας απλά τα μπροστινά ηχεία σας.

Ένα αξιοπρεπές σύνολο μετωπικών ομιλητών μπορεί να σας επιστρέψει μόνο $ 50. Τα ηχεία Component παρέχουν ακόμη καλύτερο ήχο, αλλά αυτή είναι μια πιο περίπλοκη αναβάθμιση που συνδυάζεται καλύτερα με ένα ολοκαίνουργιο στερεοφωνικό αυτοκινήτου.

Εάν αποφασίσετε να αφήσετε νέα ηχεία, καλό θα είναι να βεβαιωθείτε ότι θα συνεργαστούν με την υπάρχουσα κύρια μονάδα . Και αν σκοπεύετε να αναβαθμίσετε το head unit στο μέλλον, θα θελήσετε να το λάβετε υπόψη και αυτό.

03 του 07

Αναβάθμιση ενός στερεοφωνικού εργοστασίου

Ένας ενισχυτής με εισόδους στάθμης ηχείου θα σας επιτρέψει να ανεβάσετε την ένταση χωρίς να βυθίσετε το στερεοφωνικό σας εργοστάσιο. Η εικόνα προσφέρθηκε από την JVC America, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Όλοι έχουν διαφορετικές απόψεις για το ηχητικό αυτοκίνητο, και μερικοί απλώς λατρεύουν την εμφάνιση του στερεοφωνικού τους εργοστασίου. Αν έχετε ένα αυτοκίνητο με καθυστερημένο μοντέλο με ενσωματωμένο σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας, μπορεί επίσης να είναι πολύ δύσκολο να αναβαθμίσετε το στερεοφωνικό. Και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχουν διάφοροι τρόποι βελτίωσης ενός εργοστασιακού ηχητικού συστήματος χωρίς να αγγίζετε τη μονάδα κεφαλής.

Το πρώτο βήμα είναι να χαλαρώσετε τα εργοστασιακά ηχεία σας και να τα αντικαταστήσετε με μονάδες υψηλής ποιότητας. Τα ηχεία υψηλής ποιότητας είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλότερης ποιότητας , ώστε να ακούγονται καλύτερα και να διαρκούν περισσότερο από τα εργοστασιακά ηχεία. Αυτό μόνο θα έχει συνήθως ως αποτέλεσμα μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με τον εργοστασιακό ήχο.

Εάν είστε έτοιμοι να μεταβείτε σε άλλο επίπεδο, ίσως θελήσετε να εγκαταστήσετε έναν ενισχυτή που χρησιμοποιεί εισόδους στάθμης ηχείων. Οι περισσότεροι ενισχυτές χρησιμοποιούν εισόδους επιπέδου γραμμής, αλλά θα χρειαστείτε ένα με είσοδο στάθμης ηχείου εάν το στερεοφωνικό σας εργοστάσιο δεν διαθέτει έξοδο προενισχυτή.

Αυτό θα μπορούσε να ακούγεται σαν πολλή ανοησία, αλλά ουσιαστικά σημαίνει ότι ο ενισχυτής θα μπορεί να καθίσει ανάμεσα στο εργοστάσιο παραγωγής και τα νέα σας ηχεία και θα σας επιτρέψει να μετατρέψετε τη μουσική σας χωρίς καμία παραμόρφωση.

Όταν προσθέτετε έναν ή περισσότερους ενισχυτές, μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα υπογούφερ . Αυτό θα σας προσφέρει πλουσιότερο μπάσο, αλλά μπορείτε επίσης να προσθέσετε έναν επεξεργαστή ψηφιακού ήχου για να βελτιώσετε τον ήχο από όλα τα ηχεία σας.

04 του 07

Δημιουργία στερεοφωνικού συστήματος

Αν επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα σύστημα από το έδαφος, φροντίστε να εξετάσετε επιλογές όπως τα χειριστήρια iPod που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν. Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Doug Belshaw, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Εάν δεν σας αρέσει το στερεοφωνικό εργοστάσιο σας, τότε ίσως θέλετε να ξεκινήσετε με καθαρό σχιστόλιθο. Αυτό είναι μεγάλο, αλλά ο πλήθος επιλογών εκεί έξω μπορεί να παραλύει. Εάν χτίζετε ένα σύστημα από το έδαφος, τότε μπορείτε είτε να ξεκινήσετε με τα ηχεία είτε με τη μονάδα κεφαλής.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα θελήσετε να καταλήξετε με μια μονάδα κεφαλής που είναι σε θέση να τροφοδοτήσει πλήρως τα ηχεία. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε επίσης να πάτε με μια μονάδα κεφαλής που έχει έξοδο προενίσχυσης και έναν ενισχυτή που μπορεί να τροφοδοτήσει πλήρως τα ηχεία σας.

