Πώς να προβάλετε, να διαχειριστείτε ή να καταργήσετε τις προσθήκες του Safari

Ditch αυτά τα ανεπιθύμητα plug-ins του Safari

Το Safari, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού της Apple, είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης για Mac. Από το κουτί, το Safari είναι γρήγορο και μπορεί να χειριστεί σχεδόν οποιοδήποτε τύπο ιστότοπου καθώς και μερικούς από τους πιο προηγμένους διαδραστικούς ιστότοπους εκεί έξω. Φυσικά, κάθε φορά που μια ιστοσελίδα έρχεται μαζί που χρειάζεται λίγο περισσότερο με τον τρόπο της εξειδικευμένης υπηρεσίας για την εκτέλεση της προβλεπόμενης λειτουργίας του.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης (και μερικά άλλα προγράμματα λογισμικού), μπορείτε να επεκτείνετε το σύνολο χαρακτηριστικών του Safari προσθέτοντας ενότητες που ονομάζονται plug-ins. Οι προσθήκες είναι μικρά προγράμματα που μπορούν να προσθέσουν λειτουργικότητα που στερείται ενός προγράμματος λογισμικού. μπορούν επίσης να βελτιώσουν τις υπάρχουσες δυνατότητες ενός προγράμματος, όπως η προσθήκη πρόσθετων μεθόδων για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των cookies .

Οι προσθήκες μπορούν να έχουν αρνητικό. Οι ανεπαρκώς γραμμένες προσθήκες μπορούν να επιβραδύνουν την απόδοση του ιστότοπου του Safari . Οι προσθήκες μπορούν να ανταγωνιστούν με άλλες προσθήκες, να προκαλέσουν προβλήματα σταθερότητας ή να αντικαταστήσουν την ενσωματωμένη λειτουργικότητα του προγράμματος με μεθόδους που δεν είναι λειτουργικές.

Είτε θέλετε να προσθέσετε λειτουργικότητα είτε να διορθώσετε ένα πρόβλημα plug-in, είναι καλή ιδέα να μάθετε πώς μπορείτε να μάθετε ποια plug-ins χρησιμοποιεί το Safari και πώς να αφαιρέσετε αυτά που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Βρείτε τα εγκατεστημένα πρόσθετα Safari

Το Safari είναι αρκετά πρόθυμο να αποκαλύψει τα plug-ins που εγκαθίστανται, αν και πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να ψάχνουν σε λάθος μέρος για αυτές τις πληροφορίες. Την πρώτη φορά που θέλαμε να μάθουμε πώς το Safari διαχειρίζεται plug-ins, εξετάσαμε τις προτιμήσεις του Safari (από το μενού Safari, επιλέξτε Προτιμήσεις). Όχι, δεν είναι εκεί. Το μενού Προβολή φαίνεται να είναι η επόμενη πιθανή πιθανότητα. μετά από όλα, θέλαμε να δούμε τις εγκατεστημένες προσθήκες. Δεν είναι, ούτε εκεί. Όταν αποτύχουν όλα τα υπόλοιπα, δοκιμάστε το μενού Βοήθεια. Μια αναζήτηση σε «plug-ins» αποκάλυψε τη θέση τους.

  1. Ξεκινήστε το Safari.
  2. Από το μενού "Βοήθεια", επιλέξτε "Εγκατεστημένες προσθήκες".
  3. Το Safari θα εμφανίσει μια νέα ιστοσελίδα που θα περιέχει όλες τις προσθήκες του Safari που είναι εγκατεστημένες στο σύστημά σας.

Κατανόηση της λίστας πρόσθετων στοιχείων Safari

Οι προσθήκες είναι πραγματικά αρχεία εντός αρχείων. Το Safari ομαδοποιεί τις προσθήκες από το αρχείο που περιέχει τα μικρά προγράμματα. Ένα παράδειγμα που σχεδόν κάθε χρήστης Mac Safari θα δει στη σελίδα "Εγκατεστημένες προσθήκες" είναι μία από τις διάφορες προσθήκες Java Applet. Τα πρόσθετα Java Applet περιλαμβάνουν πολλά αρχεία, το καθένα από τα οποία παρέχει διαφορετική υπηρεσία ή ακόμα και μια διαφορετική έκδοση της Java.

