Επαναφορά της αυτόματης αναπαραγωγής στο QuickTime X

Επαναφέρετε την αυτόματη αναπαραγωγή ή χρησιμοποιήστε το QuickTime 7 ταυτόχρονα με το QuickTime X

Το QuickTime X, επίσης κοινώς αναφερόμενο ως QuickTime 10 , ήρθε στη σκηνή με την εισαγωγή του OS X Snow Leopard . Το QuickTime X αντιπροσώπευε ένα άλμα στην αρίθμηση των εκδόσεων, το άλμα από το 7.x, το οποίο ήταν γύρω από το 2005.

Το QuickTime είναι ταυτόχρονα ένα media player, ικανό να χειρίζεται βίντεο, εικόνες (συμπεριλαμβανομένων πανοραμικών), QuickTime VR (μορφή εικονικής πραγματικότητας) και ήχο και μια βασική εφαρμογή λήψης και επεξεργασίας πολυμέσων.

Πιθανότατα βλέπει τη μεγαλύτερη χρήση ως συσκευή αναπαραγωγής βίντεο , επιτρέποντας στους χρήστες Mac να προβάλλουν διάφορες μορφές βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών που έχουν γίνει σε συσκευές iOS ή έχουν μεταφορτωθεί από διάφορους δικτυακούς τόπους βίντεο.

Το QuickTime X προσφέρει ένα πιο εύχρηστο περιβάλλον από το QuickTime 7.x και πολύ πιο ισχυρή απόδοση. Έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι συνδυάζει μερικά από τα χαρακτηριστικά του παλιού πακέτου QuickTime Pro. και συγκεκριμένα τη δυνατότητα επεξεργασίας και εξαγωγής αρχείων QuickTime. Ως αποτέλεσμα, το QuickTime X σας επιτρέπει να καταγράφετε βίντεο από οποιοδήποτε κάμερα που συνδέεται με το Mac σας, να εκτελείτε βασικές λειτουργίες επεξεργασίας και να εξάγετε τα αποτελέσματα σε διάφορες μορφές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις συσκευές σας Mac ή iOS.

Ενώ η Apple μας έδωσε κάποια ωραία νέα χαρακτηριστικά, πήρε επίσης κάτι μακριά. Εάν χρησιμοποιείτε την παλαιότερη έκδοση του QuickTime Player, χρησιμοποιείτε το QuickTime για αυτόματη έναρξη της αναπαραγωγής (Autoplay) κάθε φορά που ανοίγετε ή εκκινείτε ένα αρχείο QuickTime.

Η λειτουργία Autoplay είναι ιδιαίτερα σημαντική αν χρησιμοποιείτε το Mac και το QuickTime σε περιβάλλον οικιακής ψυχαγωγίας .

Η νέα έκδοση του QuickTime στερείται αυτό το εύχρηστο χαρακτηριστικό, αλλά μπορείτε να προσθέσετε τη λειτουργία Autoplay πίσω στο QuickTime X χρησιμοποιώντας Terminal.

Επαναφορά της αυτόματης αναπαραγωγής στο QuickTime X

  1. Launch Terminal, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities /.
  1. Πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε την ακόλουθη εντολή στο παράθυρο του τερματικού. Σημείωση: Υπάρχει μόνο μία γραμμή κειμένου παρακάτω. Ανάλογα με το μέγεθος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης, η γραμμή μπορεί να περιτυλιχθεί και να εμφανίζεται ως περισσότερες από μία γραμμές. Ένας εύκολος τρόπος για να αντιγράψετε / επικολλήσετε την εντολή είναι να κάνετε τριπλό κλικ σε μία από τις λέξεις στη γραμμή εντολών.
    προεπιλογές γράψτε com.apple.QuickTimePlayerX MGPlayMovieOnOpen 1
  2. Πατήστε enter ή επιστροφή.

Εάν αργότερα αποφασίσετε να επαναφέρετε το QuickTime X στην προεπιλεγμένη συμπεριφορά του που δεν αρχίζει αυτόματα να αναπαράγει ένα αρχείο QuickTime όταν ανοίγετε ή εκκινείτε, μπορείτε να το κάνετε ξανά χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Terminal.

Απενεργοποιήστε την αυτόματη αναπαραγωγή στο QuickTime X

QuickTime Player 7

Παρόλο που το QuickTime X έχει συμπεριληφθεί σε κάθε έκδοση του OS X από την Snow Leopard, η Apple έχει διατηρήσει το QuickTime Player 7 ενημερωμένο (τουλάχιστον μέσω του OS X Yosemite) για όσους από εμάς έχουν ανάγκη για μερικές από τις παλαιότερες μορφές πολυμέσων, QTVR και ταινίες Interactive QuickTime.

Μπορεί επίσης να χρειαστείτε το QuickTime 7 για πιο προηγμένες λειτουργίες επεξεργασίας και εξαγωγής από αυτές που είναι διαθέσιμες στο QuickTime X. Το QuickTime 7 μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί με κωδικούς εγγραφής QuickTime Pro (που είναι ακόμα διαθέσιμοι για αγορά από την ιστοσελίδα της Apple).

Πριν αγοράσετε το QuickTime Pro, συνιστούμε να κατεβάσετε το δωρεάν πρόγραμμα αναπαραγωγής QuickTime 7 για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθεί να λειτουργεί με την έκδοση του OS X που έχετε εγκαταστήσει στο Mac σας. Η τελευταία έκδοση που το έχω δοκιμάσει είναι το OS X Yosemite.

Σημείωση : Το QuickTime Player 7 μπορεί να λειτουργήσει μαζί με το QuickTime X, αν και για κάποιο λόγο η Apple επέλεξε να εγκαταστήσει το QuickTime Player 7 στο φάκελο Utilities του καταλόγου εφαρμογών (Applications / Utilities).

Δημοσίευση: 11/24/2009

Ενημερώθηκε: 9/2/2015