Χρησιμοποιήστε το iChat για να διατηρήσετε επαφή με τους φίλους σας στο Facebook

Συνδεθείτε με τους φίλους σας στο Facebook με τη βοήθεια του Jabber

Το Facebook έχει ενσωματωμένο σύστημα συνομιλίας που σας επιτρέπει να διατηρείτε επαφή με τους επιβεβαιωμένους φίλους σας στο Facebook. Το μόνο πρόβλημα με αυτό το σύστημα συνομιλίας είναι ότι πρέπει να κρατήσετε την ιστοσελίδα σας στο Facebook ή τουλάχιστον το πρόγραμμα περιήγησής σας ανοικτή αν χρησιμοποιείτε το παράθυρο pop-out του Facebook Chat.

Υπάρχει καλύτερος τρόπος. Το Facebook χρησιμοποιεί το Jabber ως διακομιστή ανταλλαγής μηνυμάτων και τόσο το iChat όσο και τα μηνύματα μπορούν να επικοινωνούν με τα συστήματα ανταλλαγής μηνυμάτων που βασίζονται στην Jabber . Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό iChat ή μηνυμάτων ειδικά για χρήση με το Facebook. Αφού έχετε ρυθμίσει το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων με ένα λογαριασμό στο Facebook, μπορείτε να επικοινωνήσετε με όλους τους φίλους σας στο Facebook με το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων που είστε εξοικειωμένοι με τη χρήση.

  1. Δημιουργήστε έναν Λογαριασμό Facebook στο iChat

  2. Εκκινήστε το iChat, που βρίσκεται στο φάκελό σας / Applications.
  3. Επιλέξτε Προτιμήσεις από το μενού iChat.
  4. Κάντε κλικ στην καρτέλα Λογαριασμοί.
  5. Ακριβώς κάτω από τη λίστα των λογαριασμών, κάντε κλικ στο σύμβολο συν (+).
  6. Στο παράθυρο Ρύθμιση λογαριασμού, χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού Τύπος λογαριασμού για να επιλέξετε Jabber.
  7. Στο πεδίο Όνομα λογαριασμού, εισάγετε το όνομα χρήστη στο Facebook που ακολουθείται από @ chat.facebook.com. Για παράδειγμα, εάν το όνομα χρήστη σας στο Facebook είναι Jane_Smith, θα εισάγετε το όνομα λογαριασμού ως Jane_Smith@chat.facebook.com.
  8. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης στο Facebook.
  9. Κάντε κλικ στο τρίγωνο δίπλα στην επιλογή Επιλογές διακομιστή.
  10. Εισαγάγετε chat.facebook.com ως όνομα διακομιστή.
  11. Εισαγάγετε 5222 ως τον αριθμό θύρας.
  12. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό Facebook στα Μηνύματα

  1. Εκκινήστε μηνύματα, που βρίσκονται στο φάκελο / εφαρμογές σας.
  2. Επιλέξτε Προτιμήσεις από το μενού Μηνύματα.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Λογαριασμοί.
  4. Ακριβώς κάτω από τη λίστα των λογαριασμών, κάντε κλικ στο σύμβολο συν (+).
  5. Ένα αναπτυσσόμενο φύλλο θα εμφανίζει διάφορους τύπους λογαριασμών που μπορείτε να δημιουργήσετε. Επιλέξτε το λογαριασμό Άλλα μηνύματα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.
  6. Στο πλαίσιο Προσθήκη λογαριασμού μηνυμάτων που εμφανίζεται, χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού Τύπος λογαριασμού για να επιλέξετε Jabber.
  7. Στο πεδίο Όνομα λογαριασμού, εισάγετε το όνομα χρήστη στο Facebook που ακολουθείται από @ chat.facebook.com. Για παράδειγμα, εάν το όνομα χρήστη στο Facebook είναι το Tim_Jones, θα εισάγετε το όνομα λογαριασμού ως Tim_Jones@chat.facebook.com.
  8. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης στο Facebook.
  9. Εισαγάγετε chat.facebook.com ως όνομα διακομιστή.
  10. Εισαγάγετε 5222 ως τον αριθμό θύρας.
  11. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία.

Ο λογαριασμός σας στο Facebook θα προστεθεί στο iChat ή στα Μηνύματα.

Χρήση του λογαριασμού σας στο Facebook με iChat ή μηνύματα

Ένας λογαριασμός στο Facebook στο iChat και στα μηνύματα λειτουργεί ακριβώς όπως οποιοσδήποτε άλλος λογαριασμός που μπορεί να έχετε ήδη. Απλά πρέπει να αποφασίσετε εάν θα πρέπει να εμφανίζεται ο λογαριασμός Facebook και να συνδεθείτε αυτόματα όταν ξεκινάτε την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων ή μόνο όταν επιλέγετε το λογαριασμό από τη λίστα των λογαριασμών μηνυμάτων Jabber.

  1. Επιστρέψτε στις Προτιμήσεις και κάντε κλικ στην καρτέλα Λογαριασμοί.
  2. Επιλέξτε το λογαριασμό σας στο Facebook από τη λίστα Λογαριασμοί.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Πληροφορίες λογαριασμού.
  4. Τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο στοιχείο Ενεργοποίηση αυτού του λογαριασμού. Εάν αφήσετε αυτό το πλαίσιο μη ελεγμένο, ο λογαριασμός θα είναι ανενεργός και οποιοσδήποτε επιχειρεί να σας ειδοποιήσει μέσω του Facebook θα σας δείξει ως εκτός σύνδεσης.

Στο iChat

Τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή "Σύνδεση αυτόματα όταν ανοίγει το iChat". Αυτή η επιλογή θα ανοίξει αυτόματα ένα παράθυρο iChat για το λογαριασμό Facebook, θα εμφανίσει όλους τους φίλους του Facebook που είναι διαθέσιμοι και θα συνδεθεί, έτοιμος για συζήτηση με τους φίλους σας. Αφήνοντας το πλαίσιο ελέγχου χωρίς έλεγχο θα αποτρέψει την αυτόματη σύνδεση και εμφάνιση της λίστας φίλων. Μπορείτε ακόμα να συνδεθείτε με μη αυτόματο τρόπο χρησιμοποιώντας τα μενού στο iChat ανά πάσα στιγμή.

Σε μηνύματα

Επιλέξτε Windows, Buddies για να ανοίξετε το παράθυρο Buddies και να δείτε τους φίλους του Facebook που είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Αυτό είναι. Είστε έτοιμοι να συνομιλήσετε με τους φίλους σας στο Facebook, χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε στην αρχική σελίδα του Facebook ή να διατηρήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας ανοιχτό. Καλα να περνας!

Έξτρα Συμβουλή: Πολλά συστήματα ανταλλαγής μηνυμάτων περιλαμβάνουν υποστήριξη για την Jabber , οπότε αν χρησιμοποιείτε εναλλακτική λύση στο iChat ή στα Μηνύματα, μπορείτε πολύ πιθανό να συνδεθείτε με τους φίλους σας στο Facebook. Ακολουθήστε τις βασικές ρυθμίσεις του Jabber Facebook που περιγράφονται σε αυτόν τον οδηγό και εφαρμόστε τις στο αγαπημένο σας σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων.

Δημοσιεύθηκε: 3/8/2010

Ενημερώθηκε: 9/20/2015