Βρείτε το Sine, Cosine και την εφαπτομένη στα υπολογιστικά φύλλα Google

Οι τριγωνομετρικές λειτουργίες - ημιτονοειδές, συνημίτονο και εφαπτόμενο - βασίζονται σε ορθογώνιο τρίγωνο (ένα τρίγωνο που περιέχει μια γωνία ίση με 90 μοίρες) όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Στην τάξη των μαθηματικών, αυτές οι τριγωνικές συναρτήσεις εντοπίζονται χρησιμοποιώντας διάφορες τριγωνομετρικές αναλογίες που συγκρίνουν το μήκος των γειτονικών και αντίθετων πλευρών του τριγώνου με το μήκος της υποτεγνούς ή με το άλλο.

Στα φύλλα εργασίας Google, αυτές οι λειτουργίες σκανδαλισμού μπορούν να βρεθούν χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες SIN, COS και TAN για γωνίες μετρημένες σε ακτίνια .

01 από 03

Βαθμοί εναντίον Radians

Βρείτε το Sine, Cosine και την εφαπτομένη των γωνιών στα υπολογιστικά φύλλα Google. © Ted French

Η χρήση των παραπάνω τριγωνομετρικών λειτουργιών στα υπολογιστικά φύλλα Google μπορεί να είναι ευκολότερη από το να γίνεται με το χέρι, αλλά, όπως αναφέρθηκε, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις λειτουργίες, η γωνία πρέπει να μετράται σε ακτίνια παρά σε μοίρες - μας δεν είναι εξοικειωμένοι.

Οι Radians σχετίζονται με την ακτίνα του κύκλου με ένα ακτινίδιο περίπου ίσο με 57 μοίρες.

Για να διευκολύνετε την εργασία με τις λειτουργίες της σκανδάλης, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία RADIANS των υπολογιστικών φύλλων Google για να μετατρέψετε τη γωνία που μετράται από μοίρες σε ακτίνια, όπως φαίνεται στο στοιχείο Β2 στην παραπάνω εικόνα, όπου η γωνία 30 μοιρών μετατρέπεται σε 0,5235987756 ακτίνια.

Άλλες επιλογές μετατροπής από μοίρες σε ακτίνια περιλαμβάνουν:

02 του 03

Η σύνταξη και τα επιχειρήματα των λειτουργιών "Trig Functions"

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα, τις αγκύλες και τα επιχειρήματα της συνάρτησης .

Η σύνταξη για τη λειτουργία SIN είναι:

= SIN (γωνία)

Η σύνταξη για τη λειτουργία COS είναι:

= COS (γωνία)

Η σύνταξη για τη λειτουργία TAN είναι:

= TAN (γωνία)

γωνία - η γωνία που υπολογίζεται - μετράται σε ακτίνια
- το μέγεθος της γωνίας σε ακτίνες μπορεί να εισαχθεί για αυτό το επιχείρημα ή, εναλλακτικά, η αναφορά κυψελών στη θέση αυτών των δεδομένων στο φύλλο εργασίας .

Παράδειγμα: Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία SIN των υπολογιστικών φύλλων Google

Αυτό το παράδειγμα καλύπτει τα βήματα που χρησιμοποιούνται για να εισάγετε τη λειτουργία SIN στο κελί C2 στην παραπάνω εικόνα για να βρείτε το ημίτονο γωνίας 30 μοιρών ή 0,5235987756 ακτίνων.

Τα ίδια βήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό του συνημίτονου και της εφαπτομένης γωνίας, όπως φαίνεται στις σειρές 11 και 12 στην παραπάνω εικόνα.

Τα υπολογιστικά φύλλα Google δεν χρησιμοποιούν παράθυρα διαλόγου για να εισαγάγουν τα επιχειρήματα μιας λειτουργίας, όπως βρίσκονται στο Excel. Αντίθετα, έχει ένα κιβώτιο αυτόματης αναζήτησης που εμφανίζεται καθώς το όνομα της συνάρτησης πληκτρολογείται σε ένα κελί.

  1. Κάντε κλικ στο κελί C2 για να γίνει το ενεργό κελί - εδώ θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα της λειτουργίας SIN.
  2. Πληκτρολογήστε το ίση σημάδι (=) ακολουθούμενο από το όνομα της συνάρτησης αμαρτίας.
  3. Καθώς πληκτρολογείτε, εμφανίζεται το πλαίσιο αυτόματης αναζήτησης με τα ονόματα των λειτουργιών που αρχίζουν με το γράμμα S.
  4. Όταν εμφανιστεί το όνομα SIN στο πλαίσιο, κάντε κλικ στο όνομα με το δείκτη του ποντικιού για να εισάγετε το όνομα της λειτουργίας και να ανοίξετε την παρένθεση ή το στρογγυλό βραχίονα στο κελί C2.

03 του 03

Εισαγωγή του Argument της Λειτουργίας

Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, το όρισμα για τη λειτουργία SIN εισάγεται μετά το ανοικτό στρογγυλό βραχίονα.

  1. Κάντε κλικ στο κελί B2 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε αυτήν την αναφορά κυψέλης ως το γωνιακό όρισμα.
  2. Πατήστε το πλήκτρο Enter στο πληκτρολόγιο για να εισάγετε μια παρένθεση κλεισίματος " ) " μετά το όρισμα της λειτουργίας και για να ολοκληρώσετε τη λειτουργία.
  3. Η τιμή 0.5 πρέπει να εμφανίζεται στο κελί C2 - το οποίο είναι το ημίτονο γωνίας 30 μοιρών.
  4. Όταν κάνετε κλικ στο κελί C2 η πλήρης λειτουργία = SIN (B2) εμφανίζεται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.

#ΑΞΙΑ! Λάθη και κενά αποτελέσματα κελιών

Η λειτουργία SIN εμφανίζει το #VALUE! σφάλμα αν η αναφορά που χρησιμοποιείται ως όρισμα της συνάρτησης δείχνει σε ένα κελί που περιέχει μια σειρά δεδομένων κειμένου 5 του παραδείγματος όπου η αναφορά κυψελών που χρησιμοποιήθηκε δείχνει στην ετικέτα κειμένου: Angle (Radians);

Εάν το κελί δείχνει σε ένα κενό κελί, η συνάρτηση επιστρέφει μια τιμή μηδέν - σειρά έξι παραπάνω. Οι λειτουργίες ενεργοποίησης των υπολογιστικών φύλλων Google ερμηνεύουν τα κενά κελιά ως μηδέν και το ημίτονο μηδενικών ακτίνων είναι ίσο με το μηδέν.