Πώς να γράψετε περιεχόμενο που θα βρείτε στις μηχανές αναζήτησης

Πώς να γράψετε για μηχανές αναζήτησης και για χρήστες μηχανών αναζήτησης

Το συναρπαστικό περιεχόμενο στον ιστότοπό σας είναι το ουσιαστικό κλειδί για την προσέλκυση περισσότερων ερευνητών στον ιστότοπό σας - αλλά όχι μόνο περισσότερες αναζητήσεις, πιο συναφείς ερευνητές που αναζητούν πραγματικά αυτό που προσφέρετε. Το περιεχόμενο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων που αναζητούν είναι αυτό που θα προσελκύσει τις μηχανές αναζήτησης και τους χρήστες των μηχανών αναζήτησης σε καλό περιεχόμενο - αλλά πώς διασφαλίζετε ότι αυτό συμβαίνει; Υπάρχουν κάποιες κοινές αρχές που οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων θα πρέπει να έχουν κατά νου, και θα περάσουμε από αυτές σε αυτό το άρθρο.

Τι κάνει καλό περιεχόμενο στο Web;

Σκεφτείτε μερικές περιοχές που σας αρέσει να επισκέπτεστε ξανά και ξανά. Τι σε κάνει να επανέρχεσαι; Πιθανότατα, είναι συναρπαστικό, σχετικό και έγκαιρο περιεχόμενο. Τα ποιοτικά άρθρα, τα σεμινάρια, οι συμβουλές κ.λπ. υποχρεώνουν τον αναγνώστη να επιστρέψει και πάλι και ίσως ακόμη και να στείλει email σε μερικούς από τους φίλους τους για να έρθουν και εγώ. Οι ιστότοποι που κατατάσσονται σταθερά στην κορυφή των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης έχουν αυτά τα πράγματα από κοινού όταν πρόκειται για περιεχόμενο:

Επιπλέον, εάν οι ερευνητές μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν στον ιστότοπό σας με ελάχιστο αριθμό κλικ, τότε έχετε πολύ καλές πιθανότητες να τους επισκεφθείτε. Για παράδειγμα, εάν ο ιστότοπός σας αφορά τα κοτόπουλα, αλλά εσείς επιλέγετε να μην έχετε τη λέξη κοτόπουλο οπουδήποτε στο περιεχόμενο του ιστότοπού σας, τότε κάνετε κακή διάθεση στους αναγνώστες σας που αναζητούν πληροφορίες κοτόπουλου. Αυτό είναι ένα ακραίο παράδειγμα, αλλά μου κάνει λόγο: το ποιοτικό περιεχόμενο Ιστού πρέπει να είναι εύκολο να βρεθεί και πρέπει να είναι σχετικό με αυτό που ψάχνει ο ερευνητής.

Το σαρωμένο κείμενο είναι ζωτικής σημασίας

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι οι surfers του Διαδικτύου δεν απαραιτήτως πάντα "διαβάζουν" το περιεχόμενό σας. Αντ 'αυτού, σαρώνουν τη σελίδα, αναζητώντας ξεχωριστές λέξεις και προτάσεις. Αυτό σημαίνει ότι για να προσελκύσετε ερευνητές, πρέπει όχι μόνο να γράφετε ενδιαφέρον περιεχόμενο αλλά να το κάνετε σαρωτό. Για παράδειγμα, δείτε αυτά τα πρωτοσέλιδα που έχω καταργήσει το άρθρο; Αυτό είναι ένα παράδειγμα γραφής εγγράφου που μπορεί να σαρωθεί - αν δεν θέλετε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο (και φυσικά ελπίζω ότι θα το κάνετε, αλλά αυτό είναι ένα παράδειγμα), μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγο χρόνο σαρώνοντας τη σελίδα. Τα μακρά, αδιάσπαστα μπλοκ κειμένου τείνουν να απομακρύνουν τους επισκέπτες, για το πολύ απλό γεγονός ότι είναι δύσκολο να διαβαστούν σε οθόνη υπολογιστή. Έτσι, συνοπτικά:

Πώς να γράψετε καλό περιεχόμενο στο Web

Αυτές είναι μόνο οι γενικές οδηγίες για τη σύνταξη περιεχομένου ιστού ποιότητας. Δεν είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να κυριαρχήσουν μια μέρα στην άλλη, οπότε δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο, εξασκηθείτε πολύ, διαβάστε ένα LOT και πάντα τοποθετήστε τον εαυτό σας στο χώρο του επισκέπτη του ιστότοπού σας για να κάνετε τον ιστότοπό σας όσο το δυνατόν πιο φιλικό προς το χρήστη.