Μακροεντολές Gmail: Επανεξέταση σεναρίου Greasemonkey

Οι μακροεντολές Gmail προσθέτουν πρόσθετες και πολύ χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου στο Gmail που μπορούν να συνδυάσουν ακόμη και πολλές εντολές και σας επιτρέπουν να επιλέξετε ετικέτες πληκτρολογώντας τους χαρακτήρες εκκίνησης. Είναι πιθανόν ένα πρόβλημα ότι οι μακροεντολές Gmail λειτουργούν μόνο με Mozilla Firefox και Greasemonkey, ωστόσο, και ορισμένες λεπτομέρειες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλύτερα στις μακροεντολές του Gmail.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των μακροεντολών Google

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Περιγραφή

Ανασκόπηση των μακροεντολών του Gmail

Δεν μπορείτε ποτέ να πάρετε αρκετές συντομεύσεις πληκτρολογίου; Το Gmail έχει πολλά αλλά σίγουρα όχι αρκετά, σωστά; Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες δέσμης ενεργειών που διατίθενται στο Mozilla Firefox μέσω του plug-in Greasemonkey, οι μακροεντολές Gmail προσθέτουν μια χούφτα χρήσιμες συντομεύσεις και βελτιώνουν τις ενσωματωμένες στο Gmail.

Με τις μακροεντολές Gmail, πατώντας 'e' αρχειοθετείται ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανεξάρτητα από το πού ή τι, για παράδειγμα. Αυτό που είναι ακόμα καλύτερο για τις συντομεύσεις Gmail Macros είναι ότι μπορούν να συμπυκνώσουν πολλαπλές ενέργειες σε ένα μόνο βασικό συμβάν. Πατώντας το 'd', για παράδειγμα, σηματοδοτεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως διαβασμένο και το αρχειοθετεί με μία κίνηση.

Επεξεργαστείτε τη δέσμη ενεργειών Greasemonkey, μπορείτε να προσαρμόσετε υπάρχουσες και να ορίσετε τις δικές σας δράσεις μακροεντολών Gmail, αν και αυτό απαιτεί κάποια γνώση.

Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τις καλύτερες βελτιώσεις μιας από τις μακροεντολές του Gmail: επιλέγοντας ετικέτες και ειδικά γραμματοκιβώτια πληκτρολογώντας τα ονόματά τους. Πατήστε 'l' για να επισημάνετε ένα μήνυμα χρησιμοποιώντας τις μακροεντολές Gmail και εμφανίζεται μια πρόσοψη που σας προτρέπει για το όνομα της ετικέτας. Αυτόματη συμπλήρωση από ό, τι πληκτρολογείτε, οι μακροεντολές Gmail επιλέγουν και εφαρμόζουν την κατάλληλη ετικέτα αμέσως. Μπορείτε να πάτε σε ετικέτες ή μέρη όπως "Εισερχόμενα" και "Ανεπιθύμητα" με παρόμοιο τρόπο πατώντας το κουμπί "g".

Για το Mozilla Firefox, το Greasemonkey, το Gmail Macros και το Gmail να παίζουν καλά μαζί, υπάρχει μια πιθανότητα να σταματήσουν τα πράγματα. Αλλά ενώ το κάνουν, οι μακροεντολές του Gmail λειτουργούν καλά και είναι πολύ χρήσιμες. Όταν δεν το κάνουν, μπορείτε πάντα να επεξεργαστείτε το σενάριο.