Πώς να ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση οθόνης Mac

Μοιραστείτε την οθόνη του Mac σας στο δίκτυό σας

Η κοινή χρήση οθόνης είναι η διαδικασία που επιτρέπει στους χρήστες σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή να δουν τι συμβαίνει στην οθόνη του Mac σας. Η κοινή χρήση οθόνης Mac σας επιτρέπει επίσης να προβάλετε από απόσταση και να πάρετε τον έλεγχο μιας άλλης οθόνης Mac.

Αυτό μπορεί να είναι πολύ βολικό για να λάβετε ή να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση προβλημάτων, να λάβετε απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο χρήσης μιας εφαρμογής ή απλά να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάτι από τον Mac από άλλο υπολογιστή.

Οι υπολογιστές Mac κυκλοφορούν με ενσωματωμένες δυνατότητες κοινής χρήσης οθόνης, οι οποίες είναι προσβάσιμες από το παράθυρο προτιμήσεων Sharing. Η δυνατότητα κοινής χρήσης οθόνης Mac βασίζεται στο πρωτόκολλο VNC (Virtual Network Computing), το οποίο σημαίνει όχι μόνο ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν άλλο Mac για να προβάλετε την οθόνη σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε υπολογιστή έχει εγκατεστημένο έναν υπολογιστή-πελάτη VNC.

Ρύθμιση της κοινής χρήσης οθόνης στο Mac σας

Το Mac προσφέρει δύο μεθόδους ρύθμισης της κοινής χρήσης οθόνης . μια κατάλληλα αποκαλούμενη κοινή χρήση οθόνης, και η άλλη αποκαλούμενη απομακρυσμένη διαχείριση. Οι δύο χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα VNC για να επιτρέπουν την κοινή χρήση της οθόνης. Η διαφορά είναι ότι η μέθοδος απομακρυσμένης διαχείρισης περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για την εφαρμογή απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας της Apple, μια εφαρμογή χρέωσης που χρησιμοποιείται σε πολλά εμπορικά περιβάλλοντα για να επιτρέπει σε απομακρυσμένο προσωπικό να εντοπίζει προβλήματα και να ρυθμίζει Mac. Σε αυτό το άρθρο, θα υποθέσουμε ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τη βασική κοινή χρήση οθόνης, η οποία ισχύει περισσότερο για τους περισσότερους χρήστες του σπιτιού και των μικρών επιχειρήσεων.

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος είτε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο System Preferences στο Dock είτε επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού Apple.
  2. Κάντε κλικ στο παράθυρο προτιμήσεων κοινής χρήσης στο παράθυρο " Προτιμήσεις συστήματος" .
  3. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στην υπηρεσία "Κοινή χρήση οθόνης".
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις υπολογιστή.
  5. Στο παράθυρο "Ρυθμίσεις", τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο στοιχείο "Οι χρήστες του VNC μπορούν να ελέγξουν την οθόνη με τον κωδικό πρόσβασης".
  6. Πληκτρολογήστε έναν κωδικό πρόσβασης που θα χρησιμοποιηθεί όταν ένας απομακρυσμένος χρήστης επιχειρήσει να συνδεθεί στο Mac σας.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  8. Επιλέξτε ποιοι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στην οθόνη του Mac σας. Μπορείτε να επιλέξετε "Όλοι οι χρήστες" ή "Μόνο αυτοί οι χρήστες". Στην περίπτωση αυτή, οι "χρήστες" αναφέρονται σε χρήστες Mac στο τοπικό σας δίκτυο . Κάντε την επιλογή σας.
  9. Εάν επιλέξετε "Μόνο αυτοί οι χρήστες", χρησιμοποιήστε το κουμπί συν (+) για να προσθέσετε τους κατάλληλους χρήστες στη λίστα.
  10. Όταν τελειώσετε, μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο προτιμήσεων κοινής χρήσης.

Αφού ενεργοποιηθεί η κοινή χρήση οθόνης, άλλοι υπολογιστές στο τοπικό σας δίκτυο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας του Mac. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε κοινή οθόνη Mac , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις μεθόδους που περιγράφονται στους παρακάτω οδηγούς:

Κοινή χρήση οθονών Mac - Πώς να συνδεθείτε σε άλλη επιφάνεια εργασίας Mac

Κοινή χρήση οθών Mac χρησιμοποιώντας την πλευρική γραμμή Finder

Κοινή χρήση οθόνης iChat - Πώς να χρησιμοποιήσετε το iChat για να μοιραστείτε την οθόνη Mac σας

Δημοσιεύθηκε: 5/5/2011

Ενημερώθηκε: 16/6/2015