AppDelete: Επιλογή Λογισμικού Mac του Tom

Μην απλώς διαγράψετε μια εφαρμογή, Διαγράψτε όλα τα αρχεία της εφαρμογής

Χρειάζομαι μια εφαρμογή μόνο για να βοηθήσω να διαγράψω τις εφαρμογές που εγκαθιστώ στο Mac μου με σκοπό να τις ελέγξω και, ενδεχομένως, να τις αναθεωρήσω. Πραγματοποιώ αρκετές εφαρμογές κάθε εβδομάδα και σε αντίθεση με τις πρώτες μέρες που χρησιμοποιούν ένα Mac, η απεγκατάσταση δεν είναι πλέον τόσο απλή όσο η μεταφορά μιας εφαρμογής στα σκουπίδια. Σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν διάφορα αρχεία, προτιμήσεις, στοιχεία εκκίνησης και άλλα που το πρόγραμμα εγκατάστασης της εφαρμογής έχει διασκορπιστεί γύρω από το Mac σας. Όλα αυτά τα επιπλέον αρχεία θα μείνουν πίσω αν απλά σύρετε την κύρια εφαρμογή από το φάκελο / Applications στον κάδο απορριμμάτων.

Γι 'αυτό είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την AppDelete από τον Reggie Ashworth. Λειτουργεί καλά και δεν φράζει τα πράγματα στο Mac μου.

Pro

Ενάντιος

AppDelete είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να έχετε, ειδικά αν έχετε την τάση να εγκαταστήσετε και να απεγκαταστήσετε ένα μεγάλο αριθμό εφαρμογών. Κανονικά, σύροντας μια εφαρμογή στον κάδο απορριμμάτων λειτουργεί καλά για να απαλλαγείτε από το κύριο σώμα μιας εφαρμογής. Αλλά αυτή η μέθοδος αφήνει πίσω μερικά αδέσποτα κομμάτια με τη μορφή των αρχείων προτιμήσεων και άλλων αρχείων δεδομένων που χρησιμοποιεί η εφαρμογή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχουν ακόμη και κρυμμένοι δαίμονες που έχουν μείνει πίσω, μικρές εφαρμογές που τρέχουν στο περιβάλλον που καταναλώνουν πόρους.

Έχοντας μερικά επιπλέον αρχεία και ακόμη και δαίμονες που τρέχουν περίπου δεν θα προκαλέσει πολλά παράπονα στο Mac σας, αλλά με την πάροδο του χρόνου, μπορούν πραγματικά να προσθέσουν επάνω, και να αρχίσουν να επηρεάζουν τον τρόπο με τον Mac σας εκτελεί, ειδικά αν έχετε περιορισμένους πόρους για σας Mac, όπως μια μικρή ποσότητα μνήμης RAM .

Γι 'αυτό, όποτε μπορείτε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις οδηγίες απεγκατάστασης ή απεγκατάστασης που παρέχονται από τον προγραμματιστή εφαρμογών. Αλλά πάρα πολλές φορές, ο προγραμματιστής δεν ενοχλεί ποτέ να συμπεριλάβει ένα πρόγραμμα απεγκατάστασης και ποτέ δεν σκέφτεται να γράψει οδηγίες κατάργησης εγκατάστασης. Αυτό είναι όπου AppDelete έρχεται σε πρακτικό.

Χρησιμοποιώντας το AppDelete

Το AppDelete μπορεί να εκτελεστεί σε διάφορες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου ενός απλού παραθύρου απορριμμάτων όπου μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε εφαρμογές που θέλετε να διαγράψετε εντελώς από το σύστημά σας. Μόλις μεταφερθεί μια εφαρμογή στο παράθυρο του σκουπιδιού AppDelete, θα εμφανιστούν όλα τα συσχετισμένα αρχεία της, συμπεριλαμβανομένου του πυρήνα .app.

Κάθε στοιχείο στη λίστα περιλαμβάνει ένα ελεγμένο πλαίσιο ελέγχου που υποδεικνύει ότι το στοιχείο θα διαγραφεί. μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή του στοιχείου που θέλετε να διατηρήσετε. Αν δεν είστε σίγουροι ή θέλετε να εξερευνήσετε περαιτέρω, κάθε στοιχείο θα έχει ένα κουμπί Info και ένα κουμπί Display in Finder .