Υπάρχουν πολλές επιλογές όταν χτίζετε ένα στερεοφωνικό σύστημα αυτοκινήτου από το έδαφος, έτσι πολλοί αρχάριοι αποφεύγουν αυτό το είδος δραστικής αλλαγής.

Εάν θέλετε πραγματικά να βουτήξετε μέσα, ίσως να θέλετε να ξεκινήσετε εξετάζοντας τα είδη των χαρακτηριστικών που θέλετε από το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σας, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την τέλεια μονάδα κεφαλής. Θα θελήσετε επίσης να αποφασίσετε αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ηχεία πλήρους φάσματος ή συστατικών.

05 του 07

Προσθήκη περισσότερων μπάσων

Ο μόνος τρόπος για να πάρετε το χτύπημα μπάσων είναι να προσθέσετε ένα subwoofer. Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Jon Rawlinson, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Εάν το μόνο πράγμα που λείπει πραγματικά είναι το μπάσο, τότε θα θελήσετε να προσθέσετε ένα subwoofer στο εργοστασιακό σας σύστημα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με έναν από τους δύο τρόπους:

  1. Προσθήκη ενισχυτή και υπογούφερ
  2. Προσθέτοντας ένα τροφοδοτημένο υπογούφερ

Τα τροφοδοτημένα υπογούφερ είναι απλούστερα, αλλά η προσθήκη ενισχυτή και υπογούφερ σας προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ένα υπογούφερ είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε το μπάσο χτυπάει.

Εάν είστε μετά από τον απόλυτα ευκολότερο τρόπο να προσθέσετε περισσότερα μπάσα στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σας, τότε ένας τροφοδοτούμενος ενισχυτής με εισόδους σε επίπεδο ηχείου είναι ο τρόπος να πάτε. Αυτές οι μονάδες συνδυάζουν έναν ενισχυτή και ένα υπογούφερ σε μία μονάδα, οπότε δεν υπάρχει καμία εικασία και μπορούν να συνδεθούν σε οποιαδήποτε μονάδα παραγωγής ή δευτερεύουσας αγοράς.

06 του 07

Αντιστοιχίστε το σε έντεκα

Το κλειδί για τη δυνατή μουσική που είναι επίσης σαφής είναι ένας καλός ενισχυτής. Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Jeff Sandquist, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Εάν ανησυχείτε περισσότερο για τον όγκο, ένας ενισχυτής εξακολουθεί να είναι το στοιχείο που πρέπει να εξετάσετε για την προσθήκη στο σύστημά σας. Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείτε έναν ενισχυτή με εισόδους στάθμης ηχείου εάν εγκαταλείπετε το στερεοφωνικό εργοστάσιο στη θέση του, αλλά ορισμένες μονάδες υψηλής εργοστασιακής κεφαλής έρχονται με εξόδους γραμμικού επιπέδου.

Όταν προσθέτετε έναν ισχυρό ενισχυτή σε εργοστασιακό ηχοσύστημα, είναι εύκολο να ξεπεράσετε τα ηχεία. Με αυτό κατά νου, θα πρέπει να αναβαθμίσετε τα ηχεία σας αν θέλετε πραγματικά να στρέψετε την ένταση μέχρι το τέλος.

07 του 07

Κάνοντας το σωστό έργο

Με τη σωστή πλεξούδα καλωδίωσης, η επανεγκατάσταση του στερεοφωνικού του εργοστασίου είναι ένα cinch. Η εικόνα προσφέρθηκε από τον Pete, μέσω του Flickr (Creative Commons 2.0)

Εάν ανησυχείτε για την αξία μεταπώλησης του αυτοκινήτου σας, ή ακόμα και αν μισθώσετε το όχημα, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν ενοχλεί.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε είναι μια καλωδίωση που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το όχημά σας. Αυτή η καλωδίωση θα συνδεθεί στην καλωδίωση του εργοστασίου, οπότε δεν θα χρειαστεί να κόψετε κανένα από τα καλώδια στο στερεοφωνικό σας σύστημα αυτοκινήτου.

Ορισμένες από αυτές τις πλεξούδες καλωδίωσης έχουν σχεδιαστεί ακόμη και για να συνδέονται κατευθείαν στη νέα σας κύρια μονάδα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθόλου καλωδίωση. Αυτός είναι ο απόλυτος ευκολότερος τρόπος για να εγκαταστήσετε μια νέα μονάδα κεφαλής και διασφαλίζει ότι μπορείτε να αναπαράγετε το εργοστάσιο στερεοφωνικό πίσω όποτε θέλετε.