Μια άλλη κοινή προσθήκη που μπορείτε να δείτε, ανάλογα με την έκδοση του Safari και του OS X που χρησιμοποιείτε είναι το QuickTime . Ένα μόνο αρχείο που ονομάζεται QuickTime Plugin.plugin παρέχει τον κώδικα που εκτελεί το QuickTime, αλλά στην πραγματικότητα αποτελείται από δεκάδες μεμονωμένους κωδικοποιητές για την αναπαραγωγή διαφόρων τύπων περιεχομένου. (Σύντομη για κωδικοποιητή / αποκωδικοποιητή, ένας κωδικοποιητής συμπιέζει ή αποσυμπιέζει φωνητικά ή ακουστικά σήματα.)

Άλλοι τύποι προσθηκών που πιθανώς θα δείτε περιλαμβάνουν το Shockwave Flash και το Silverlight Plug-in. Αν θέλετε να καταργήσετε μια προσθήκη, πρέπει να γνωρίζετε το όνομα του αρχείου. Για να βρείτε αυτές τις πληροφορίες, αναζητήστε τις περιγραφές των plug-in στη λίστα Installed Plug-ins. Για παράδειγμα, για να καταργήσετε την προσθήκη Shockwave ή Flash, αναζητήστε μια καταχώρηση Shockwave Flash στη στήλη Περιγραφή για το Flash Player.plugin. Μόλις εντοπίσετε την περιγραφή της προσθήκης plug-in στην περιοχή ακριβώς πάνω από την καταχώριση πίνακα για αυτήν την προσθήκη, θα δείτε μια καταχώρηση όπως η εξής: Shockwave Flash 23.0 oRo - από το αρχείο "Flash Player.plugin". Το τελευταίο μέρος αυτής της καταχώρησης είναι το όνομα αρχείου, στην περίπτωση αυτή, το Flash Player.plugin.

Αφού γνωρίζετε το όνομα του αρχείου, μπορείτε να καταργήσετε το αρχείο plug-in. αυτό θα απεγκαταστήσει την προσθήκη από το Safari.

Καταργήστε ή απενεργοποιήστε τις προσθήκες

Μπορείτε να καταργήσετε πλήρως τα plug-ins, διαγράφοντας τα αρχεία plug-in. με τις νεότερες εκδόσεις του Safari, μπορείτε να διαχειριστείτε τις προσθήκες από τις ρυθμίσεις Προτιμήσεις Safari, ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας τις προσθήκες από τον ιστότοπο.

Η μέθοδος που χρησιμοποιείτε εξαρτάται από την προσθήκη και αν θα το χρησιμοποιήσετε ποτέ. Η αφαίρεση των προσθηκών είναι αόριστη. Κρατά το Safari από το να γίνει φουσκωμένο και εξασφαλίζει ότι η μνήμη δεν σπαταλιέται. Και παρόλο που τα αρχεία plug-in του Safari είναι αρκετά μικρά, η κατάργησή τους απελευθερώνει λίγο χώρο στο δίσκο.

Η διαχείριση των προσθηκών είναι η καλύτερη επιλογή όταν θέλετε να διατηρήσετε τις προσθήκες εγκατεστημένες, αλλά δεν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε αυτή τη στιγμή ή θέλετε να τις περιορίσετε σε συγκεκριμένους ιστότοπους.

Διαχείριση των προσθηκών

Τα plug-ins διαχειρίζονται από τις Προτιμήσεις Safari.