Το κουμπί πληροφοριών θα εμφανίσει το ισοδύναμο του πλαισίου πληροφοριών του Finder για το επιλεγμένο στοιχείο. Μπορείτε να δείτε πού βρίσκεται το στοιχείο κατά την τελευταία χρήση του, πώς έχουν οριστεί τα δικαιώματα για το αρχείο και άλλα bits των πληροφοριών.

Το κουμπί εμφάνισης στο εργαλείο εύρεσης μπορεί μερικές φορές να είναι πολύ πιο χρήσιμο. Έχετε ποτέ αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μια εφαρμογή και μετά από αναζήτηση στον ιστό για απαντήσεις, η συναίνεση φαίνεται να είναι να διαγράψετε το αρχείο προτιμήσεων της εφαρμογής (το αρχείο .plist); Αυτό σας φέρνει στην επόμενη ερώτηση: πώς μπορείτε να βρείτε το αρχείο .plist για την εφαρμογή και στη συνέχεια να το διαγράψετε; Αν κοιτάξετε μέσα από τη λίστα AppDelete για την εν λόγω εφαρμογή, θα πρέπει να μπορείτε να εντοπίσετε το αρχείο .plist. Κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση στο εργαλείο εύρεσης για να ανοίξετε ένα παράθυρο Finder στο φάκελο που περιέχει το αρχείο και απλά να διαγράψετε το αρχείο .plist. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήσατε το AppDelete για να βρείτε γρήγορα ένα αρχείο προτιμήσεων για μια διασκεδαστική εφαρμογή. Ας επιστρέψουμε στη χρήση του AppDelete σύμφωνα με τον προορισμό.

Το AppDelete αναφέρει όλα τα αρχεία που σχετίζονται με μια εφαρμογή. Μπορείτε να σαρώσετε τη λίστα και να καταργήσετε την επιλογή του αρχείου που θέλετε να κρατήσετε, αλλά ως επί το πλείστον βρήκα ότι το AppDelete ήταν πολύ καλό στο να αρπάξει αρχεία που πραγματικά ανήκαν στην εν λόγω εφαρμογή.

Όταν είστε έτοιμοι να ολοκληρώσετε τη διαδικασία απεγκατάστασης, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Διαγραφή, το οποίο θα μεταφέρει όλα τα αρχεία στον κάδο απορριμμάτων.

Με την ευκαιρία, το AppDelete περιλαμβάνει επίσης μια εντολή αναίρεσης. αρκεί να μην διαγράψετε τους σκουπίδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή undelete για να ανακτήσετε την εφαρμογή που καταργήθηκε.

Αρχειοθέτηση εφαρμογών

Ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό στο AppDelete είναι η λειτουργία Αρχείο , η οποία λειτουργεί ως εναλλακτική λύση στη συνήθη λειτουργία διαγραφής. Όταν επιλέξετε Αρχείο, η επιλεγμένη εφαρμογή και όλα τα συσχετισμένα αρχεία της θα συμπιεστούν σε μορφή .zip και θα αποθηκευτούν σε μια θέση της επιλογής σας. Η ομορφιά της επιλογής Αρχείο είναι ότι σε οποιαδήποτε μεταγενέστερη ημερομηνία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AppDelete για να επανεγκαταστήσετε την εφαρμογή από το αποθηκευμένο αρχείο.

Εφαρμογές σύνδεσης

Μια άλλη επιλογή στο AppDelete είναι απλά να καταγράψει όλα τα αρχεία που χρησιμοποιούνται από μια εφαρμογή σε μια λίστα κειμένων. Η λίστα περιλαμβάνει το όνομα διαδρομής για κάθε αρχείο που χρησιμοποιείται από την εφαρμογή. Αυτό μπορεί να είναι βολικό για την αντιμετώπιση προβλημάτων ή για την αφαίρεση των αρχείων με μη αυτόματο τρόπο, εάν το χρειαστείτε.

Genius Search

Μέχρι στιγμής, χρησιμοποιήσαμε το AppDelete ως πρόγραμμα απεγκατάστασης όταν γνωρίζουμε σε ποια εφαρμογή θέλουμε να απαλλαγούμε, αλλά τι γίνεται αν προσπαθείτε απλώς να καθαρίσετε το φάκελο / εφαρμογές σας για να δημιουργήσετε κάποιο απαραίτητο χώρο στο Mac σας; Εκεί βρίσκεται το παιχνίδι Genius Search.

