Πώς να βρείτε τον αριθμό μοντέλου του iPad σας

Ο αριθμός μοντέλου του iPad δεν δηλώνει απλώς τη δημιουργία iPad, όπως το iPad 2 ή το iPad 4, διαφοροποιεί επίσης ένα iPad με δυνατότητα σύνδεσης δεδομένων (4G LTE) και ένα που μπορεί να συνδεθεί μόνο μέσω Wi-Fi. Έτσι για κάθε γενιά και μέγεθος iPad υπάρχουν δύο αριθμοί μοντέλων. Και για να αποκτήσετε μεγαλύτερη σύγχυση, υπάρχει ένας αριθμός μοντέλου που βρίσκεται στις Ρυθμίσεις του iPad στο πεδίο "Πληροφορίες". Αυτός ο αριθμός μοντέλου προσδιορίζει την ποσότητα αποθήκευσης στο iPad καθώς και το μοντέλο, αλλά ακόμη και η ιστοσελίδα της Apple δεν χρησιμοποιεί αυτόν τον αριθμό για να ορίσει το iPad.

Ναι, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Αφήστε το στην Apple για να χτυπήσει δύο αριθμούς μοντέλων σε κάθε iPad.

Ο αριθμός μοντέλου που θέλετε να ξέρετε είναι αυτός που βρίσκεται στο πίσω μέρος του iPad. Αυτός ο αριθμός μοντέλου βρίσκεται κάτω από το λογότυπο της Apple προς τα κάτω ακριβώς κάτω από το "iPad". Υπάρχουν δύο γραμμές κειμένου και ανάλογα με το συγκεκριμένο iPad που κρατάτε, ο αριθμός μοντέλου θα είναι στην πρώτη ή δεύτερη γραμμή. Για τα πιο πρόσφατα μοντέλα, βρίσκεται ακριβώς πριν από τον αύξοντα αριθμό. Όλοι οι αριθμοί μοντέλων αρχίζουν με το γράμμα "A", ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθορίσετε ποιος αριθμός είναι ο σωστός αριθμός μοντέλου.

Είναι δύσκολο να δούμε, οπότε αν η όρασή σας είναι κακή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας για να προσδιορίσετε το iPad. Απλά ανοίξτε τη φωτογραφική μηχανή, στοχεύστε στο κείμενο και μεγεθύνετε μέχρι να είναι αρκετά ευανάγνωστα τα γράμματα. Ίσως χρειαστεί να κρατήσετε σταθερό το τηλέφωνο για μερικά δευτερόλεπτα για να επιτρέψετε την εστίαση των γραμμάτων. Ή, μπορείτε να πάτε παλιό σχολείο και να χρησιμοποιήσετε ένα μεγεθυντικό φακό ή τα γυαλιά ανάγνωσης.

Πότε πρέπει να γνωρίζω τον αριθμό μοντέλου;

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους θα θέλετε να μάθετε τον ακριβή αριθμό μοντέλου του iPad σας. Εάν το παίρνετε επισκευασμένο ή καλείτε για υποστήριξη, μπορεί να θέλετε να προσδιορίσετε το iPad σας. Το πιο σημαντικό, αν αγοράζετε ένα χρησιμοποιημένο iPad , θα πρέπει να ελέγξετε ότι το μοντέλο του iPad ταιριάζει με την περιγραφή.

Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να πει και το iPad Air από ένα iPad Air 2 χωρίς τον αριθμό μοντέλου.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει και στην περίπτωση που πουλάτε το iPad στο Craigslist ή το τοποθετείτε στο eBay. Αν έχετε αμφιβολίες σχετικά με το iPad, μπορείτε να ελέγξετε τον αριθμό μοντέλου και να το ταιριάξετε με την γενιά του iPad.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τον αριθμό μοντέλου για τον εντοπισμό του iPad;

Ακολουθεί μια λίστα με τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες του iPad μαζί με τους αριθμούς μοντέλων τους:

iPad Wi-Fi 4G LTE
iPad Pro 12,9 ιντσών (2η γενιά) A1670 Α1671
iPad Pro 10,5 ιντσών A1701 A1709
iPad 5η γενιά Α1822 Α1823
iPad Pro 9,7 ιντσών Α1673 Α1674, Α1675
iPad Pro 12,9 ιντσών (1η γενιά) Α1584 Α1652
iPad Air 2 Α1566 Α1667
iPad Air Α1474 Α1475
iPad Mini 4 Α1538 A1550
iPad Mini 3 Α1599 A1600
iPad Mini 2 Α1489 Α1490

Ο αριθμός μοντέλου του iPad δεν περιλαμβάνεται στη λίστα; Διασταυρώστε τη μεγάλη λίστα των μοντέλων iPad και των αριθμών μοντέλων . Αυτή η λίστα περιέχει επίσης βασικές πληροφορίες για κάθε μοντέλο iPad. Διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις περιγραφές σε μια λίστα eBay ή Craigslist.

Πουλάτε το iPad σας;

Ένας δημοφιλής λόγος για να βρείτε το μοντέλο του iPad είναι όταν ετοιμάζετε να πουλήσετε το iPad ή να χρησιμοποιήσετε ένα εμπορικό πρόγραμμα . Λόγω της φύσης των εμπορικών προγραμμάτων, δεν θα έχετε την καλύτερη αξία για το iPad σας, αλλά μπορεί να είναι ένας μεγάλος τρόπος χωρίς προβλήματα για να πάρετε χρήματα για το iPad σας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε το μοντέλο του iPad για να καθορίσετε πόσα χρήματα μπορείτε να πάρετε για το iPad σας.

Αν πουλάτε στο Craigslist ή σε έναν φίλο σας, ένα τέχνασμα για την εξεύρεση της σωστής τιμής για εσάς το iPad είναι να χρησιμοποιήσετε τις ολοκληρωμένες πωλήσεις του eBay για να πάρετε μια βασική ιδέα για το πόσο πηγαίνει στην αγορά. Μπορείτε να φτάσετε στις τιμές πώλησης στο eBay κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο "Advanced" δίπλα στο κουμπί αναζήτησης. Θυμηθείτε να περιορίσετε τα αποτελέσματά σας στις "Πωλημένες λίστες" και όχι στις "Καταγεγραμμένες λίστες", η οποία περιλαμβάνει στοιχεία που δεν πωλούν. Λάβετε περισσότερες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο πώλησης του iPad σας.