  1. Ξεκινήστε το Safari και, στη συνέχεια, επιλέξτε Safari, Προτιμήσεις.
  2. Στο παράθυρο "Προτιμήσεις", επιλέξτε το κουμπί "Ασφάλεια".
  3. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε όλα τα plug-ins, καταργήστε το πλαίσιο ελέγχου από το πλαίσιο ελέγχου Να επιτρέπονται οι προσθήκες.
  4. Για να διαχειριστείτε τις προσθήκες από τον ιστότοπο, κάντε κλικ στο κουμπί με τίτλο Ρυθμίσεις Plug-in ή Διαχείριση ρυθμίσεων ιστότοπου, ανάλογα με την έκδοση του Safari που χρησιμοποιείτε.
  5. Οι προσθήκες παρατίθενται στην αριστερή πλαϊνή γραμμή. Καταργήστε το σημάδι ελέγχου δίπλα σε μια προσθήκη για να την απενεργοποιήσετε.
  6. Η επιλογή μιας προσθήκης θα εμφανίσει μια λίστα ιστότοπων που έχουν ρυθμιστεί ώστε να έχουν ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη την προσθήκη ή να ζητούν κάθε φορά που επισκέπτεται τον ιστότοπο. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο όνομα του ιστότοπου για να αλλάξετε τη ρύθμιση χρήσης του plug-in. Αν δεν έχει ρυθμιστεί κανένας ιστότοπος για τη χρήση της επιλεγμένης προσθήκης, η ρύθμιση του αναπτυσσόμενου μενού "Όταν επισκέπτεστε άλλες ιστοσελίδες" ορίζει την προεπιλογή (Ενεργοποίηση, Απενεργοποίηση ή Ζημία).

Καταργήστε το αρχείο προσθήκης

Το Safari αποθηκεύει τα αρχεία plug-in σε μία από δύο τοποθεσίες. Η πρώτη θέση είναι / plugins / Library / Internet /. Αυτή η τοποθεσία περιέχει προσθήκες που είναι διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες του Mac σας και όπου θα βρείτε τα περισσότερα plug-ins. Η δεύτερη θέση είναι ο φάκελος Βιβλιοθήκη του αρχικού σας καταλόγου σε ~ / Library / Internet Plug-ins /. Η tilde (~) στο όνομα διαδρομής είναι μια συντόμευση για το όνομα του λογαριασμού σας χρήστη. Για παράδειγμα, εάν το όνομα του λογαριασμού χρήστη σας είναι Tom, το πλήρες όνομα διαδρομής θα είναι / Τοπ / Βιβλιοθήκη / Διαδίκτυο Plug-ins. Αυτή η τοποθεσία περιέχει plug-ins που το Safari φορτώνεται μόνο όταν συνδεθείτε στο Mac.

Για να καταργήσετε μια προσθήκη, χρησιμοποιήστε το Finder για να μεταβείτε στην κατάλληλη τοποθεσία και σύρετε το αρχείο του οποίου το όνομα ταιριάζει με την καταχώρηση περιγραφής στη σελίδα Installed Plug-ins στον Κάδο απορριμμάτων. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε την προσθήκη για πιθανή μεταγενέστερη χρήση, μπορείτε να μεταφέρετε το αρχείο σε άλλη τοποθεσία στο Mac σας, ίσως σε ένα φάκελο που αποκαλείται " Απενεργοποιημένες προσθήκες" που δημιουργείτε στον οικείο κατάλογό σας. Αν αλλάξετε γνώμη αργότερα και θέλετε να επανεγκαταστήσετε την προσθήκη, μεταφέρετε απλώς το αρχείο στην αρχική του θέση.

Αφού καταργήσετε μια προσθήκη, μετακινώντας την στον Κάδο απορριμμάτων ή σε άλλο φάκελο, θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του Safari για να εφαρμοστεί η αλλαγή.

Οι προσθήκες δεν είναι η μόνη μέθοδος που χρησιμοποιείται από το Safari για να επιτρέπουν σε τρίτους προγραμματιστές να επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του προγράμματος περιήγησης, ενώ το Safari υποστηρίζει επίσης τις Επεκτάσεις. Μπορείτε να μάθετε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τις Επεκτάσεις στον οδηγό " Εφαρμογές επεκτάσεων Safari: Ενεργοποίηση και εγκατάσταση επεκτάσεων Safari ".