Η αναζήτηση Genius θα σαρώσει τον φάκελο / εφαρμογές σας, αναζητώντας οποιαδήποτε εφαρμογή δεν έχετε χρησιμοποιήσει τους τελευταίους έξι μήνες. Φαίνεται σαν μια εξαιρετική ιδέα για την εξολόθρευση των εγκατεστημένων εφαρμογών. Εντούτοις, βρήκα τον κατάλογο που περιελάμβανε τις εφαρμογές που έχω χρησιμοποιήσει τους τελευταίους έξι μήνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιώ κάθε εβδομάδα και μία που χρησιμοποιώ κάθε μέρα. Δεν είμαι σίγουρος ποιο είναι το πρόβλημα, αλλά η αναζήτηση Genius λειτουργεί αρκετά καλά για να δημιουργήσει μια λίστα με τις πιθανές εφαρμογές που μπορείτε να καταργήσετε. απλά δεν συμφωνείτε τυφλά να τα διαγράψετε όλα. Θα πρέπει να περάσετε και να ελέγξετε προσεκτικά τη λίστα πρώτα.

Ορφανή αναζήτηση

Εάν έχετε μετακινήσει εφαρμογές στο κάδο απορριμμάτων του Mac στο παρελθόν χωρίς να χρησιμοποιήσετε το AppDelete, τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχετε μερικά ορφανά αρχεία για να το κάνετε. Τα ορφανά αρχεία είναι αρχεία που σχετίζονται με την εφαρμογή και τα οποία παρέμειναν πίσω όταν χρησιμοποιήσατε τη μέθοδο απλής αντιστοίχισης για τη διαγραφή μιας εφαρμογής. Με την επίκληση της Ορφανικής αναζήτησης, το AppDelete μπορεί να βρει όλα τα αρχεία που έχουν απομείνει και που δεν εξυπηρετούν πλέον πρακτική χρήση και σας επιτρέπουν να τα διαγράψετε.

Τελικές σκέψεις

Υπάρχουν μερικά άλλα προγράμματα απεγκατάστασης εφαρμογών διαθέσιμα για Mac, συμπεριλαμβανομένων των AppCleaner, iTrash και AppZapper. Αλλά ένας από τους λόγους που μου αρέσει το AppDelete είναι λόγω του πόσο γρήγορα είναι η λειτουργία αναζήτησης. Επειδή είναι τόσο γρήγορο, δεν χρειάζεται να το τρέχω πάντα, παρακολουθώντας το Mac για εγκαταστάσεις εφαρμογών ή παρακολουθώντας ενημερώσεις αρχείων και άλλες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των εφαρμογών και των αρχείων τους που χρησιμοποιούνται από άλλα καθολικά προγράμματα απεγκατάστασης.

Αυτό σημαίνει ότι το AppDelete δεν θέτει απαιτήσεις για τους πόρους του Mac εκτός από τη χρήση της εφαρμογής. Αν ψάχνετε για ένα τέλειο τέχνασμα για να επωφεληθείτε από αυτή την ικανότητα του AppDelete να μην χρειάζεται να τρέχετε στο παρασκήνιο αλλά να έχετε γρήγορη πρόσβαση, απλά προσθέστε το εικονίδιο του AppDelete στο Dock σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να σύρετε κάθε εφαρμογή στο εικονίδιο της βάσης AppDelete και το AppDelete θα ξεκινήσει την επιλεγμένη εφαρμογή έτοιμη για διαγραφή.

Λοιπόν προχώρα; δοκιμάστε μερικά από αυτά τα demos εφαρμογών που πάντα ήθελε να δοκιμάσετε, αλλά φοβήσατε να μπορείτε να απεγκαταστήσετε αργότερα. Το AppDelete θα φροντίσει για τη διαδικασία απεγκατάστασης για εσάς.

Το AppDelete είναι 7,99 δολάρια. Ένα demo είναι διαθέσιμο.

Δείτε άλλες επιλογές λογισμικού από τις επιλογές Λογισμικού Mac του Tom .