Σε περίπτωση που αγοράσετε το Nintendo DS Lite ή το DSi;

Εάν περπατήσετε στο τοπικό κατάστημα παιχνιδιών και πείτε, "Θα ήθελα να αγοράσω ένα Nintendo DS", ο υπάλληλος θα ρωτήσει, "Ένα DS Lite ή ένα DSi;" Θα θελήσετε να είστε έτοιμοι με την απάντησή σας.

Αν και τα περισσότερα παιχνίδια Nintendo DS είναι ανταλλάξιμα μεταξύ του DS Lite και του DSi, υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές μεταξύ των δύο. Αυτή η λίστα θα σας βοηθήσει να κάνετε μια επιλογή βασισμένη στην τιμή και τις λειτουργίες και των δύο μονάδων.

Σημειώστε ότι το πρώτο μοντέλο του Nintendo DS - που συχνά αναφέρεται ως "DS Phat" από την κοινότητα τυχερών παιχνιδιών - είναι λίγο μεγαλύτερο από το DS Lite και έχει μικρότερη οθόνη, αλλά τα χαρακτηριστικά του είναι κατά τα άλλα πανομοιότυπα με το DS Lite's.

Το DSi δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια Game Boy Advance.

Εικόνα © Nintendo

Το Nintendo DSi δεν διαθέτει υποδοχή κασέτας που καθιστά το DS Lite συμβατό προς τα πίσω με τα παιχνίδια Game Boy Advance (GBA). Αυτό σημαίνει επίσης ότι το DSi δεν μπορεί να παίξει τα παιχνίδια DS Lite που χρησιμοποιούν την υποδοχή για ορισμένα εξαρτήματα. Για παράδειγμα, το Guitar Hero: On Tour απαιτεί από τους παίκτες να συνδέσουν ένα σύνολο χρωματισμένων πλήκτρων στην υποδοχή του DS Lite.

Μόνο το DSi μπορεί να κάνει λήψη του DSiWare.

Εικόνα © Nintendo

Το "DSiWare" είναι το γενικό όνομα για παιχνίδια και εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε μέσω του καταστήματος DSi. Αν και τα DS Lite και DSi είναι συμβατά με Wi-Fi, μόνο το DSi μπορεί να έχει πρόσβαση στο DSi Shop. Οι ηλεκτρονικές αγορές πραγματοποιούνται με "Σημεία Nintendo", το ίδιο εικονικό "νόμισμα" που χρησιμοποιείται για αγορές στο Wii Shop Channel .

Το DSi έχει δύο κάμερες και το DS Lite δεν έχει καμία.

Εικόνα © Nintendo

Το Nintendo DSi διαθέτει δύο ενσωματωμένες κάμερες .3 megapixel: μία στο εσωτερικό του handheld και μία στο εξωτερικό. Η φωτογραφική μηχανή σάς επιτρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες από τον εαυτό σας και τους φίλους σας (οι εικόνες γάτας είναι επίσης υποχρεωτικές), οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ενσωματωμένο λογισμικό επεξεργασίας. Η φωτογραφική μηχανή του DSi παίζει βασικό ρόλο σε παιχνίδια όπως το Ghostwire, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να κυνηγούν και να καταγράφουν "φαντάσματα" χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία. Καθώς το DS Lite δεν διαθέτει λειτουργία κάμερας, τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν στιγμιότυπα μπορούν να παιχτούν μόνο στο DSi. Το DS Lite στερείται επίσης λογισμικού επεξεργασίας φωτογραφιών.

Το DSi διαθέτει υποδοχή κάρτας SD και το DS Lite δεν το κάνει.

Εικόνα © Nintendo

Το DSi μπορεί να υποστηρίξει κάρτες SD έως και δύο gigabytes σε μέγεθος και κάρτες SDHC μέχρι και 32 συναυλίες. Αυτό επιτρέπει στο DSi να αναπαράγει μουσική σε μορφή AAC, αλλά όχι σε MP3. Ο χώρος αποθήκευσης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εγγραφή, την τροποποίηση και την αποθήκευση φωνητικών κλιπ, τα οποία μπορούν να εισαχθούν σε τραγούδια. Οι εικόνες που εισάγονται από μια κάρτα SD μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών του DSi και, από το καλοκαίρι του 2009, συγχρονίζονται με το Facebook.

Το DSi διαθέτει ένα πρόγραμμα περιήγησης Web που μπορείτε να κατεβάσετε και το DS Lite δεν το κάνει.

Εικόνα © Nintendo

Μπορείτε να κατεβάσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web για το DSi μέσω του καταστήματος DSi. Με το πρόγραμμα περιήγησης, οι ιδιοκτήτες DSi μπορούν να σερφάρετε στο Web όπου υπάρχει Wi-Fi. Έχει αναπτυχθεί πρόγραμμα περιήγησης Opera για το DS Lite το 2006, αλλά ήταν βασισμένο στο υλικό (και απαιτείται χρήση της υποδοχής κασέτας GBA) αντί για λήψη. Έχει σταματήσει από τότε.

Το DSi είναι πιο λεπτό από το DS Lite και έχει μεγαλύτερη οθόνη.

Εικόνα © Nintendo

Το όνομα "DS Lite" έχει γίνει λίγο άγνωστο από την κυκλοφορία του DSi. Η οθόνη του DSi είναι 3,25 ίντσες απέναντι, ενώ η οθόνη του DS Lite είναι 3 ίντσες. Το DSi έχει επίσης πάχος 18,9 χιλιοστών όταν είναι κλειστό, περίπου 2,6 χιλιοστά λεπτότερο από το DS Lite. Δεν θα σπάσετε την πλάτη σας που να φέρει το σύστημα γύρω, αλλά οι παίκτες με συγγένεια για λεπτή και σέξι τεχνολογία ίσως θέλουν να διατηρούν τις μετρήσεις και των δύο συστημάτων.

Η πλοήγηση μενού στο DSi είναι παρόμοια με την πλοήγηση μενού στο Wii.

Εικόνα © Nintendo

Το κύριο μενού του DSi μοιάζει πολύ με το στυλ "ψυγείου" που φημίζεται για το κύριο μενού του Wii. Τα επτά εικονίδια είναι προσβάσιμα όταν το σύστημα είναι εκτός πλαισίου, όπως το PictoChat, το DS Download Play, το λογισμικό κάρτας SD, οι ρυθμίσεις συστήματος, το Nintendo DSi Shop , η κάμερα Nintendo DSi και ο επεξεργαστής ήχου του Nintendo DSi. Το μενού του DS Lite διαθέτει ένα πιο βασικό, στοιβαγμένο μενού και επιτρέπει την πρόσβαση στο PictoChat, το DS Download Play, τις ρυθμίσεις και οποιαδήποτε παιχνίδια GBA και / ή Nintendo DS συνδέονται στο φορητό.

Το DS Lite είναι φθηνότερο από το DSi.

DS Lite

Με λιγότερα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά και συγκριτικά παλαιότερο υλικό, το DS Lite είναι λίγο φθηνότερο από το νεότερο DSi. Το DS Lite πωλεί συνήθως για $ 129.99 USD χωρίς παιχνίδι, ενώ το DSi πωλεί για περίπου $ 149.99 USD χωρίς παιχνίδι. Αυτή είναι μόνο η προτεινόμενη λιανική τιμή. οι πραγματικές τιμές ενδέχεται να διαφέρουν από το κατάστημα στο κατάστημα.